Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

woensdag 13 oktober 2010

KLAGENDit word geen leuk logje dus u kunt nu nog afhaken !!
U bent gewaarschuwd , ik ga KLAGEN .

Het begon ergens deze week toen ik zag dat oudste een slechte lijst had , slechte cijfers zeg maar .
Dus een gesprek volgde ...... hij keek ,knikte en gaf me gelijk (goh ja heus echt waar) en beloofde beterschap, en ging daadwerkelijk aan de leer.
Voorafgaand dit gesprek had ie al gehoord vorige week dat X Boxen alleen nog in het weekend is toegestaan en laptop alleen nog voor huiswerk.
Enfin in het kort samengevat word ik gek van deze puber van 15 , de andere 15 jarige heeft ook een slechte lijst dat gesprek volgende week als ie hier is .
Mijn zoon is intelligent , hij zit niet voor niks op tweetalig VWO alleen tot dit jaar hoefde hij weinig tot niks te doen om goede punten te halen , dat heeft ie zolang het menneke op de wereld is nog nooit hoeven doen , dus ik waarschuwde hem al eens dat dit zou gaan veranderen.
Dat er een moment komt dat je WEL moet gaan leren en er iets voor moet doen, nou das dus dit jaar en das niet makkelijk als je net flink aan het puberen bent en juist wil lantefanteren .
Dus oké ik heb best begrip das even wennen dat je daadwerkelijk een keer in je boeken moet kijken maar dat wennen hoeft geen jaar te duren natuurlijk want je kan het jaar niet overdoen en dus verwacht ik ACTIE van meneer en wel NU !!!!!!!!!!!
Dat beloofde hij , dus mama was blij, mama was trots dat zoonlief het toch maar even mooi begrepen had. Tot vanmiddag want toen kreeg mama telefoon van de mentor dat zoonlief er nu al voor de 4e keer is uitgestuurd dit jaar omdat zoonlief DE bink uithangt . Ohhhh en als mama ergens niet tegenkan is dat zoonlief de bink uithangt en eruitwordtgeflikkerd !!!!!!!!!!
Dus mama ontplofte net, belde papa van zoonlief (mijn ex dus ) en zei dat papa ook maar eens moest bellen met zoonlief omdat MAMA BIJNA OVERSPANNEN IS VAN ZOVEEL PUBERS!
Papa beloofde te bellen.....we will see.

Ondertussen is daar middelste puber die liefst 6 weken lang dezelfde broek aanheeft ,die ik dus niet alleen constant moet wijzen op het feit dat ze eens wat anders moet aantrekken alswel op haar kledingkeuze (slons-outfitjes zijn zeer favoriet namelijk) en die middelste puber die heeft haar pootje verrekt vrijdag, die voet is nog steeds net een ballon en het grietje strompelt op krukken wat inhoudt dat ze gebracht en gehaald moet worden.... Nou en daar is lief zowat overspannen van want geloof me 10 minuten met middelste in auto is INTENSIEF , grietje komt dan thuis op krukjes en commandeert de boel rond hier want mevrouwtje kan niks .
Mevrouw bedenkt elke avond net voordat ze naar bed gaat dat dit of dat nog moet ...

Dan hebben we nog 4 anderen kinderen waarvan er maar 2 niet in de pubertijd zitten maar 5 pubers dus en die smijten elke dag die wasmanden vol, denken dat dit Hotel de zevende Hemel is waar hun eten altijd klaarstaat en alles gewassen gestreken wordt en verder hebben ze dan in dit hotel 2 butlers tot hun beschikking , denken ze .
Ze hebben altijd wat te mitsen en te maaren , ze hebben altijd het laatste woord, ze weten alles beter, ze stinken, ze zuchten/kreunen/steunen, ze tsssssss sissen hele dag , ze maken herrie, ze kijken je aan of je de grootste debiel bent die op deze planeet rondloopt, ze hebben NO RESPECT , ze zijn niet zuinig op spullen , ze vinden douchen een totaal overbodige toestand, ze laten alles achter hun gat slingeren, ze zien niks, je kan hun spullen op de trap leggen ze stappen er gewoon 50x overheen, ze zien echt niet dat het bed niet is opgemaakt, ze vinden afruimen van 1 bordje al een hele prestatie, ze laten de hond in 30 sec uit(knap he??) , ze kunnen de kapstok niet meer vinden, ze weten niet meer dat kleren in een kast worden opgeborgen, ze zijn duizend keer hipper/slimmer dan ouders, ze roepen hele dag ZEN/ONTSPAN/O MY GOD/VET...............................en ik kan nog wel een eeuwigheid doorgaan.
Ohhh enne laten we niet vergeten dat het bocht altijd ruzie maakt met elkaar vooral broer en zus maar als ik dan een preek geef ze het ALTIJD MET ELKAAR EENS ZIJN !
Kijk tussendoor heb ik nog een mega drukke werkweek deze week en wordt ik zowat overspannen en het leuke : de herfstvakantie begint vrijdag !
DAT WIL ZEGGEN DAT DIE MONSTERS NIET EENS NAAR SCHOOL HOEVEN DAT ZE HIER 24 UUR PER DAG MIJ GEK KUNNEN EN ZULLEN MAKEN
want komt u niet met allerlei goedbedoelde adviezen of woorden "als het gaat voorbij" ......
HET GAAT VOORBIJ !!!! dat weet ik ook wel JA????? alleen ik zit er nu middenin en het is ZWAAR, LOODZWAAR en ik ben zowat overspannen , ik snak naar rust maar ipv rust hebben we herfstvakantie, herfstvakantie .....wie bedenkt zoiets ?????

IK ben zoooooo MOE !!!!! ZO INTENS MOE !!!!
Ik vind pubers niks aan , helemaal niks aan , ik snak naar lieve kindertjes als Mr T en Kobus en van die lekkere dikke naar zwitsalgeurende babybillen ipv stinkende zweetvoeten en vethaar hebbende pubers.
Toen ze klein waren dacht ik dat ik het zwaar had met 3 kinderen , WHAT WAS I THINKING ???? Dat was een makkie , echt een MAKKIE ,dat was gewoon kuuroord . Die gingen gewoon om 7 uur naar bed en dan had je rust , nu gaan ze verdorie net zo laat als mij naar bed.
Toen had je nog kleine broekjes die waren zo gestreken , nu hebben ze verdorie meer been dan lijf die broeken daar komt geen eind aan dat strijken van al die puberkleren duurt eeuwen .
Liters douchegel en shampoo gaan erdoorheen, liters frisdrank , bergen eten, rollen toiletpapier (want wat erin gaat komt er ook weer uit !) , bergen was, bergen strijk, bergen lege flessen, bergen rotzooi, bergen............IK ZIE DOOR DE BERGEN DE LUCHT NIET MEER !!!
En NIEMAND die me dat vertelde , niemand die zei "wacht maar tot ze groot zijn"....

Echt soms , soms denk ik, ik koop een klein appartementje in de stad en verhuis ,laat ze hier maar zitten kom af en toe een kijkje nemen.....
Ik ben op mensen , totaal op op op ! Gelukkig heb ik mijn werk anders zou ik helemaal stapel worden want alleen maar huis, huishouden en pubers is geen leven !
Dus lang leve werk en binnenkort ga ik toch maar die infraroodsauna eens bestellen !!!! sluit ik me gewoon elke dag een uur in op maak er een geluidsdichte toestand van met groot slot zodat niemand me kan storen ..........

