Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

maandag 16 augustus 2010

Mijn geliefde maandag , burk.Zondag: laatste vakantiedag en dag dat mijn kinderen weer naar huis kwamen.
Dat eerste maakte me heel verdrietig en het tweede blij.
De bel ging, ik gooi de deur open en daar staan ze : mijn bloedjes.
En het voelde helemaal niet zo vertrouwd : bruin waren ze, anders...., groter, help wat was er gebeurt?
Drie weken had ik ze niet gezien en mijn middelste leek ineens wel 3 jaar ouder, dunner ,langer, mevrouw had mascara op ,was poepiebruin en zag er geweldig uit , big smile ........
Kleinste sprong meteen in mijn armen, blij dat ze mama weer zag en thuis was , vlechtjes aan 1 kant van haar hoofd (??mannen....), ook heel bruin en heel blij.
Oudste, stoer, cool, lang, bruin, nieuwe schoenen gekocht maat 46 heeft ie en hij is nog maar 14 mensen, en heel veel verhalen had ie , hij had zelfs opgetreden op de camping: voor de hele camping een rap gedaan , help waar is mijn kleine jongen?

Nadat de eerste euforie gezakt was bij iedereen zaten we bij elkaar en kwamen de verhalen.
Ik vroeg op een gegeven moment "Hebben jullie nog ruzie gehad?"
De zusjes keken elkaar eens aan en toen kwam de aap uit de mouw...... Ja de dames hadden zeker ruzie gehad. "Papa weet het alleen niet hoor mama want we hadden afgesproken dat we het niet gingen vertellen tegen hem, het was in de caravan en hij was toen met de rest aan het zwembad. Kyla sloeg mij in het gezicht en toen pakte ik een vork want echt mama ik haatte haar toen echt, en stak in haar been" Middelste laat even haar been zien waar 2 vork afdrukken in staan want kleinste had dus echt flink gestoken, door het vlees heen zeg maar.... (net haar moeder als je iets doet moet je het goed doen ;))
Ik moest even slikken , kleinste gaat middelste te lijf met een vork? Mijn kinderen waren dus even daar de drie monsters die ik naast ons had in de vakantie ? Ik had neiging tot lachen op de manier waarop ze het vertelde maar dat deed ik natuurlijk niet, ik sprak ze streng toe en heb natuurlijk uitgelegd dat dat niet kan en dat het ook heel erg mis kan gaan als je zulke dingen doet , dat je iemand zijn oog er wel uit kan steken dat je nooit nooit hoe boos je ook bent moet slaan etc dat je dan moet weglopen ....hopelijk komt het ook binnen...
En pa weet van niks?
Het was gewoon lang leve de vrijheid daar op de camping begreep ik toen middelste zei "ik heb papa nauwelijks gezien"....... daar werd ik niet zo blij van want zie mijn 12 jarige al in een tent liggen of zo met een viespeuk terwijl pa aan de bar hangt.

Kleinste belde mij vrijdag op : HYSTERISCH krijsend "ik wil naar mamaaaaaaaa", janken , totaal overstuur. Dat had vnl als reden dat ze oververmoeid was maar ook dat wist papa niet.
Kijk geen slecht woord over mijn ex hoor die is echt een leuke papa voor mijn kinderen maar toch: hoeveel meer ontgaat hem ? Hoeveel ontgaat mij hier thuis?
Ik vroeg het me toch even af ....

Nou ja ze zijn weer veilig thuis alles begint weer, ik ben weer druk aan het werk onder het genot van de CD van Macy Gray die keihard aan stond en puberzoon vraagt zijn moeder of de muziek alsjeblieft wat zachter kan ? (omgekeerde wereld hier)

En nee ik ben natuurlijk wel iets meer gewend al na een week maar ik ben er nog steeds niet helemaal en gisteravond toen ik in bed lag en de regen met bakken uit de hemel kwam vroeg ik mezelf af wat doe ik hier toch?
Komt goed, alles gaat door , dat weet ik ook wel maar toch.....even slikken is het wel.
29 opmerkingen:

 1. Ook hier gaan mijn 2 pubers elkaar regelmatig te lijf. Er is gelukkig nog geen vork o.i.d. aan te pas gekomen...

  Fijn dat ze weer thuis en onder jouw hoede zijn (dat ex verhaal herken ik n.l.!)

  Groetjes! Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig zijn ze weer(bijna) heel onder moeders vleugels.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, het is met recht het einde van de zomer met dit petweer. Zucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Floortje...het gewone leven gaat weer beginnen......met zijn leuke en minder leuke kanten.......ik ben weer blij dat je er bent hoor heerlijk weer Floor lezen.....tja......wat doen we hier ???

