Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

zondag 7 november 2010

Haar naam was SarahIk heb meer dan een jaar geleden het boek gelezen , dat was heftig, prachtig boek !
Gisteravond de film gezien en die is echt de moeite waard, met zo'n verhaal is het moeilijk zeggen prachtig want het is natuurlijk een in en in triest afschuwelijk verhaal maar echt de film is gewoonweg perfect gemaakt , doet niet aan het boek onder !
Ik ben er nog van onder de indruk !
Ik zou wel eerst het boek lezen denk ik voordat je naar de film gaat !

23 opmerkingen:

 1. ik ben gidteren bij een Joodse vriendin geweest die haar tante in de oorlog heeft verloren (de zus van haar moeder). Een meisje in de leeftijd van Middenvelder, op een boerderij weg van haar ouders, verraden en alleen in de trein naar Polen....omdat ze de leeftijd van de Middenvelder heeft kon ik me haar angst goed inbeelden. Vreselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik al lezen bij het stuk kwam dat ze weer naar haar huis ging heb ik gewacht met verder lezen totdat ik helemaal alleen was, zodat ik hard heb kunnen zitten huilen zonder dat iemand het zag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga het boek meteen bestellen. T zal dan ook wel huilen worden want dat heb ik vaak bij zulke boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het boek ook gelezen en wil ook graag de film zien ik vond het boek ook al zo indrukwekkend dus ik ben erg benieuwd!1
  Groetjes Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Boek heb ik al gelezen en nu wil ik dus de film ook zien maar......neem wel een donkere zonnebril mee en een familie pak zakdoekjes.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je dit even deelt, want ik heb ook het boek gelezen en kon me haast niet voorstellen dat de film het boek recht zou doen.
  Toch maar kijken dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben gisteravond begonnen in het boek.....en ik heb nog nooi zoiets indrukwekkends gelezen, wat is het ongelooflijk goed geschreven. Films vind ik meestal een afknapper (de boeken zijn voor mij echter), maar in dit geval is er misschien een uitzondering??

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, jij bent al geweest. Ja het boek is prachtig en dan moet je vaak afwachten of de film net zo goed is. Dus ik kan gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vanochtend liet mijn dochter mij toevallig de trailer zien op de pc. We kennen het boek niet, maar willen de film wel gaan zien samen. Mischien inderdaad eerst het boek lezen dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zucht, ik weet het niet, als het boek al tranen met tuiten is !!!!! Ik denk dat ik pas, een potje huilen op zijn tijd okay hahahah.. maar dan lees ik liever een triller of kijk naar een film waarbij ik in mijn broek pies van het lachen :) Misschien als ik er voor in de Stemming ben in januari of zo wanneer de dagen saai&donker zijn hahaha

  liefs uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb zo ontzettend zitten janken tijdens het lezen van het boek..was totaal niet meer aanspreekbaar in de paar uurtjes (achter elkaar!!) dat ik het boek las EN de uren daarna. Zelden heeft een boek zoveel indruk gemaakt...
  Ik DURF dan ook niet naar de film...maar nu, na jouw bericht...twijfel twijfel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik was onder de indruk van het boek maar als ik jou begrijp kan ik rustig naar de film gaan..... soms valt de film zo tegen en dat zou ik zonde vinden, dan lees ik liever het boek nog een keer
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helemaal mee eens Floor... het boek was indrukwekkend, en de film is absoluut getrouw aan het boek en 'prachtig' gemaakt!
  Vorige week ging ik met m'n oudste naar de bios, er zijn wat tranen gevloeid, en niet alleen bij ons ook het andere publiek was onder de indruk!
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bedankt voor de tip...ik heb nog 2 boeken te gaan (iets van Giphart en Leo Babauta) en ik vroeg me al af wat 't daarna zou worden...dit lijkt me wel wat!

  Fijn weekend nog, op de valreep hihi

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Toevallig, wij hebben hem ook net gezien. Het weer was hier zo slecht dat we naar de middagvoorstelling gegaan zijn. Prachtige film! Ik had het boek ook al gelezen en de film is net zo mooi, ook al weet je het einde al. Echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Floor,

  Ben momenteel in het boek bezig en ga het snel aflezen! Groetjes en bedankt voor de tip!
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vond het een mooi boek, maar niet heel veel meer eigenlijk. Vond de verhaallijn van Sarah zeer indrukwekkend, maar de verhaallijn anno nu niet echt sterk en ik ergerde me vooral aan de huwelijkscrisis. Of ik de film ga zien weet ik nog niet eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Denk niet dat ik de film ga zien. Ik heb zo ontzettend gejankt om dat boek . Dat ik de volgende dag wel een kikker leek. Had toen ik het las daarvoor net het boek over fam Meijer gelezen en ook nog het rozeneiland . Maar niets was zo indrukwekkend als haar naam was Sarah. Wat een waanzinnig mooi boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hmm. Ik vind het helemaal geen goed boek, eigenlijk, althans, de manier waarop het geschreven is, vind ik verschrikkelijk. Alle zinnen zit potdicht geplempt, er is geen enkele ruimte meer over om zelf in te vullen, alle emoties zijn van a tot z beschreven. Geen verhaal meer tussen de regels door, alles tot in den treure uitgekauwd. Nee. Geen goed geschreven boek. Maar ik ben een van de weinigen, geloof ik. Niet op me schieten alsjeblieft...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nou, de stijl van het boek is echt frans! Daarom vindt de een het mooi en de ander minder. Ik vond het een prachtig boek! Het verhaal is beyond imagination! Iedereen die wel eens in een kast heeft gezeten, heeft van die fantasieën gehad...... Deze fantasieën waren voor mij de reden dat ik nooit mijn kinderen alleen liet om een boodschap te doen als ze lagen te slapen. Stel je voor dat je een ongeluk krijgt en bewusteloos bent enz.
  Ik vond ook dat einde prachtig, dat ze het niet aankon om contact te houden met haar familie... dat zoiets gevolgen heeft voor de generaties daarna en hoe dan.
  Maar ik heb tegelijkertijd ook een beetje problemen met de stijl .Ik houd niet zo van dat franse, inderdaad dat uitgekauwde en zo'n verhaallijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik wilde naar deze film gaan, maar het is dus beter eerst het boek te lezen. Ga ik die zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vond het boek niet zo mooi, als enige op de hele wereld geloof ik. Als ik dit zeg, vind men dat dus heeeel raar en moet ik me bijna schamen...maar toch is het zo...
  Ik heb aan zuslief uitgelegd hoe het komt, en zij snapt het wel, omdat ze me heul goed kent.
  Enfin...ik ga dus ook niet de film bekijken, maar vind het geweldig als anderen het gewldig vinden.
  Groetjes, Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb het boek vol ontzetting gelezen. De film nog niet gezien, maar ben in ieder geval al verbaasd over de casting van Kristin Thomas Scott als hoofdrolspeelsters. Want was de hoofdpersoon niet een grote, goedlachse blonde Amerikaanse?

  BeantwoordenVerwijderen