Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

maandag 26 maart 2012

Kids

En dan ben je ineens weer heel erg moeder vooral, zeg je je cursusdag af want je kind is ziek .


Oudste:
Vorige week werd zoonlief ziek , flinke hoge koorts, griepje dacht ik , hele week in bed gelegen, vrijdag ging ie naar school, het ging wel weer, vrijdagmiddag voor het weekend naar zijn vader.
Kreeg ik telefoon van mijn ex dat ie echt ziek was en dat het niet ging.
Gisteravond kwam ie thuis , ziek maar vooral heeeeel erg moe terwijl ie zowat hele weekend geslapen had, en hij was in paniek want kan zich de kleine dingen van dag ervoor niet meer herinneren zegt ie , het is mist in zijn hoofd, vanmiddag naar de dr .
Grote jongen ineens weer zo klein, en ik ben ineens weer die tijger , die zijn welp beschermt en zich zorgen maakt ......

Middelste:

De diagnose is nog niet officieel bevestigd maar de vermoedens zijn er dat mijn dochter ADHD heeft, volgens de therapeuten die haar testen is het bijna wel overduidelijk maar goed we wachten nog even de officiële uitslag af.
Blijkt straks dat ik een ADHD kind heb? Wat houdt het in, hoe ga je er mee om? Maar vooral waarom hebben we dat niet eerder gezien?
Ik ben niet van de stempeltjes dus heb me er ook nooit mee bezig gehouden maar school trok aan de bel die herkenden een ADHD kind in haar .
We zullen zien, ergens heb ik een opgelucht gevoel mocht het zo zijn (vandaar dus dat ze zo is gevoel) maar ook een gevoel van schuld dat ik het nooit eerder gedacht heb, dat ik haar dan misschien jaren van ellende had bespaard waarin ze vooral niet begrepen werd......
Tijd draai je niet terug helaas ........en beter laat dan nooit .

Dan zegt de therapeut ineens iets wat mij aan het denken zette: het is erfelijk, bijna altijd heeft pa of ma het ook . Mijn ex die ook in het gesprek zat wees meteen richting mij ! 
Voor hem was dat wel duidelijk, dat kwam van mij en als ik iedereen hier altijd hoor roepen hoe druk ik ben dan zou het misschien wel eens zo kunnen zijn ????
Geen idee werkelijk maar ik herken wel veel dat is dan wel weer zo.

11 opmerkingen:

 1. meisje toch. hoop dat met zoonlief alles snel weer beter gaat en dat dochter er wat aan heeft dat ze nu dit 'stempeltje' heeft, ik ben ook niet zo van het in hokjes plaatsen, maar vaak wel beter voor een kind om te weten waar dingen vandaan komen en wat je eraan kunt doen, enz.
  ik zou vroeger op zo'n adhd-test ook hoog gescoord hebben, weet ik zeker, maar toen waren ze er nog niet zo van.. ben nu wel wat uitge'mellowed', of gewoon moe..

  sterkte daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet je al wat er met oudste is?

  En pff, lastig zeg, zo'n diagnose. Het kan wel dingen duidelijk maken, zowel voor haar als voor jou.
  Kun jij eventueel ook een test doen? Zou je dat willen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat naar allemaal. Hoop dat je het allemaal een beetje kunt bolwerken. Sterkte...

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh, daar zou ik ook van schrikken. Wat zei de dokter?

  En ach, meis, je kind nemen zoals ze is kan je jezelf nooit achteraf kwalijk nemen. Pas als ze er zélf last van krijgt, is het tijd om actie te ondernemen. En dat is zo te lezen gebeurd. Hang in there!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb ik al vaker gedacht, en dan "ken" ik je alleen maar van het grote WWW.
  Zo het erg zijn, je kan er ook de voordelen van zien.
  Stempelen is zo makkelijk, ermee omgaan is een ander iets.
  Waarschijnlijk is het zo dat alles wat je nu doet en wat je gaat niet niet zou kunnen zonder stempeltje.

  Meid, wees trots op wat je hebt '-)

  Sterkte met oudste, misschien een flinke voorjaarsdip?

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoonlief even bloed laten testen op de ziekte van pfeiffer.. Klinkt me heel bekend.
  En van de je dochter is het even slikken, maar maakt het wel wat duidelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Of het nou ADHD is of 'gewoon' je karakter, feit is dat het wel handig is dat je je er van bewust bent dát je het bent/hebt... dan kun je er ook wat mee..
  Beterschap voor oudste! Sterkte voor middelste.. ze krijgt vast wat meer vat op zichzelf als ze wat handvatten krijgt.
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En....heb je er last van??? Van eventuele adhd bedoel ik dan. Onze jongste heeft het en ik denk dat mijn man het ook wel heeft. Alleen heeft die er nu minder last van dan onze jongste. Puur ook omdat de tijd waarin we leven echt anders is.
  Ik ben benieuwd wat je gaat doen na de diagnose van je dochter......

  Groetjes Nelly moeder van 5....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gaat het al beter met je zoon?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zie deze post nu pas en ik reageer toch nog efkes... Ik heb je al eerder verteld dat onze oudste ook een heftige ADHD-er is en dat wij het ook pas weten sinds vorig jaar, aangezien wij ook niet zo in die hokjes wilden denken... Totdat zoonlief op z'n dertiende tegen dezelfde muur op bleef lopen en wij niet anders konden. Maar het hardnekkige vooroordeel van "Ach, ieder kind die wat drukker is, heeft tegenwoordig ADHD" zul je nog veel tegenkomen, ondanks dat je dochter via de officiele weg gediagnoseerd is, dus die 'stempel' levert waarschijnlijk niet het begrip op, waar je nu misschien op hoopt (ik waarschuw je alleen maar:-)

  Wil je zelf weten of je 'het' ook hebt? Mocht je dochter medicijnen krijgen; neem zelf eens zo'n pilletje! Ze zeggen dat het rustgevend werkt als je ADHD hebt, anders werkt het juist averechts... Mijn man heeft eens zo'n pilletje ingenomen, niet dat het nodig was om te achterhalen of hij het ook heeft haha! En ik... Ik zou wel 'ns de mildere variant van ADD kunnen hebben; niet doorvertellen hoor!

  Ik hoop echt dat je dochter snel weet wat haar gedragstoornis (klinkt lullig, maar tis zoals het is)teweeg brengt en dat ze er de handvaten voor krijgt om er zo goed mogelijk mee om te gaan... Sterkte ermee, tis niet niks!

  En je zoon, inmiddels opgeknapt? Nu maar duimen dat er niet nog meer gezinsleden ziek worden en dat er zo'n akelig domino effect komt!

  Doeiiiii X

  BeantwoordenVerwijderen