Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

woensdag 17 november 2010

OffdayGisteren had ik een absolute offday.
Het begon al bij het opstaan ......de meiden hadden ruzie ! Nou en als die kippen ruzie maken dan maken ze ook echt ruzie ...meiden!
En toen zocht ik oudste , om vervolgens om 8 uur te vernemen dat hij in bed lag ziek te zijn, hij had hoofdpijn zei hij, waarop ik riep "daar hebben ze nou de paracetamol voor uitgevonden"...
Ik wist toevallig dat hij een repetitie had die ochtend en dus wilde ik echt niet (met zijn cijferlijst) dat ie thuis in bed bleef.
Ik bel naar boven zeg dus dat ie naar school moet waarop hij riep: NEE, IK GA NIET !
Oké er is niet heel veel voor nodig voor 3 bakken koffie in de ochtend om mij dan boos te krijgen dus ik stampte naar de zolder.
Om daar meneer zijn dekens van hem af te gooien en hem bed uit te sommeren !
Iemand op twitter zei die moet je gewoon onder de arm nemen en in zijn pyama op school afzetten ........daar moest ik wel even mee lachen want 1.88 mtr 80 kilo neem je niet onder de arm in pyama (die dragen ze niet meer als ze 15 zijn) en zet je niet even op school af, die neemt mij onder de arm maar ik niet hem !
Enfin meneer had daar totaal geen zin in en ging tekeer als een dolle , kortom het liep totaal uit de hand en het werd een grote krijs, scheldpartij.
Toen dit allemaal bezig was: ik meiden uit elkaar stond te trekken, zoonlief naar school aan het sturen was en zelf totaal overstuur hier door het huis liep na de scheldkanonnade ging het brandalarm af en rende ik naar een zwarte dicht gerookte keuken waar de andere puber van 15 naar de broodrooster stond te kijken hoe zijn snee brood aan het verbranden was, denk je dat ie dacht laat ik dat ding even uitzetten of dat sneetje eruit halen???, nee hoor dom blijven staren naar de rook en het broodrooster, ik schreeuwde iets in de trant van "Zou je dat sneetje er niet uit halen ?" en rende richting alarm om daar een code in te geven om dat rot geluid te stoppen. Telefoon ging : alarmcentrale of er brand was , nee meneer die is er niet , oh of ik dan even de code kon doorgeven........alleen ik was zo totaal overstuur dat ik die dus gewoon niet meer wist die code! Ik vertelde de alarm meneer bijna in tranen dat ik nu echt niet een code kon noemen dat ik ruzie met puber had !
Na een dik half uur grote strijd met zoon zag ik hem dan toch op die fiets vertrekken, ik had hem een brufen in zijn mik gegooid en hoopte dat hij zou genezen.
Mentor gemaild of ie ook daadwerkelijk op school was, dat was ie , en zo ging ik dus met roodgejankte ogen naar mijn afspraak om 9 uur.........5 minuten de tijd, in de auto, om tot mezelf te komen...
De hele dag was ik er ziek van, een dikke vette migraine kwam opzetten en ik besloot dit moet helemaal anders hier !
Ik accepteer van niemand meer een grote mond, iedereen gaat weer op tijd naar bed vroeger dan we gepland hadden in het begin van het jaar , en we zetten de puntjes weer eens op de i, regels weer eens uitleggen en aanscherpen....
Gelukkig was g het met me eens en snapte hij wel dat ik er echt niet meer tegen kan zo.
Dus na school de pubers allemaal samen met g apart genomen iedereen de nieuwe bedtijden verteld (vroeger!!!) en dus hadden we gesprekken van 18 tot 22 uur met de kinderen om beurten.
De pubers gaan voortaan om half 10 naar bed , niks geen 10 uur meer , half 10 lig je erin en dan kan je nog een half uur lezen als je wilt maar niks geen laptop, mobiel of muziek meer : RUST !!!
Enfin ze waren allemaal mild begrepen de regels , vonden het niet allemaal even leuk dat ze nog vroeger naar bed moeten maar goed het zijn nu eenmaal de regels hier en daar gaat iedereen zich maar eens aan houden !
Met zoonlief natuurlijk een heel lang gesprek gehad die trouwens helemaal genezen was, zijn repetitie goed had gemaakt ook en ook wel inzag dat je voor een hoofdpijn niet thuis hoeft te blijven en dat het heel normaal is dat je dan rond 7 uur even komt zeggen ik ben ziek wat vind je er van ipv gewoon in bed te blijven liggen. Hij had spijt , schaamde zich ook hoe hij gedaan had en ik heb hem uitgelegd dat ie moet stoppen zich overal tegen te verzetten .
Dat dat verspilde energie is, dat je rechten en plichten hebt in je leven , en dat je wel overal tegenaan kan gaan trappen maar dat dat dus niets oplost!
De lucht is weer geklaard hier en dus kon ik om 22 uur dan eindelijk in die bank ploffen !
Wat een dag zeg.........
Snel vergeten die dag en vandaag lekker aan de slag , fris en fruitig opgestaan ik kan er weer tegenaan !
Het fijne in dit soort situaties is dat je relatie gewoon stabiel is en goed zit dan weet je gewoon wij komen er samen wel uit, wij vormen samen een blok, een team, en die kinderen die kunnen we samen wel handelen !!!


11 opmerkingen:

 1. Pfff dat moet een lange, zware dag zijn geweest. En zij gaan dan de deur uit zonder er ook nog maar een moment aan te denken, maar jou laat het niet los. Hopelijk houd iedereen zich voorlopig aan de afspraak, dat zou wat RUST geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dikke knuffel en óp naar betere tijden! You go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij zijn LURVEN pakken Floortje...bij zijn LURVEN *KUCH* Niet met je laten sollen hoor lieverd, dat meen ik. En ik hoop dat je deze dag relaxed en Zeer Zen zult doorstaan. A Big Hug!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik hoop dat vandaag een betere dag voor je is.....en dat de kinderen gisteren niet gauw vergeten!
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Elke dag is een nieuwe dag! Gelukkig maar...
  Nieuwe ronde, nieuwe kansen!
  Hoop dat je vandaag een betere start had!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pfew!! Wat een verschrikkelijke start van de dag had je gisteren, zeg!! Ooooh ik voel je hoofd bij wijze van spreken. Goed dat je ieder kind apart even met z'n tweetjes neemt om even alles door te nemen en iedereen weer weet wat de bedoeling is...

  Fijn dat je je vandaag weer fris en fruitig voelt en je sterk en positief voelt!! Een gezin is inderdaad team-work!! Een goed team kan het "work" aan!!

  Fijne dag vandaag, groetjes Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou, heb je alle goede(bedoelde) adviezen al gegeven ;))) *KUCH*...kan alleen nog maar zeggen...LEVE DE LIEFDE!!! die overwint ALLES!!!

  (geen kus vandaag...teveel bacillen;))
  *DIKKE DUIM*

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heftige dag dus. Maar al met al wel met een goed einde volgens mij, jullie hebben uiteindelijk goede gesprekken gevoerd met de kids.
  Geweldig dat jullie relatie hier gewoon hartstikke sterk onder blijft, want het is niet niks allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. goh meid, je hebt toch wat voor met die pubers ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. powh dan heb je inderdaad je handen vol.. fijn dat de lucht nu weer geklaard is

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een gruwel soms hè, die pubers...?? Pffttt

  BeantwoordenVerwijderen