49 opmerkingen:

 1. Dan bij deze toch even een pluim in de kont...Meid, hoe doe je het allemaal?? Je bent zakenvrouw, moeder, partner, sociaal wezen. schoonmaakster, kokkin, problemsolver..... Naar alle waarschijnlijkheid had ik allang opgesloten gezeten in één of ander instituut. Dus, petje af dat je het zolang vol houdt! Kinnen die pubers niet met z'n allen terug naar de camping komende vakantie? Als je ze hier naartoe wil sturen, is dat ook goed. Passen ze met z'n allen in een twee-persoons bed? *legtzweepklaar*
  Succes meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach lieverd, het ís zó ontzettend zwaar voor je! Ik kan niets anders dan je in gedachten een hele dikke knuffel geven en je heel lang vasthouden. Gooi het er maar uit hier op je blog, schrijf het maar van je af want als het je ook maar iets helpt dan lucht het je in ieder geval wat op. Kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat je met deze ellende een heuse real-life-soap kan vullen: schuift lekker en dan kunnen ze met 16 uit huis.
  Ik vind het zo knap van je dat je het allemaal maar volhoud en nog van ze houdt ook!
  Knuffel om je op te beuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan wel heel stoer zeggen dat ik het graag van je over wil nemen......MAAR IK DENK ER NIET AAN! Ik denk dat ik maar eens ga uitzoeken hoe ik die van 9 klein kan houden, want over een paar maanden is 't een tiener en ik wil geen stinkerd in huis!!!
  De hele bups een hele week, meid moet je voor je werk niet ergens hier in de buurt zijn? *en gooit de deur wagenwijd open*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier begint de pubertijd ook toe te slaan, dus ik kan me er iets bij voorstellen. Niet in 5-voud, dat dan weer niet. Maar het levert wel vermakelijke blogjes op (sorry ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het gaat idd over maar ik heb bij 1 al bijna al mijn haar uit mijn hoofd getrokken.
  Dus dat jij het helemaal hebt gehad dan begrijp ik dat heel goed.
  Doe maar die sauna!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind jou zoooo sterk, ik had het nog geen week volgehouden, is er altijd geluid bij jou thuis?
  Ik ben er gewoon echt helemaal stil van. het lijkt wel het tehuis waar ik woonde alleen die mensen kregen er nog voor betaald.
  Oprah heeft echt gelijk het is de zwaarste baan in de wereld, misschien dat daarom mijn moeder aan de andere kant van het land woont.

  slagroomtoefje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Floor, je hebt het weer heel goed opgeschreven. (sorry, ik heb hier de grootste lol)
  Ik heb geen enkel advies, medeleven, tip. Ik kijk alleen met afgrijzen, weet niet of ik nu nog wel een kind wil, denk geloof ik maar heel veel aan zwitsalbilletjes. Mischien is dat wel een gat in de markt, zwitsalparfum voor pubermoeders.....
  Misschien toch een tip: neem een poedel, zijn maar twee/drie maanden in de pubertijd. Ze blijven wel hun hele verdere leven bij je, o ja, die van jou gaan een keer de deur uit!!!! (toch een tip?)
  Sterkte en blijf vooral ziemen en zeuren, klagen en sippen, ik geniet (sorry)
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh my God..... Mijn jongste is net thuis van zijn stage, en zit tegenover mij te eten en vraagt waarom ik zit te lachen, sorry Floor maar hoe jij dit schrijft dan moet ik echt lachen... Dus ik lees het verhaal even voor, en hij zegt alleen "Die moet echt even rust hebben"
  Ik heb met je te doen, en vind het echt heel knap van je dat je het allemaal volhoud. Petje af.....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. kijk, en dan te bedenken dat IK overwoog je te vragen of meisje 1(12) niet een weekje kon komen, eentje meer of minder ;)...maar uhm, ik vindt haar al erg genoeg zo, vrees dat ze bij jou niet op gaat knappen tussen die "schatjes";))))))
  Je moet een dagje vrij plannen, geen werk, geen kids(sorry G),de oudste kunnne best ene dagje voor zichzelf zorgen *kuch* en anders doen ze maar alsof! Ga saunaparken of ga nu eens voor die vetverdiende massage(OF je moet die blagen naar de steenmassage sturen....TYpe MAASKEIbehandeling.....met schwung). En savonds natuurlijk lekker uit eten met manlief......ogen dicht als je thuis komt en meteen naar boven, de volgende dag heeft iedereen huisarrest totdat alle resten van de voorgaande dag verdwenen zijn.
  Hmmmm nu ik er zo over nadenk, misschien moet IK een weekje bij je komen, ben DOL op rondcommanderen, en KRIJSEN kan ik als de beste.....

  *SMAK* we vinden je toch wel lief hoor, klagen of niet;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. http://www.youtube.com/watch?v=Nem0bkErGVY
  even luisteren/kijken ik ga die andere ook nog even opzoeken

  BeantwoordenVerwijderen
 12. http://www.youtube.com/watch?v=uJlZnPIzyLg&p=C6F732EA30F0FE86&playnext=1&index=4
  en dit is het antwoord ....
  ik leef met je mee... en ik zeg er verder niets van..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik denk dat ik nog even heeel erg ga genieten van 2 kids van 5 en 7 en dat ik als ze gaan puberen heeeeel lang op vakantie ga. Sterkte, geen tips, geen advies alleen sterkte

  ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. en herken je iets.....?
  nogmaals geen advies.. alleen respect
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oef.
  Wat denk je? Zou ik mijn tweeling van 6 nog kunnen ruilen voor twee exemplaren van 1 jaar? Dan stellen we de puberteit nog effe uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb er 2 en dat vind ik soms al genoeg. Zit nu heerlijk te genieten van de rust.... oudste is werken (2 avonden per week + de hele zaterdag, misschien een ideetje?) en jongste is op kamp. Heerlijk rustig hier.. je mag een bak koffie of een wijntje komen drinken :-)

  Verder zuchten ze hier ook, schreeuwen ze elkaar toe, lenen elkaars kleding zonder te vragen wat dan dus weer ruzie geeft... geen verschil dus met jouw huishouden behalve dan dat het er maar 2 zijn en je het geluid dus door meer dan 3 kunt delen...

  O ja... die van mij douchen... lang.... heel lang.... te lang!

  Sterkte(gaan ze echt niet een dagje naar hun andere ouder toe?????) pffffff............

  BeantwoordenVerwijderen
 17. goh ... tja ... weet gewoon niets te typen nu. Niet dat je kan opbeuren en kan helpen. Niets ... :-(
  Knuffel dan maar??? Sterkte meid.

  Enne, stel je nu toch 'ns voor dat middelste puber ook elke dag schone kleren aan zou doen! Dan had je nog meer was! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. regels en sancties, meis. word je in het begin misschien niet populairder van, maar na verloop van tijd wel rustiger ZEN weet je wel ; ) en als je lekkerder in je velletje zit, werkt dat weer positief door op de MONSTERS ; )
  echt.
  ik denk dat je veel te aardig bent voor ze, douchen is geen keuze en een hond uitlaten duurt minstens tien minuten. kleren die rondslingeren gewoon in een vuilniszak proppen en als de zak vol is, zelf laten wassen/strijken. als dat teveel werk is voor ze, moeten ze het de volgende keer op z'n minst maar in de wasmand pleuren!
  de 15-jarigen moeten maar een bijbaantje zoeken idd en als ze daar geen schik van hebben, extra taken in huis.
  hebben jouw (jullie) kinderen énig idee hoéveel WERK het is om een huishouden van 9 man draaiende te houden?
  ik denk het niet.
  ik zou zo zeggen, laat ze eens écht meedraaien.
  of geef ze stuk voor stuk eens een dagje de 'leiding' en daarbij een lijst met dingen die die dag moeten gebeuren, zoals boodschappen, eten koken, wassen, enz.
  wij waren vroeger thuis maar met z'n tweetjes, maar hadden wel vaste taken, tafel dekken, afruimen, eigen kamer netjes (anders geen zakgeld!), enz. en wij hoefden echt niet veel te doen dus!!!
  jonah moet ook gewoon al z'n eigen etensboel naar de keuken brengen als 'ie klaar is met eten #jonggeleerdoudhopelijkgedaan ; ) en opruimen en af en toe eens een ander huishoudelijk klusje, waar 'ie natuurlijk nog te klein voor is, maar zo merkt 'ie wel al een beetje wat er allemaal te doen is.
  en dat dan keer zeven dus ; )

  succes ermee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Arm mens, heel veel respect en nog meer bewondering, je verdient een prijs, veel succes........xxx n

  BeantwoordenVerwijderen
 20. AMEN!
  Zo dat luchte vast op...
  (hoop ik!)

  Hebben ze geen week-kaarten-walibi-herfst-vakantie-met-logeren in de aanbieding??? '-)

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je beschrijft het heel levendig. Het is duidelijk dat er toch iets moet gebeuren voor het overgaat..... In ieder geval moet je een dag gaan plannen voor jezelf (evt. aangevuld met G.) . Verder moeten de kinderen echt taken gaan overnemen. Ze kunnen best zelf leren strijken b.v. Kan je niet eens een gezinsraad plannen en dan alle pijnpunten inventariseren? Ik roep ook maar wat hoor! Het zijn tropenjaren die pubertijd, maar wel belangrijke tropenjaren. Het is zaak dat je relatie met de kinderen er ongeschonden uit vandaan komt. Als jij overspannen raakt, kan dat niet. Ik leef echt met je mee, meer kan ik ook niet doen. Ik zou zo uit Zweden komen om een week bij je op te komen ruimen en strijken, maar als ik naar Nederland kom, heb ik het te druk met mijn eigen sores....... Sterkte meid, ik denk aan je en als me nog iets helders invalt, zal ik het je laten weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. I'm so happy..ik heb er maar 2! Wel met alle zelfde puberstreken als die 5 van jou, maar dan is het toch nóg een paradijs hier hè?! Alleen die wasmanden vol was...dat kennen ze hier niet, ze gooien gewoon alles van zich af en NIET in de wasmand ;)en aangezien ik alleen was wat er IN de wasmanden zit...hoef ik dus soms nauwelijks te wassen, totdat...ze de hele bende in één keer bij de wasmachine dumpen :((
  Ga jij maar lekker veel werken volgende week, de kids zoeken het maar lekker uit samen!
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hi Floor, Na een heerlijke dag met Wondelgijn, ja ja , vandaag, waarop wij ook over onze pubers hebben gesproken met elkaar en over moederschap....heb ik op mijn blog een "speciaaltje" voor jou geplaatst. Ik hoop, dat je er even voor wil gaan zitten....
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Och arme....... ik geef je een dikke knuffel. Wou dat ik meer voor je kon doen......

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Kom lekker de eerste week van november want dan hebben wij pas herfstvakantie je kan er de kerst dan zo aanvastplakken haha... lekker bij ons in Zweden, het vakantiehuisje zou ik met de kou niet aanraden en ach midden in bos wil je ook niet ergens zitten ;) dus ik weet een leuk hotelletje voor je niet hier ver vandaan, 1,5 uur vliegen en twee uur met de auto en jij gaat hier een paar dagen helemaal zen :)

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Sowieso moeten ze zelf strijken, moest ik ook in de puberteit (en nou roep ik heel dramatisch.. én ik had ook nog anorexia...!) en dat wat niet zelf gestreken wordt, blijft gewoon liggen. En corvee? Met zoveel kinderen moet er gewoon een schema gemaakt worden. Wie niet meewerkt, die gaat maar op 'n appartement wonen.

