Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

maandag 20 september 2010

Dr Laugh

Zo kom ik ze nou nooit tegen


Ik was zowat de hele dag onder de pannen in Roosendaal .
Half 9 stapte ik in de auto , half 11 was ik in Roosendaal precies op tijd voor mijn afspraak .
Files ja die had ik ook . (Nederland he??)
En toen mocht ik voordat ik de dr zag eerst met een mevrouw mee die mij eens inwendig een echo deed om te kijken of alles wel koosjer was binnenin zeg maar.
Dat was het , geen rare dingen, perfecte ronde baarmoeder alles zag er toppie uit , kan zo nog 7 kinderen baren zei hij . (ik bedankte vriendelijk dat begrijpt u)
En toen, nadat ik met dr Laugh noem ik hem maar even (want hij was vrolijk) een heel gesprek had gehad over twitteren en zo en dat ie het wel heel grappig vond dat ik via het twitterkanaal bij hem kwam, ging het gesprek dan eindelijk over mijn baarmoeder en wat die allemaal voor rare dingen doet .
Enfin het antwoord was dus , als Mirena niet hielp , de pil niet verdragen word zijn er 2 opties: novasure of baarmoeder eruit . De laatste is echt het laatste wat hij aanraadt daar zo zei hij, ik citeer, "de baarmoeder ook bijdraagt aan het plezier in bed" (nou das bij mij the magic word : van die baarmoeder blijf je dus af ! )
Dus een novasure zou kunnen helpen zo stelde hij want het helpt bij 6 op de 10 vrouwen , 3 vloeien vrolijk door maar wel minder en bij 1 op de tien helpt het totaal niet . Daar hou ik van : een man die duidelijk taal spreekt , niks geen omheengedraai : cijfers & percentages wil ik.
Dan moet ik wel even de eventuele complicaties uitleggen , oké zei ik en ging er eens voor zitten....
Het kan voorkomen dat we een gaatje in de baarmoeder branden MAAR zegt dr Laugh das niet erg dat groeit weer dicht , veel erger is het als we achter die baarmoeder dan ook meteen een gat in de darm branden...(oké zei ik enigszins ongemakkelijk en ging eens op mijn andere bil zitten )das wel erg zegt ie want dat kan levensbedreigend zijn . Percentages? Had ie niet , in Nederland is het echter nog nooit voorgekomen . O ja en infecties natuurlijk maar dat is bij elke operatie vervolgde hij luchtig . Goh daar word een mens blij van .
En wat wil je vraagt ie ?
*het kan hier onder plaatselijke verdoving in mijn spreekkamer maar ik hoor van alle vrouwen dat het ontiegelijke pijn doet dus dat moet je weten en ik doe het maar zelden zo omdat het zoveel pijn doet
*het kan onder algehele narcose
*of met een ruggenprik

En dus moest ik kiezen en dat is het nou net, ik kan niet kiezen, nooit gekund ook . De eerste viel meteen af want ontiegelijke pijn die sprak me niet echt aan zeg maar.
Maar dan heb ik een dilemma: mijn pa die ooit eens een hartstilstand had onder algehele narcose omdat ie een allergie kreeg van een stofje wat in dat narcose spul zat en ze hebben hem toen 20 minuten gereanimeerd, hij had het licht allang gezien en was er al geweest ook voordat ie teruggetrapt werd zeg maar . En tis mijn pa wat wil zeggen dat ik dus zijn dochter ben en dus familie en ik bang ben dat ik dan misschien hetzelfde allergietje kan hebben zeg maar.
Ruggenprik die heb ik reeds 3x gehad, 2x tijdens bevalling en toen maakte het me geen zak uit ik had zoveel pijn dat ik die spuit er zelf nog in had geknald maar de derde keer was voor een knie operatie en dan heb je geen pijn en voel je die spuit HEEL goed zeg maar en erna een week lang hoofdpijn gehad .
Dus...........ik moest kiezen maar ik had de tijd want ik mocht eerst

*ECG laten maken aangezien ik boven de 39 ben (net hè, paar maandjes, maar toch ) , daar werd meteen een cardioloog erbij gehaald want ik had een wel heel trage hartslag 49 per minuut en het knulletje raakte een beetje in paniek dat ik zo'n lage had of ik dat wist? Ja hoor zit in de familie ......en nee ik sport niet of nauwelijks ben net nog geen week geleden begonnen met hardlopen. En of ik vaak moe ben? Jahaaaa maar ik heb 7 kinderen , wie zou dan niet moe zijn? Enfin zolang het hart nog klopt zei de cardioloog gekscherend hoefde ik me geen zorgen te maken , das toch fijn dr ....

*Naar opname afspraak maken , fijn in de herfstvakantie mag ik onder het mes, nou ja er komt geen mes aan te pas maar een soort van brander, electrische brander is het .

*Bloedprikken

*Anesthesist , hele vragenlijst invullen en toen kwam de vraag : ruggenprik of algehele narcose?
Ienemienmuttentienpondgruttentienpondkaasienemiemuttenisdebaas........RUGGENPRIK hoorde ik mezelf zeggen .
Oké Floor so be it , ruggenprik. Kiezen kan ik toch niet .

En toen dacht ik ga ik eens wat gezonds eten in het restaurant van het ziekenhuis .
Gezond? Mijn god niks gezonds aan
 • saucijzenbroodje
 • nasi met ei en satesaus
 • swirl (ijs)
 • kroketten met of zonder broodje
 • en meer vette troep
En dat is ziekenhuis? Daar verwacht ik eerder verse maaltijdsalades boordevol groenten, vers fruit dat soort dingen maar niks hoor alleen voer waar je aderen nog meer van dicht slippen.
Dus nam ik een flesje water en ging huiswaarts , 2 uur in de auto.
En ik kwam thuis en daar hingen ze weer: alle vier voor de xbox er komt nauwelijks een goede dag uit , geluid op decibel 180 , heel het aanrecht vol troep , touw door het hele huis wat de honden hadden stuk gebeten, ik pakte mijn dingen op en ging richting zaak om daar te werken tot half 8 en nu? In jogging op de bank: Greys kijken.
de pubers heb ik laten stofzuigen en geloof me ik slikte en slikte want wat zijn ze lui en wat ben ik moe..................en wat erger ik me dood aan die etterbakken.
Deze sketch is geweldig , als je frans spreekt moet je hem zeker luisteren , mevr * is nogal kak en hoort van haar dochter dat ze wil trouwen met een neger ....hilarisch.

26 opmerkingen:

 1. Hé en wanneer moet je nu voor de behandeling?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Floor ik heb met je te doen. Jammer dat het touw stuk is anders had je ze kunnen vast binden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "we zullen doooooooooooorgaan....tot we aan het gaatje zijn"........djeeeeez, gaatje branden dat dichtgroeit, hopen op geen gaatje in je darm, een ruggenprik waar je nog niet zeker van bent...of toch wel....of niet....ofzo.....4 personen in wording met oogkleppen voor REAL LIFE en liever lui dan moe.....hmmm.....

  en dat was de maandag...........hangen, niet nadenken en slikken(je drankjes).....MEER NIET HOOR JE ME?????

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach meid, zo'n dag gaat je ook niet in de koude kleren zitten. Het positieve is dat je nu weet wat er gaat gebeuren en wanneer het gaat gebeuren, dat scheelt al weer een hoop stress en nadenken over 'wat moet ik doen?' Het nadeel is dat gaatje in je darmen wat er eventueel ingebrand kan worden, maar we gaan van het goede uit. En ooooh die kinderen, hier hadden we vanavond nog een Neanderthaler aan tafel, die zo zijn hele vlees wel even in zijn laadklep wilde duwen....ik geef het op, die opvoeding...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo heej! Jij bent dapper! Beetje ruggenprik laten zetten...

  Ik was liever onder zeil gegaan. Hoef niet zo nodig te zien wat ze daaronder met me uitspoken.

  Maar goed. Ik hoop natuurlijk enorm dat je hiermee geholpen bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach lieve Floor adem in adem uit. Komt allemaal goed ook met die etters echt waar. Sterkte verder vandaag.;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als meneer Dreamy een gat in je darmen wil branden moet ie toch ook eerst door je baarmoeder! Het is te bidden dat hij het dan al in het snotje heeft voor ie je een stoma brandt. En je had dus best even kunnen twitteren tijdens het algehele onderzoek, altijd handig voor tips en trucs.
  Dan nog even: ruggenprik! Ik zweer erbij, wil niet anders meer. 't Is dat ik er zelf niet bij kan want die poten van mij doen nog steeds pijn met hardlopen.
  En lachen: na 1 week al een 'sporthart'! Jij wel...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ruggeprik! Heb ik 4 weken geleden ook gehad.
  Helemaal o.k.
  Het ziekenhuisvoedsel, om ziek van te worden, haha.
  En je kinderen, achter het behang plakken en klaar is Floor!
  Sterkte met alles!!!!!!!!!!

  Groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pfffffffffffffff.......Floortje van me.......je bent een kanjer !! een top gedaan vandaag !! en komt goed alles let maar op !!!......liefs fijne week van mij.......gaatje...ruggeprik......Brrrrrrrrrrrr.......je bent echt stoer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo lieve lieve Floor, je beschrijft het mooi, maar ik weet dat je èn pech hebt èn : je zou toch nog iets langer moeten nadenken, eigenlijk, vind ik dan he...( die zich door de menopauze worstelt alsof het de Olympische Spelen zijn )
  Maar NU wil ik wel eens weten: waar is de vader van dat spul !!!??? Hij dient toch vóór te doen hoe het er voor jou uit dient te zien...als ie al niet met hen in gesprek gaat over wat jou overkomt op zo'n dag en in deze weken...godnogantoe !!!
  Die kinderen horen helemaal niet in dit verslag....je had naar je eigen kamer moeten gaan, liggen, thee op bed krijgen, koekje en kusje erbij ....Als jij het al niet afdwingt...dan moet toch zeker de vader en de man dat vóórdoen...
  Kinderen missien die ervaring en hen valt het niet te verwijten, denk ik dan he ....
  Zul je nu eens wat RUST nemen ...dan ( rust = Relaxing Under Stress Time )....als je je verveeld in je bed op je kamer tijdens rusten, dan neem je toch gewoon mijn blog nog ever door..uitstapjes genoeg.
  Veel sterkte
  Dikke kus
  Godeliva van Ariadone

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jee, ik heb daarnet je verhaal zitten lezen en meteen eens gegoogeld op Novasure...je leest best veel over 't feit dat het in principe maar een simpele ingreep is van +/- 90 sec (HUH, da's snel!??)
  Sja...en je dilemma is ook erg begrijpelijk...ik ben niet van de narcoses en al helemáál niet van de ruggenprikken, maar in jouw geval met die voorgeschiedenis van je pa had ik ook voor die prik gekozen hoor...even er doorheen en even zenuwen maar dan ben je er ook vanaf, denkend aan de korte tijd van de ingreep! Toch?
  Je was trouwens vlakbij dan vandaag, ik woon daar in R'daal ;) en bij dat restaurant is niet veel soeps te halen he...

  Nou, veel succes meid!

  Groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Pittig dagje! Je werd in elk geval netjes behandeld in dat ziekenhuis. Plus dat ze je niet voor het bloedprikken, de ECG en de anastesist nog weer afspraken lieten maken maar dat ze dat allemaal op dezelfde dag doen. Goed geregeld daar. Meid, ik wens je nu alvast sterkte. Lijkt met niet niks zo'n novasure behandeling. Maar als het resultaat is wat ze beloven dan knap je er enorm van op! En dat gun ik je van harte.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hoop dat je straks gewoon van je klachten af bent. Maar het klinkt wel als een pittige behandeling zeg! En die pubers.... extra grote lijmbus kopen?

  Groetjes, Francis

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hé, ben je al geweest...en Dr P nog steeds leuk hoor ik wel.
  Ik heb in R'daal een ruggenprik gehad en dat ging heel goed maar dat was ook idd voor een bevalling waar ik al 2 dagen met weeén liep dus al hadden ze met een hamer op m'n kop geslagen had het me nog niets uitgemaakt.
  Ik hoop voor je dat het iets op gaat lossen.

  grtjzzz

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sjemig Floor wat een log weer. Het wordt in ieder geval wel allemaal heel duidelijk uitgelegd. Ik hoop en duim verschrikkelijk hard dat het helemaal gaat lukken bij jou, uiteraard zonder complicaties en dat je naderhand veel en veel minder last hebt van je menstruatie.
  En voor de korte termijn wens ik je een heerlijke nachtrust! Welterusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een topper ben jij! Veel sterkte met wat er komen gaat. Laat je lekker verwennen door je heerlijke pubers..... Beetje extra zielig doen!!!!

  sterkte meid!

  Groetjes
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo te Horen , kijk je echt uit naar de herfstvakantie...lekker rustig, ahum.
  Maar, daarna heel zielig doen hoor, kunnen de pubers voor jou gaan zorgen.
  Respect, een ruggeprik!!!
  Ik had algeheel in een andere dimensie willen zijn...
  Je blog doet weer raar, dus ik hoop dat je alles kunt lezen..
  Groetjes, Margotxx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja. Nou heb ik dus zin in een sauzijzenbroodje. Jij, duivel, jij.

  Maar serieus: meid, da's geen kattenpis. Ik zou voor de ruggeprik gaan, denk ik. Ik zal alvast een batterij kaarsjes voor je branden, dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jemig Floor, wat een beslissing en wat een ingreep.. Ik hoop dat het je helpt en dat je van je klachten afkomt!

  En die pubers....dat kun je er dan echt niet meer bijhebben hè, sterkte..

  BeantwoordenVerwijderen
 20. zo dan! dat mag wel de moeite waard zijn om zo'n ....end te rijden voor een doktersbezoek. moet nodig even googelen wat t inhoud.
  zo fijner zijn als zo'n arts t gewoon even voor je beslist he, maar ja, die keuzevrijheid in nederland..
  enniewee, ik vind t dapper. zo'n ruggeprik.
  als mens zeg ik; spuit mij maar van de wereld af bij zulke enge dingen. maar als pleeg moet ik toch echt zeggen dat je van een ruggeprik veel minder misselijk bent, sneller weer op de been, etc.etc. succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ik heb zo'n meelij... en ik herken dat zo van die kinderen die op de bank hangen.. tv xbox of wat dan ook....en als je wat vraagt...doe ik straks... ben zo moe!
  in die tussentijd heb ik het al 10x gedaan.. en ik ben ook MOE!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. je ne parle pas francais en kan dat kommaatje ook nie vinden hahaha maar meis, wat een aanfluiting dat ziekenhuisrestaurantje of hoe heet 't, mag geen restaurant heten natuurlijk, las het al op twitter, te erg!
  en een ruggenprik dus.
  ik koos voor de narcose, was wel de eerste (en hopelijk enige!!!) keer en vond het loeispannend want ook allergisch voor alles wat je maar kan bedenken maar ging goed gelukkig =) was heerlijk zelfs hahaha werd wakker en dacht, heb nog nooit zooo lekker geslapen. wel wat kort, maar toch, als ik zo 's ochtends wakker zou worden, ik teken ervoor hahaha nu moet ik aan michael jackson denken, ik wijk af.
  wens je heel veel sterkte vast voor als het zo ver is. komt vast allemaal goed, je bent duidelijk een bikkel ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mijn collega is ooit erg geholpen met de novasure behandeling, dus ik hoop dat het jou ook helpt?! En doe mij die swirl en snel een beetje... Thanx.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dit zijn van die dagen die eigenlijk door andere mensen voor je gedaan moeten worden! Gatverderrie! Niks aan dus!
  Kan me voorstellen dat je helemaal kapot thuis komt!
  En wanneer gaat het nu allemaal gebeuren?? Moet ik met je meegaan? Ik woon nu toch in de buurt van Roosendaal! ;-) Je zegt het maar hoor, ik ga zó met je mee!! Samen keten en dan rol je er vanzelf wel doorheen!! Hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 25. wanneer gaat dit gebeuren?
  en moet je dan in het ziekenhuis blijven en en...
  nou ja waarschijnlijk heb ik het niet goed gelezen en staat het er allemaal
  maar heb je hier veel pjn aan, en hoe lang duurt het dan voordat je je weer een beetje prettig voelt?
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heb ik helemaal je post gemist, gadver wat eng. Verschrikkleijk dat gehannes aan je lijf, het is voor het goede doel maar toch...

  Nog een keertje heel veel liefs, Claudia

  BeantwoordenVerwijderen