  Liefs Ria...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geef ze een knuffel van me, het zijn toch je schatjes.... en ze zijn gelukkig eerlijk.
  Groetjes, Margotxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou die dame laat duidelijk het kaas niet van haar brood eten! Lijkt me idd wel even slikken... maar gelukkig zijn ze allemaal weer (bijna) heelhuids thuis! Stjonge het is hier soms al bal, jongste van 2....gaat broers van 6 en 8 ook regelmatig te lijf...ja nu lachen we er nog om maar als ik jou verhaal lees...oei staat ons dat ook allemaal nog te wachten!
  En dan begint het "gewone" leven weer...wij hebben hier nog 3 weken schoolvakantie te gaan! Leuk met dit weer :(( ja ik zal de bestekla maar even op slot doen want met zulk weer krijg je ook gevaarlijke taferelen, met de hele meut binnen!
  groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat lijkt me dat moeilijk, dat je ze 3 weken lang moet missen en er zelf geen controle over hebt. Ja en in de vakantie groeien ze ook nog eens flink. Die conclusie hadden wij ook al getrokken terwijl wij de kinderen (bijna) iedere dag zagen.
  Dat weer hè, het lijkt of de herfst al begint. Ik betrap mezelf erop dat ik al najaarskleren aan het uitzoeken ben, bleh, dat wil ik nog helemaal niet. Zon wil ik, zon zon zon.....
  Sterkte met de drukte maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach meid, ik wist helemaal niet dat ze 3 weken weg waren. Sorry maar soms glipt er een post tussendoor. Dan zien ze er inderdaad heel anders uit. Dat kan ik me ook nog herinneren van toen ze alleen weggingen.
  Nou verwen ze maar even heerlijk. Even maar......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Poging 10 sorry, als je tig meldingen hier van mij krijgt internet begeeft het nog wel eens hier op het eiland :)

  Meiden..... maar met vork.... ze bijt in iedergeval goed van haar af. En stoer hoor van zoon lief, hier de jongste ook geen podiumvrees die geniet er zelfs van..... he zie ik hier een setje hahaha...

  En verder: follow your dreams and transform your life! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat mama het wel mag weten....ze vertrouwen je.
  regen, regen en nog eens regen...ik ben het zat, ik wil echt nog een klein beetje zomer hier!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inderdaad zeg, dat je ze drie weken hebt moeten missen...

  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heerlijk de kids weer in je armen te sluiten!!! Enne...en het vork-incident...een kleinigheidje blijf je houden natuurlijk ;-)
  Duim je mee voor nog een paar zonnige weken???

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Flinke jonge man, zeg en leuk die foto. Geweldig dat hij dat toch doet, he..stoer.
  En ach..meiden...Mijn Lief zei vanmorgen: Jij mag mij best vragend aankijken, hoor ....En ik spontaan als ik ben: ...heb ik al drie keer gedaan...kijk eens naar je grijze kop met haar...waar zijn die Willem II-lokken uit 1977 ?
  en toen even later dacht ik ...maar ik had er zo graag nog een meid bij willen hebben...maar mijn oudste zoon zegt: dan had je nu nog met zo'n portret in de "afdalende" reeks van "lief " gezeten: zie je het voor je ?

  Ik geloof, dat iedere ouder zulke bloedjes van lieverdjes heeft op zijn tijd, als dat grut naast jou op vakantie...maar ze leren praten over hun onmogelijk gedrag...dáár gaat het volgens mij om, en kijk, Floor, dat doen ze toch maar bij jou....meiden !
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou, ik moet zeggen: ze zijn eerlijk genoeg om het aan je te vertellen.... en het zijn wel kinderen van hun moeder als ze kwaaad zijn..... en verder: KOM NAAR ZWEDEN!! Het is hier bewolkt, maar het regent niet.......

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja joh, je draait je een keer om en ze zijn groot! Ik vond jongste al anders omdat hij 2 wkn eerder naar de camping ging met G. Bijzonder dat de kids paps nauwelijks hebben gezien, hij had natuurlijk ook vakantie... tsss!
  En het vork incidentje dan! Da's toch wel heftig zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijkt me heerlijk om ze na zo lange tijd weer te zien. Gossie, echt vechten dus. Hopelijk blijft het bij één keer!
  Kan me je zorgen om wat je ex wel of niet ziet wel een beetje voorstellen. Maar gelukkig kom je via de kinderen nog een heleboel te weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Onze jongste had ook de afdruk van een vork in z'n been. Hij zei dat het bij het afwassen was gebeurd, maar ik begin spontaan te twijfelen nu...
  En fijn dat je monsters er weer zijn meid! Ze voelen zich veilig bij je als ze je meteen al vertellen dat ze ruzie hebben gehad en dat niet tegen hun vader willen zeggen.
  Ik hoop dat je de dag een beetje doorgekomen bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat heerlijk he, de kinders weer terug onder de vleugels... ik heb ze ook drie weken moeten missen.

  En nog even een hart onder de riem voor je dieet, mocht daar de klad in zijn gekomen... Ik ben solidair, doe sinds een week met je mee. Sterkte meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Maf hé? Je wilt dat ze groot worden en zelfstandig zijn, maar toch.....er ontstaan hele nieuwe lijnen van vertrouwen en samen praten en delen.
  En het proces in je hart volgt een heel eigen spoor waarbij soms je emoties stomweg uit de pas lopen.

  Ik weet er alles van!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh ja die foto van Y. had ik op zijn hyves ook al gezien. Zooooooooooooooo jammer dat ze hem niet gefilmd hebben, had graag geluid erbij gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. wow....er staat mij nog wel wat te wachten dus, met pubers! Maar ik snap je geovel over je ex heel goed, ik bedacht het me toen ik je log las nog voor je het zelf schreef....ik snap je helemaal. Ik wou dat ik oplossingen voor je had...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heerlijk verhaal weer, enne 14 is tegenwoordig toch geen 14 meer he, die van mij is het ook lijkt wel 18 en zo stoer. Enne exen.. ik ben altijd de partner van de ex van de mannen dus. En ik kan je zeggen dat het vaak triest is hoor. Je moet je kinderen zo veel missen mag ze een keer in de 14 dagen een keertje zien. Je mist van alles en je groeit toch op een bepaald vlak uit elkaar. Dan probeer je gewoon te genieten van elkaar want echt opvoeden dat gaat niet meer. