Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

woensdag 22 juni 2011

HallelujaOké net terug uit het ziekenhuis .
Aardige arts ! Luisterende arts en vooral betrokken arts ! ook wel eens fijn !

Onderzoeken gehad , lichamelijk onderzoek gehad , bloedprikken etc en toen hoorde ik dat ik vanaf 2006 maar 2 momenten goed ingesteld ben geweest met mijn thyrax !
En dat was 1x in 2006 en 1x in 2008 !
Heel fijn dat huisartsen dat gewoon niet weten dus ! die roept al jaren dat mijn TSH , T4 en T3 waardes goed zijn !
Tja, zei deze arts, die kijken of het binnen het gemiddelde valt en weten niet dat een vrouw van jouw leeftijd een TSH van onder de 2 moet hebben !
Das fijn , das heel fijn , ik loop al jaren op mijn tandvlees en kou te lijden en met mijn gewicht te strijden terwijl het dus al jaren niet goed is die TSH !
Ohhhhh MY GOD !!!!!!! Daar kan ik best wel pissig om worden want dat had mij jaren van ellende gescheeld !

Enfin zij gaat mij weer op niveau brengen !
Ondertussen moet ik dan geen wonderen verwachten zei ze want iets wat sinds 2008 al ontregeld is en die moeheid die al zo lang is dat heeft dus ook weer lange tijd nodig om te verdwijnen en goed te komen!
Oké ik moet dus geduld hebben , oh jee das nou niet echt 1 van mijn sterkste puntjes maar goed ik ga geduld uitoefenen en hoop over een half jaar tot een jaar , goed ingesteld te zijn en een lijf te hebben wat iets meer kan eten dan 500 calorieën per dag en dan nog aankomt !

Ik ben heel blij dat er iemand eindelijk gewoon eens iets doet ! iets vind ! en me serieus neemt vooral !


22 opmerkingen:

 1. Eindelijk goed nieuws voor je! Wel erg dat je dus al zo lang ontregeld bent zeg, ik snap werkelijk niet dat huisartsen daar niet in bijgeschoold worden!
  Nu maar hopen dat je toch redelijk snel weer lekker in je lijf zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht even 'waar gaat dit over?' maar googelen heeft me weer veel wijzer gemaakt :)
  Geduld..ach je loopt er al jaren mee te klieren dus als je je instelt op een merkbare verbetering voor over een jaar, dan moet het toch goedkomen??!!
  Nu aftellen naar de vakantie...
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is toch echt om ziek van te worden. Sinds 1980 weten artsen meer over de schildklier.
  Maar dat betekend niet dat huisartsen dat ook weten. Er is altijd gedonder mee. Tijdens Sanne's eerste zwangerschap was ze zo slecht ingesteld dat ze nog te moe was om haar spuug in te slikken. Toch weet ik van haar dat als je goed ingesteld bent de vermoeidheid best wel snel verdwijnt....Hou je taai XX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je nu weet wat er aan de hand is. En dat het niet aan jou handelen ligt, maar dat er iets mis is. Waardeloos dat de huisarts niet even op een tabelletje kijkt waar waardes staan, die natuurlijk ook bij je leeftijd passen.

  Nu weet je dat het in ieder geval vooruit gaat, misschien niet snel, maar er wordt aan gewerkt.

  Super!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jeetjte,meis,dat is ook wat dat huisartsen niet eventjes op het tabeltje kijken waar de waardes opstaan die bij je leeftijd hoort en heb je tijden voor niets zo beroerd en moe gevoeld,ik hoop dat het nu gauw zal veranderen voor je en je je beter zal gaan voelen en dat de vermoeidheid snel weg zal gaan,dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is vast een hele opluchting voor je dat er iets is vastgesteld door een arts die er verstand van heeft. Mijn reumatoloog zei ooit eens, als je voor A naar de huisarts gaat, behandeld hij alleen A en denkt niet dat het een oorzaak kan zijn van B of C.
  Ik hoop dat het vooruitzicht dat het goed gaat komen je al beter laat voelen.

  Nog even en dan heb je vakantie, en neem het er dan ook maar eens van (als het kan)..

  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje zeg! Daar moet je niet te lang over nadenken dat je al die tijd niet goed ingesteld was. Je zou er depressief van worden. Gelukkig dat je nu een goede arts hebt. Ik hoop dat je je snel beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig dat je nu 'gehoord' wordt - nu kan het alleen maar béter gaan - succes xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dat is even een flinke misser van de huisarts, toch niet normaal. Klote je er zo lang mee hebt moeten rondlopen. Hopelijk is alles binnen de verwachte tijd weer op peil

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De arts zei me dat ik het de huisarts niet kwalijk moest nemen die weten niet beter ! Die kijken alleen of het binnen de marges zit zei ze ...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat je gehoord wordt en er serieus iets mee wordt gedaan. Ook mijn ervaring dat huisartsen eigenlijk niet meer dan een doorgeefluik zijn...naar de specialisten. Alleen zijn ze daar nooit zo snel mee en ook jij bewijst dat je moet luisteren naar je lichaam en de signalen....en doorzetten! Succes en sterkte en hopelijk snel wat vooruitgaang, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat moet dat een opluchting moet het zijn dat je nu weet waar al je klachten vandaan komen. En ik blijf erbij dat je zelf je eigen lijf het beste kent, dus blijf er naar luisteren. Jammer dat het zo lang heeft moeten duren voordat je iemand vond die er ook zo over dacht, maar vooruit er gloort weer licht aan het eind van de tunnel. Over een half jaar teffen we hier een herboren Floor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hartstikke fijn dat er dus een duidelijke reden voor de vermoeidheid is waar ook iets aan gedáán kan worden! Uit betrouwbare bron weet ik dat je je snel beter kan gaan voelen als je eenmaal goed ingesteld bent - maar dat je dus nóg beter naar je eigen lijf moet gaan luisteren en een regelmatige controleafspraak met de internist/endocrinoloog gepland moet zien te gaan krijgen. Schijnt nog een hele uitdaging te zijn.. maar eerst deze stap maar eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hè Eindelijk! Ja, je leest het goed, ik ga proberen een reactie te plaatsen.....en nu maar hopen dat het lukt en dat ik er neit uitgegooid word.
  Maar super dat je eindelijk weet wat er is. Heerlijk die specialisten. Want het is als hier eerder wordt genoemd,....huisartsen behandelen alleen de kwaal, niet de oorzaak.

  Succes en groetjes

  Christina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lekker dan, dat je nog artsen treft die hun literatuur niet bijhouden en alleen van standaard lab.waardes uitgaan. Super daarentegen dat je deze arts getroffen hebt die serieus verder kijkt dan haar neus lang is en jou daadwerkelijk kan gaan helpen! Ik hoop dat je je snel beter zal voelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gek genoeg is dit goed nieuws dat je ontregeld bent haha.
  Hoop dat je je binnen niet al te lange tijd beter gaat voelen en ook dat je stressniveau eens wat mag gaan zakken want dat zal je geen goed doen.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Balen dat je zo lang rond hebt gelopen maar wees blij dat ze er nu iets aan gaan doen, het kan nu alleen maar beter met je gaan.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb vergelijkbare klachten en kaart het elke keer aan bij de huisarts, maar de waardes zijn steeds binnen de norm. Door jouw berichtje weet ik nu zeker dat doorverwezen wil worden naar internist of endocrinoloog. Dusseh ... bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gelukkig zijn ze er achter dat t toch je schildklier is! Hopelijk voel je je nu snel beter/fitter!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. AMEN!! blij dat t allemaal voor je geregeld gaat worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een ei is die dat! Zo'n schildklier kan inderdaad zoveel invloed hebben, bah. Vraag je weleens naar de exacte bloedwaarden? Dan kan je zelf een beetje vinger aan de pols houden. Nu zijn die helaas ook niet heilig, want zelf functioneer ik beter als ik net buiten de standaard zit, zal wel aan mij liggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen