Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

donderdag 26 mei 2011

Slapen? wasdah ?Ik ging wederom op kleutertijd naar bed gisteravond , wist het nog te rekken met manlief naar 12 uur maar toen moesten we echt naar boven ! OKEEEEEEEEEEEE zei ik we gaan naar bed !
Kijk tis bij mij , voor mijn gevoel om 24 uur net 20 uur in de avond .....maar goed ik ging !
Ik vergat mijn Franse slaappil, STOM !!!!!!
Dus ik werd wakker om
2 uur
om
3 uur
om
4 uur
om
5 uur
om
6 uur omdat ik iemand de voordeur uit hoorde gaan ! OM ZES UUR IN DE OCHTEND !!!!!!
Ik hoorde ook de honden dus ik dacht eigenlijk vanuit mijn bed dat een van de kinderen wel erg vroeg de honden ging uitlaten !
Een half uur later stonden we maar op want van slapen kwam toch niks meer en ..........
DOCHTER VERDWENEN !
Honden gewoon in de bench !
Dus waar was middelste ?
Ik loop naar mijn bureau om mijn mobiel te pakken en het kind te bellen , zie ik briefje liggen
Mama ik ben naar een vriendin !
Ik kan hier niet allerlei details neerzetten maar het was om de reden wat elke vrouw ergens rond haar 13e overkomt en aanhoudt tot haar 50e ongeveer ! Snappie?
Ik bel mijn dochter, die neemt niet op ! Maar ik ben een vasthoudend typetje dus ik belde gewoon tig keer achter elkaar op (15 keer denk ik ) en daar nam ons wijffie op hoor !
Ik sommeerde madam om PER DIRECT huiswaarts te keren en dikke 4 minuten later was ze thuis !
Goed gesprek gehad ! Geknuffeld, gehuild , gepraat etc uitgelegd dat het echt geen tijd is om het huis te verlaten ! en gezegd dat in dat soort gevallen je je moeder best mag wakker maken !
Het is immers niet niks !!!
Enfin de lucht is geklaard , we hebben afgesproken dat ze niet meer voor 8 uur de deur uit gaat want ze heeft er sowieso een handje van om stervensvroeg naar vriendinnen te gaan (7-half 8) en ik vind dat echt niet nodig ! Ik begrijp ook niet dat die moeders van die vriendinnen dat goedkeuren zo vroeg hoor ! Enfin nu was ook duidelijk waarom middelste gisteren de moppersmurf was ! ;) hoi hoi en dit is pas de eerste maand ! nog jaren te overleven !!!!!!!!

Mijn eerste keer was een hele happening ! Ik was ook rond de 12-13 denk ik . Ik weet dat ik niet blij was die dag en het allemaal niet zo geweldig vond , ik ging naar school, dacht hele dag aan niks anders en toen kwam ik na school thuis !!!!!!!!!
Mijn pa : kadootjes had ie gekocht , ik werd gefeliciteerd ! Hij maakte er een feestje van ! Alsof ik jarig was ! Nou ik weet nog heel goed dat ik wel door de grond kon zakken en alleen maar hoopte dat ie zijn mond zou houden en niet vol trots zijn hele vriendenclub had uitgenodigd !
Het leek wel of ik jarig was , of geslaagd was voor een universitaire studie , of ik de staatsloterij had gewonnen , zo blij was ie ! Nou nou zei ik doe maar rustig !
Hij zag het vast als een bevestiging dat dat wat ie gefabriceerd had ook werkte ! Zo trots als een aap met negen lullen liep ie rond .

Jeetje alles draait om tijd deze week realiseer ik me !
Kinderen die nieuwe tijden krijgen
Ik die op kleutertijd naar bed ga deze week !
Bijkomend voordeel is dat de hobbykist goed gebruikt wordt , Cruijff zei het al : elk nadeel heb zijn voordeel !

En verder had ik alleen maar 2 kinderen die volgende week niet naar papa willen en me al 2 dagen gek maken of ze volgend weekend hier mogen blijven ! En dat is een vervelend dilemma vind ik zelf want tuurlijk mogen je kinderen altijd thuis blijven ! wat een vraag ! maarrrrrrrr ze hebben ook een vader ! Pffff nou ja daar moeten we nog maar eens een goed gesprek over hebben de kids en ik denk ik .

Het is koud vandaag ! maaaaarrrrrr volgende week maandag beginnen de tropentemperaturen ! Dan wordt het heerlijk heerlijk warm en ik heb warmte nodig !!! Ik verheug me nu al op volgende week , op de warmte ! en de zon !13 opmerkingen:

 1. heb je nieuw haardhout gekocht dan? Tropentemperaturen? Volgens MIJN krant(telegraaf) komt het volgende week ook niet hoger dan pak 'm beet 20 graden?!?!?!?!?!!?
  Zo, toch weer met een positief bericht van mijn kant je weekend in he:D!!!!
  oooooooooooo.....zie je zaterdag....KAN het positiever???*GRIJNS*

  X

  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is nog eens een start 's ochtends vroeg... inderdaad héél vroeg...

  Hahaha, Kirsten wilde er eigenlijk ook niets van weten, vertelde het ook na een dag dat ze 'groot' was. Maar ja aan de andere kant, blijkbaar goed voorgelicht dus geen schrik en drama's.

  Tropentemperaturen?? Ik tel direct af, want ik heb kippenvel van een meter en loop met sjaal en suède jasje aan alsof het winter is.

  Fijne avond en nacht hè!! Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou gefeliciteerd met de periodes van je dochter! Ik zou me ook kapot schrikken als er hier eentje zo vroeg de deur uit zou lopen hoor!
  En dat er 2 van de 3 niet meer naar paps willen: lijkt me ook een goed idee om dat bij hem neer te leggen, weet ie meteen dat ie als vader niet echt boeiend aandacht aan z'n kids schenkt, die 4 dagen per maand. Loser.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je trekt bij mij wel even een luikje open wat al heel lang dicht zat.
  Mij eerste keer weet ik nog goed. Het was op een zondag en ik was naar boven gestuurd omdat ik zo stront sjagerijnig was.
  Toen.. schrik.. o jee.. ik bloed dood.. voor straf..
  Nou was ik er toch al van overtuigd dat ik op mijn 13de dood zou gaan, dus ik naar beneden om te zeggen dat ik aan het doodbloeden was.
  Mijn oudste zusje pakte me beet en nam me mee voor een summiere uitleg en de benodigdheden.

  Mijn twee dochters kregen een gouden ringetje als herinnering.

  Fijn weekend Floor
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ik kan me die dag nog zo goed herinneren. Ik was denk ik 13 jaar ofzo, en zat al op het voortgezet onderwijs. En ik opstond van de stoel, en daar wat op de stoel zag liggen, je raad het al... hé. Verschrikkelijk, uitleggen aan een leraar waarom je nu naar huis moet. En dan snel iets om je heen knopen en zo'n 3 kwartier op de fiets.

  Maar goed, je schrikt wel als je dochter op zo'n rare tijd je huis verlaat.
  En van mij mag het nu weer snel warm worden. Kan ik buiten zitten niksen, loop ik nog een kleurtje op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zijn ze net klaar met wisselen... worden ze ongesteld... Het valt ook allemaal niet mee!
  Ik heb geen meiden, dus hier ga ik het niet meemaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach jeempie ja, weet je wat mijn dochter zei toen ze HET voor het eerst werd "als dit is wat ik denk dat het is dan ben ik er niet blij mee".
  Tja en dat om 7 uur 's morgens. Heel sneu maar ik moest zo lachen.

  Mijn bio ritme loop nog op peuter tijd denk ik, bij mij vallen de luiken nu al bijna dicht.

  Groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ahaa, de rode vlag hangt uit - het arme schaap ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik heb lekker heel lang niet verteld thuis toen ik t was geworden.. ik had echt geen zin in een gebakje of feestje...om die reden..hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier net als Zara geen meiden (en zelf gelukkig ook al in geen 12/13 jaar ongesteld geweest....Jiehaaa Mirena!) maar weet mijn eerste keer nog goed. Bah. Op de MAVO en ook op de fiets naar huis (Harderwijk-Hierden...toch goed voor zo'n 6 kilometer!) En kids die niet meer naar Pa willen... leg het bij Pa neer! Niet jouw probleem. Hier kids die niet naar Opa en Oma (stiefpa en bio-ma van manlief) willen. Elk jaar weer een probleem in juni en september... hahaha. Oh nee, dat is niet leuk. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier kregen beide meiden ook een ring ter herinnering aan deze mijlpaal.
  Is van huis uit een familie traditie die door hen zeer gewaardeerd werd,.
  Geen groot feest (dat zou het van dan af iedere maand worden en dat is feest genoeg), geen toeters en bellen en geen gebak.
  Gewoon heel discreet een bezoekje aan de juwelier en een moeder/dochter moment.

  Wat betreft het niet naar Pa willen. Laat ze het zelf aan hem vertellen! Laat hem met een oplossing komen. Blijf in de buurt als ze bellen, maar laat het ze zelf doen.

  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekker op de bank, fleeceje over, kussentje in de rug, jankfilmpje aan en een kopje thee erbij.
  De eerste keer is altijd speciaal.
  en Floor elk nadeel heeft ook zijn voordeel, nu kan ze jou misschien op sommige momenten beter begrijpen. Geef d'r maar een dikke knuffel van me en eentje voor jezelf.lfs Fon.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. jaja, leek mij ook altijd de ultieme nachtmerrie als je ouders t gingen "vieren"dat je ongesteld bent geworden. vergeet nooit t afschuwelijke voorlichtingsboek van mn vriendinnetje waarin stond dat ouders bijvoorbeeld een slinger konden maken van tampons,..!!! werkelijk; ik zou nooit meer naar huis gaan.
  gewoon veel chocola, kruikjes en shampoo.
  succes ermee. godzijgedank gaan ze een voor een.
  groetjes (een moeder van 3 meiden :-))

  BeantwoordenVerwijderen