Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

maandag 28 mei 2012

Ergernis


Ik erger me heel erg op dit moment op dit soort warme dagen.
En niet vanwege de hitte nee dat vind ik heerlijk namelijk !
Maar vanwege domme mensen .
Hele domme mensen .

DIE ZICH KNALROOD LATEN KLEUREN IN DE ZON

OPZETTELIJK !

Ik weet niet hoor maar er is genoeg bescherming te koop, er is genoeg verteld over de risico's van je huid laten verbranden maar nee hoor sommige vinden het schijnbaar dan nog nodig om hele dagen in die zon te gaan zitten en KNALROOD te worden, als je er dan wat van zegt zeggen ze ohh nee hoor dat trekt wel bij !
JA DAT TREKT IDD WEL BIJ ......... OP DEN DUUR maar nu zie je er niet uit (tis echt HEEL LELIJK ALS TOMAAT ook dat zien ze niet in )  en tis ongelooflijk slecht voor je huid ! 

IK heb helaas mijn nicht zien doodgaan aan melanoomkanker (en die was altijd beschermd tegen verbranden kan je nagaan)  , een van de meest agressieve vormen van kanker , ik heb veel mensen met huidkanker in mijn omgeving DUS IK WEET ZO ONDERHAND WEL EEN BEETJE WAT VOOR SCHADE DE ZON KAN AANRICHTEN.
En ik erger me dood aan zoveel onnozelheid op zo'n moment als ik dan zeg , je bent knalrood , let op !
OHHH NEEE HOOR DAT TREKT WEL BIJ
Ja dat trekt idd wel bij als je in je kist ligt ja of dood te gaan maandenlang in je bed want dan zie je geen zon meer en word je bleker en bleker en je enorme bulten overal over heel je lijf krijgt omdat elke lymfeklier in je lichaam verduizendvoudigt van grootte , ja op den duur trekt dat rode dan wel bij ja .

)(*&^%$#@$%^&*()_+)(*&^%$#@$%^&*()_+)(*&^%$#@$%^&*()_)(*&^%$#@$%^&*()_+

DOE NIET ZO ONNOZEL verdorie

Smeer jezelf in , dan word je ook bruin alleen op een gezondere manier  , verbranden is funest , is echt funest ! EN LELIJK OOK NOG EENS
14 opmerkingen:

 1. Gisteravond bij het ophalen van Jasmijn uit de strandtent zag ik er weer genoeg voorbijkomen, zo dom!

  Zelf ben ik afgelopen zaterdag op mijn schouders verbrand terwijl ik toch netjes gesmeerd had, ben gewoon geen zon meer gewend. Zondag verplicht iets bedekkends aangehad, helaas is niet anders

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel dom ja! KWF zou overuren draaien momenteel bij de stranden als je ziet wat daar ligt te verknetteren.
  Ik smeerde in Turkie de hele vakantie met factor 20, en pas de laatste dag met 10. Niet rood geweest en nu prachtig bruin.
  Goed blogje Floor, mensen gedragen zich soms onnozel als de zon eindelijk schijnt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja heel dom. Heb de nare bulten bij mijn vader gezien. Ook huidkanker. En ik zit altijd in de schaduw en word gewoon bruin.
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op het water gaat het zo snel .....ik smeer met 50.....en toch nog ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt helemaal gelijk!! Geldt ook voor ouders met kinderen... die van mij verbranden niet...nee sukkels insmeren. Ga ik dus nu doen! Fijne dag en geniet van het weer gr ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal met je eens!!
  Het is zo slecht voor je.
  Ben vroeger vaak verbrand met mijn sproetenhuidje maar ja toen wisten ze niet beter, kreeg een doosje Nivea mee naar het zwembad :-(( dat maakte het alleen nog maar erger!!
  zodat ik de blaren op mijn schouders had.
  Zit in de vakantie ook altijd in de schaduw en wordt dan net zo bruin.
  Dus mensen smeren en anders je huid bedekken met een lekker dunne tuniek ofzo!!
  groetjessssssssssss

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zelf heb ik een huid die nooit verbrand maar wel heel snel bruin word. En heb dan ook al de bandjes van een hemdje op de huid als ik alleen maar de was ophang, maar ik smeer me ondanks dat ik niet verbrand altijd 's morgens in, omdat het ook beter voor de huid is. En dan hoor ik altijd, "heb je weer liggen bakken" NEE.... ik lig nooit in de zon. Maar Jan en twee zonen zijn daartegen net melkflessen, en duiken altijd onder een parasol en lopen altijd aan de schaduwkant om het verbranden tegen te gaan, ook al zijn ze ingesmeerd met de hoogste factor.
  Helaas verbrand je dan toch weleens, maar als je dat allemaal weet en je gaat dan toch liggen bakken.... en dan ben je niet alleen dom, maar OERSTOM.....

  Goede post..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Arch, als ik naar dat plaatje kijk wordt ik al misselijk.

  De pijn ervan? Is dat het waard denk ik dan.

  Ik zit heerlijk in de schaduw, dan maar niet zo bruin.

  smeer smeer groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze ergenis kan ik zo met je delen. Wonend op Curacao weet ik zo goed wat de zon met je kan doen. Zelf sta ik onder controle vanwege huidkanker, gelukkig een oppervlakkige die goed te behandelen is. Ga dus ook nooit zonder bescherming naar buiten. Maar dan een aantal toeristen, ongelofelijke achterlijke randdebielen! Dat ze zich zelf harstikke rood laten verbranden, stom, maar eigen schuld dikke bult. Maar kleine kinderen niet voldoende insmeren, zelfs baby’s, want dan krijgen ze een kleurtje. Als je ze erop wijst, worden de meeste nog boos ook. Je kunt hier gewoon niet in de zon tussen 10 en 3 uur. Het is zooooo slecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Eindelijk iemand die zo denkt! Ik krijg altijd commentaar als ik mezelf en mijn zoon constant insmeer met factor 50 omdat wij nu eenmaal erg blank zijn en nooit poepiebruin zullen worden maar wel heel snel verbranden. En ik denk dan maar dat ik rimpelloos (nou ja, een paar dan) oud ga worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Yep, helemaal mee eens. Ik krijg zo veel commentaar om dat ik altijd mezelf en mijn zoon insmeer met factor 50. Wij zijn nu eenmaal gezegend met een blanke huid en worden gewoon niet bruin maar wel heel snel rood. Ik troost mij onder de parasol met de gedachte dat ik met heel weinig rimpels oud ga worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ook ik ben afgelopen woensdag erg verbrand toen ik met mijn spulletjes op de rommelmarkt stond bij ons in het dorp.Op alles voorbereid.Smeren,parasol,en een grote hoed op en toch.....toch ben ik verbrand en niet z`n klein beetje.Het zegt dus niet alles het smeren en de hele mik mak.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een post die helemaal bij mijn gedachtengang aansluit!

  Ik ben ook zo'n smeermiep, ondanks dat ik niet eens zo heel snel verbrand! Bij de eerste zonblootstelling begin ik met factor 50 (jaja) en in m'n gezicht blijf ik de hele zomer factor 50 smeren, maar nadat m'n lijf aan de zon gewend is ga ik over naar factor 30 en minder dan dat haal ik niet eens in huis!

  Jammer dat je vaak op latere leeftijd pas huidkanker krijgt van de huidschade die je opliep tijdens je jongere jaren... mijn moeder was niet zo'n smeerder, dus ik heb vaak genoeg met een rood velletje rondgelopen! M'n schoonmoeder kreeg 2 jaar geleden te horen dat ze huidkanker had op haar been en haar benen heb ik echt nog nooit bloot in de zon gezien in de 24 jaar dat ik daar over de vloer kom... Dus ook van de huidschade tijdens haar kinder/puberjaren opgelopen en da's wel kut want daar kunnen we nu niets meer aan veranderen!

  Maar zelf ben ik heel voorzichtig met die zonnenstralen en ga dan ook graag onder een parasol en zet liefst een hoed of zoiets dergelijks op (ik krijg van die lelijke pigmentvlekken in m'n gezicht). En ik ga zelfs jaarlijks naar de dermatoloog voor een huidcheck van top tot teen... Heb afgelopen najaar dus ook 2 verdachte moedervlekjes laten weghalen (was niets, gelukkig!) En het stomme is dat vaak enge wratachtige moedervlekken niet kwaadaardig zijn (wat de meeste mensen wel denken), maar de moedervlekjes die in je huid liggen en er in eerste instantie helemaal niet zo eng uitzien zijn gevaarlijk, en dan vooral de donkere exemplaren!

  Dus ja, ik ben er wel behoorlijk mee bezig en snap niet dat mensen onbeschermd de zon in gaan!

  Goh, deze reaktie is bijna een post op zich geworden... Wat heb ik het weer heerlijk beknopt gehouden:-)

  Fijne avond Ilse, groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 14. het is niet mooi maar ook nog eens pijnlijk:((
  Toen ik nog jong was ben ik eens ook zo giga verbrand en dat binnen n half uur. Ik had kort ervoor medicatie geslikt tegen n allergische reactie( volgens weekend-arts) wat geen allergische reactie was maar gewoon de waterpokken. Bij die medicatie zat geen bijsluiter!!!! maar mijn zus die apothekersassistente is vertelde nadat t feit verkleurd was dat ik n paar weken niet in de zon had gemogen!!!! En bedankt!! Vorig jaar in Spanje (was de 1ste x)ook verbrand maar heb me daar zeer veelvuldig ingesmeerd maar zon en zou zeewater deden de trick....:((

  BeantwoordenVerwijderen