Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

zaterdag 28 augustus 2010

Veilig thuis


Weekend, geen kinderen, lekker uitslapen denk je dan? Niets daarvan om half 9 stond de schilder het huis recht tegenover ons te schuren , met een elektrische schuurmachine , alsof je bij de tandarts zit. Oké de man heeft 2 dagen niets kunnen doen vanwege een beetje regen maar moet dat dan op zaterdagochtend?

Gisterochtend naar de sportschool , ik op de zonnebank (bij gebrek aan zon wilde ik even warmte en licht) en manlief die pompte zijn spieren even op. Erna snel wat lekkers voor bij de koffie halen en zoef naar huis, vriendinnetje S kwam even op de koffie en ineens ging de telefoon.
Pa , hij stond ergens voor de Dirk garage maar ja daar krijg je zo'n grote glimbak niet geparkeerd, mijn ma hoorde we mopperen op de achtergrond over zoveel eigenwijsheid dat een kind nog ziet dat je op een plek grootte fiat 500 geen Escalade kan parkeren duh... Enfin lief ging er maar eens naartoe , ik vloog door de keuken om de laatste rotzooi op te ruimen en hielp de oudjes op weg , of beter gezegd mijn moeder werd bij de voordeur afgezet met tassen vol boodschappen (die ze voor me had meegenomen, ze is van de praktische, niet van de bloemen) en pa moest met zijn auto een parkeerplek zoeken en vond die ook aan de andere kant van de stad ergens want het is nog vakantie in het Zuiden en die zaten met zijn allen in het dolfinarium, dus geen parkeerplekken hier in de buurt.
Mijn moeder had inmiddels het hele huis bezichtigt en toen kwam pa er ook weer aan, ma die was onder de indruk van de grootte en zei alleen maar steeds "wat groot" en "hier zou ik niet willen poetsen" maar vond het prachtig, ons huis .
Ma vertelde dat ie langzaam had gereden en niet gek had gedaan met links naar rechts bewegingen want zo had ze hem gewaarschuwd voordat ze weggingen "als je dat doet is dit de laatste keer dat ik bij je in de auto stap"
Enfin het was gezellig . Rond half 4 wilden ze met kids vertrekken en dat had gekund als ik niet een dwarse puber van 12 had . Die kwam gewoon om kwart voor vijf aankakken en zei " ik heb op school huiswerk gemaakt en heb mama nog gesmst ook hoor " Ik had echt een uur lang geprobeerd haar te bereiken maar kreeg alleen voicemail.......Mijn ouders bleven zen en als beloning (grrrr) zei oma "we gaan morgen even de stad in krijg je wat leuks van me"
De puber wist meteen wat ze wilde VANS , dat zijn schoenen mensen , afgrijselijke schoenen vind ik , maar hot bij de pubers. Ik snap niet waarom je skate schoenen wil als je nooit skate?
Ik zei meteen das handig als je nou meteen de hele wintercollectie met haar koopt dat scheelt mij uren shoppen en zeuren en geklaag en gemopper ..... Nou zo gek was oma dan ook weer niet.
Maar ik moet dus volgende week met het kroost de stad in want ze moeten laarzen want met dit weer ? op slippers? je kan wel willen dat het zomer is maar als je sopt in je schoenen gaat dat denial niet meer op zeg maar.
Dus om kwart over 5 vertrokken ze, om de files te vermijden had G pa uitgelegd dat ie beter over Apeldoorn , Nijmegen kon rijden das rustiger zeg maar.
Om 10 belde mijn ma: zegt ze "na een uur rijden waren we in Amersfoort dus we hebben een uur voor niks gereden zeg maar omdat hij zo eigenwijs is en het beter wist dus hield ik mijn mond en waren we een uur lang rondjes aan het rijden om vervolgens in Amersfoort te eindigen precies de stad die we moesten vermijden".......ik kwam niet meer bij echt . Amersfoort is in 10 -15 minuten te rijden vanaf hier en daar moest ie dus niet naartoe , hilarisch verhaal weer. Enfin ze waren allemaal veilig thuis , heel lang overgedaan weliswaar maar toch, de drie waren met opa en oma nog wezen uit eten en toen bij pa afgezet.

En vandaag hebben wij familiefeest van G zijn familie dus wij gaan naar het oosten , net als de drie wijzen alleen zijn wij met zijn tweetjes.