  Maarruh: zwitsalbillen??? Mister T. perste voor het eten van de curryschotel, nog een hele gore curryschotel in z'n pamper. Dat rook no way in hell naar Zwitsal.. ;-)

  @Kaatje: Zwitsal parfum bestaat. Verkrijgbaar bij Kruidvat. Kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ohhhhhhhh, ik leef zwaar met je mee!! Ik heb welliswaar ook twee tieners (maar 2), maar die hebben af en toe al rampzalige hormonen en dan dreig ik met een rolletje behang ze er achter te plamuren....!!! Maar het is bij hun nog in beginnende fase.... (zucht hellepie!). De oudste 14 en middelste 12, kunnen elkaar af en toe goed "voeren" en terroriseren de jongste van 7... (MAMA, ze doen weer STOHOM!!!)waar is inderdaad de stilte van een paar jaar terug gebleven... Op zich mag ik nog niet klagen, want ik weet dat het nog wel een graadje erger gaat worden (vriendin heeft me dat al ingefluisterd) en ik herinner mijn eigen pupergedrag ook nog wel (ahum, blijkbaar nog niet lang genoeg geleden)!! Maar dit zo lekker er uitgooien is wel lekker, eigenlijk moest ik ook wel een beetje grinneken om hoe je het zo op 't scherm knalt... ik zie het zó vóór me gebeuren (levendige fantasie, ok). Maar ik kan het me zó goed voorstellen dat je er gewoon helemaal dul van wordt en baalt als een stekker en je energie nèrgens meer kan vinden... en gewoon het liefst een weekje wilt onderduiken en bijkomen...

  Veel succes met die terroriserende "bende" ik hoop dat je ergens weer energie vandaan kan tanken!! En dat die hormonen even naar Tokio worden gezonden in de herfstvakantie!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 28. hahaha, hilarisch!! En zo herkenbaar. Dat van die kasten, broek, bord opruimen etz. Het is echt overal hetzelfde, haha. Ik lig in een deuk, ja sorry hoor. Maar je schrijft ook zo leuk. Succes daar!
  gr. Inger

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb d'r maar twee, maar word er al stapelgek van. Hoewl 'stapelgek'dekt niet echt de lading. Maar bij jou ist echt de overtreffende trap!

  Maar weet je? Ik denk dat we ook een boel aan onszelf hebben te danken. Sorry; herstel: Ik denk da IK een boel aan MIJzelf heb te danken. Toen ik vanmiddag noemde dat Oudste nu toch echt zijn kamer weer eens op zou moeten ruimen, zei hij letterlijk: "Ach, als ik het maar lang genoeg laat liggen, doe jij het wel weer..!" Nadat ik dit tot me door had laten dringen, stampte ik eens lekker met mijn kop tegen de muur. Ja, het is hier inderdaad De Zevende Hemel, je hebt gelijk ook! Sterker nog: Ik ga morgen gelijks een papier bij de deur op hangen! Zijn we nu ook een haartje betoeterd!? Ik eis stilte! En als dat niet kan, dan toch een betrekkelijke stilte! Of DOE voor mijn part alsof je stil bent! Maar in ieder geval: KOPPEN DICHT!!

  Wow.

  Ik ga even helemaal los na het lezen van jouw tirade. Pff.. Bedankt! Morgen gaat het roer hier om. Hebbie honger? Kook zelf maar! Bennie moe? Ik ook!

  En: Ik eis ijs! Met slagroom en nootjes! Nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zo dacht ik vrijdag dat ik echt dit keer mooi bij was met de was, wasmanden in de badkamer waren leeg, wasmachine en droger waren en alles was opgevouwen. Toen zei dat omdat we 2 logees kregen meerdere kamers opgeruimd moesten zijn....Ik draaide me om en er stonden ineens 4 volle wasmanden??? Voor pubers die weinig douchen...zoek een vriendin voor hun. Krijg je als probleem dat die puber extra vroeg gaat opstaan om die vriendin voor schooltijd nog te kunnen zien ( gaat dus nu voor 7 uur de deur terwijl tweelingbroer in dezelfde klas pas om 8 gaat). Strijken kunnen ze zelf als ze gestreken kleren willen, dat hoef jij echt niet te doen.
  Sterkte ermee Henriette ( memvan7)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik kom helemaal achteraan gesjokt met mn reactie maar ik kom je een enorme bos bloemen brengen én n flesje rosé.
  Wijze raad of goeie tips kan ik je niet geven want ook hier delen we huis en leven met 4 pubers en soms weet ik het ook allemaal niet meer....en dan ga ik keihard gillen.
  Zij kijken dan of ik gestoord ben ;)
  Volgens mij doe je 't gewoon hartstikke goed en mag je jezelf best wel wat vaker verwennen met tijd voor jezelf!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. bah als ik het zo lees ga ik toch denken dat je ondanks dat je de leuke schrijfster uithangt waar wij allemaal erg van genieten (ik wel tenminste) echt op moet wezen zo af en toe.. en ja zoals je het zegt Herfstvakantie wie verzint t .... kun je er niet een stel in een bungolow douwen met zwembad en zo tijdens de herfstvakantie... is net zoiets als kamperen wat ze zo leuk vonden toch?!?!?....
  knuf en sterkte voor je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. En ik dacht dat het alleen mijn pubers waren! Ik herken het allemaal en heb zelf ook het gevoel gewoon de robot te zijn die alles hier moet draaiende houden en geen tijd meer te hebben voor mezelf. Ik voel met je mee en hou vol meid! Dat doen we samen met jou! Daar hebben ze ons inderdaad niet voor gewaarschuwd , voor die 'tijd met pubers'! We moeten erdoor, hoedanook!
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik heb medelijden met je, echt waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hehe, dat lucht op - schatjes zijn het, toch ? :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 36. oh jeee, je beschrijft het wel met veel humor....maar na dit gelezen te hebben voel ik me lichter....ik heb er maar 1 van 15 :-)( en 1 van 12) en dan nog 2 lekkere zwitsalbipsen om me te troosten als dat nodig is( en believe me zelfs met maar 1 van 15 is dat absoluuuut nodig ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Phoef...
  Vakantiewerk misschien een optie: inpakken, opruimen en koffie zetten voor hun lieve moedertje????
  Knuffel, Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Klaag maar lekker tegen ons aan hoor! Heerlijk om te lezen dat het echt bijna overal hetzelfde is met die vuilbakken van een tieners...
  Ik *hartje* klaagverhalen van Floor!
  Hier oudste nu de deur uit door-de-week. Wel lekker rustig hoor, maar toch...
  Ben zooooo benieuwd hoe het met hem gaat!
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 39. O jee.... ik heb er 3, meiden... van 4, 6 en 9... en ik vind het dus nu al zwaar, word gek van al dat geruzie, maar het wordt dus nog erger???
  Pfff.....
  Succes! En gewoon de hele herfstvakantie gaan werken en die week erna vrij nemen!
  Knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Oh jee, Ik wilde dat ik iets zou kunnen zeggen waar je wat aan hebt. Ik kan niets verzinnen. Het is niet makkelijk, (wel heel grappig op afstand..) tenzij het je allemaal niets kan schelen maar dat is niet de oplossing. Je doet het goed, maar als je een perfectionist bent zal het nog zwaarder zijn en ik denk dat je dat bent. Af en toe de boel de boel laten en gewoon weg gaan, zo'n sauna is nog niet zo'n slecht idee. sterkte meid! Maar trouwens je oudste zoon lijkt me wel een relaxed typje (zoals hij fietst), dat zal hij dan van z'n vader hebben, of niet? (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Mmmmm, klink redelijk bekend, vooral dat eerste deel van die tweetalige puber(-::. Hier slechts drie pubers maar ook dat kan soms veel teveel zijn, zeker als er daaronder nog zes rondhangen. Geen tips, ik overleef ook (eerlijkheidshalve is het hier minder erg maar vaak zat erg genoeg!) Ik laaf me maar aan driejarige billen en knuffelsnoetjes en blijf mezelf voorhouden dat het over gaat en herhaal mijn mantra: pick your battles. (maar dat valt niet mee). Heel veel sterkte!
  @Kaatje± dat bestaat écht, ontdekte ik deze week. Vreselijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ja heerlijk, de herfstvakantiue begint.....AAAAAHHHHH De herfstVAKANTIE begint!
  kunnen we de kinderen niet samen ergens dumpen. Dat dus nog 2 en 2 kwart pubers erbij. Kunnen ze elkaar gek maken.
  En ook hier niet zo'n super geweldige punten. Zoonlief zegt dat het aan de nieuwe boeken ligt die schijnen niet te kloppen? (vreet een bezemsteel als dat zo is) En dochterlief heeft de lol ontdekt sinds ze de terugstap van VWO naar HAVO maakte....
  Ik zal de komende week veel aan je denken.

  Gr. oet Remunj

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ow hemeltje wat een verhaal,al moet ik eerlijk bekennen dat ik soms ook door je manier van schrijven in een deuk leg,sorry!Ik wilde nooit geen kids,als mijn ex het erover had,zei ik zoek maar een ander en in 2007 dacht ik,ik wil een kind,maar ik denk dat ze daarboven wisten dat het niets voor mij zou zijn,want na 2 jaar hebben wij het opgegeven,was eerst verdrietig,beide gezond en het lukt niet,ja zei de specialist,dat kan,maar nu ben ik blij dat het niet gelukt is,ik wil zoveel,maar ik weet natuurlijk nu ook niet wat het is om een kind te hebben,zie het wel bij mijn zussen,ik denk dat je al je pubers aan tafel moet roepen voor een familie vergadering zonder dat ze mp3 of spelletjes bij zich hebben,maar allemaal met een luisterend oor,dat het zo niet kan,ze zijn groot genoeg om bepaalde dingen te doen en dat jij geen sloofje bent,want dit lijkt mij vreselijk en idd energie vretend,ik wens je sterkte,een lieve groet van mij,Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. En als je denkt dat het met de pubers weer een beetje in het gareel begint te lopen, volgt er een relatiecrisis... *Grrrr*
  Zit er dus nu hard aan te denken om (tijdelijk?) naar het oude huis te vertrekken! Ik kan gewoon niet meer!
  *zucht~*

  Waarom ben ik niet gewoon alleen naar het Ardennenhuisje vertrokken voor de komende week?? Domme, domme Wondelgijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. och het is allemaal zo herkenbaar en ik heb er maar 3 in de pubertijd.......
  succes dat hebben we allemaal nodig : )

  BeantwoordenVerwijderen
 46. vandaar dat je zo genoot van die kleine in augustus.
  lekker ongegeneerd om je nek hangen, heerlijk!
  Je hebt helemaal gelijk, en ik heb er nog maar 1 aan het puberen! Maar wat herkenbaar over het douchen, kleding niet opruimen, huiswerk maken wat is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 47. okee, bedankt voor deze waarschuwing, is er tenminste iemand die mij vertelt wat me nog te wachten staat... Ik heb er 4, tussen de 1 en de 7 jaar, en ik had inderdaad ook het idee dat het over een jaar of 10 allemaal een stuk makkelijker zou worden, maar nee dus...
  Sterkte met de pubers! Hier begint de herfstvakantie vrijdag...

  BeantwoordenVerwijderen
 48. PUBERS ZIJN JUIST HEEL LEUK! Je moet niet alle pubers over één kam scheren. Ik heb thuis drie puber-meiden (een drieling) en hoe ouder ze worden, hoe leuker, sympathieker, aardiger liever, mooier mijn dochters worden. We kunnen goede gesprekken hebben en ze helpen veel in het huishouden (en dan vooral door af en toe een avondje op hun 3 kleine zusjes te passen). Ik ben trots op ze en dat zou jij ook meer moeten zijn op jouw pubers.

  BeantwoordenVerwijderen