14 opmerkingen:

 1. Moet toch een fijn gevoel zijn dat je ouders jullie paleisje nu ook eens hebben kunnen zien en tijdens het lezen van je verhaal heb ik me af ziten vragen :"Lijkt Floor nou op haar moeder, of op haar vader?"
  Maar m'n kaarsjes hebben dan toch geholpen :)Veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier nog een met een knallende koppijn (ook ongesteld) en een buurman die vanmorgen om half 8 stoeptegels aan het leggen was. En praten of het midden op de dag is.

  Maar goed, het was dus een leuke dag gisteren. En de volgende keer pa maar een tommy meegeven of zit dat ingebouwd en te eigenwijs om te gebruiken....

  Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Karin: ja mijn vader was al een paar keer geweest dus die kende het al , wel fijn dat mijn moeder het nu ook gezien heeft. Ik lijk uiterlijk op mijn moeder schijnt en qua karakter op mijn vader en mijn moeder, heb van beide wat zegt familie maar ik vind van niet . Ik lijk natuurlijk gewoon op mezelf dat begrijp je ! Ik vind het vreslijk als mensen zeggen je lijkt op ...dat wil ik niet .
  @ Lia: O bah koppijn en ongesteld balen , sterkte en beterschap.
  Enne tomtom ja dat heeft ie wel maar hij weet het altijd beter dan de tomtom....dat ding weet het niet die laat je omrijden whoehahaaaaa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ik me nou afvraag, gewoon omdat ik nieuwgierig ben, wonen je ouders nou in Afrika??, of heb ik dat nou gedroomd, droomde namelijk laatst dat je een kruidvat in je huis had, en heb ook is gedroomd dat je alles in je kerkje in de bruine lak had gezet, en ik in tranen was omdat dat echt voor geen meter stond.
  Ik ben nog al is bezig met je in me dromen.
  (neeeeeee niet zoo!!!!!!)hahaha misschien komt dat nog..
  Veel fun in het Oosten...trouwens goed dat sporten van je!!.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. PdH, dat heb je ook weer overleefd en wat een genot dat het nog gezellig was ook! Natuurlijk kan je het ook omdraaien en lijk jij gewoon op Floor en mochten je ouders willen dat ze op jou leken. Toch? ;-}
  Heb je je mams discreet een lijstje in haar handen geduwd met daarop de nodige winterkleding voor de pubers? Kunnen zen tegen oma aanzeuren en niet tegen jou. Veel plezier in het oosten, als je nou in de buurt bent bij zusdus kan je taart eten bij hen vandaag...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het fijn was, daar kun je weer mee vooruit, zeg maar. En als je het zat bent bij het familiefeest, dan kom je maar langs, ik woon ook in het Oosten (en ben nog wijs ook!);-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ha,ha,hilarisch maar,heel fijn dat je moeder nu jullie huis heeft kunnen zien en,dat ze weer veilig en wel thuisgekomen zijn.

  fijn weekend,xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Whoehaaaa...toch geloof ik dat onze families elkaar ergens gekruist heeft...dat kan niet anders!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik dacht misschien dat eigen-wijze? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat het zo'n geslaagd bezoek was en nog fijner dat de hele bups veilig in Limburg is gearriveerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. avontuur an sich met opa in de auto hahahaha en ik vond jullie huis, op tv weliswaar, ook zo groot en zo mooi en ik zou er zelfs graag schoonmaken als dat betekende dat het MIJN huis was ; )

  hoe was 't familiefeestje?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grut, ik dacht dat ik al een reactie had geplaatst bij je, maar niet dus..... Soms weet ik het ook niet meer, duh.
  enniewee, het was weer een leuk stukje. Ik moet wel lachen om die vader van je...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat is dat toch met `opa´s` en auto´s?! Die van mij is fokking 83 en krijgt vaker een boete dan mijn man van 34 die 50.000 km per jaar rijdt! Hij rijdt als een VOLSLAGEN idioot: loeihard, ondertussen alleen maar gillen dat het gdvrdmm allemaal zondagsrijders zijn. Kreeg het laatst klaar om vanuit mijn huis tot in Heerlen ZONDER VERLICHTING terug naar huis te rijden over de A2, 's avonds laat. En dan maar zeggen "Zek, Marietje (m'n oma) tis waal vreug donker wa?"...

  LOL, maar levensgevaarlijk als je 't mij vraagt..

  BeantwoordenVerwijderen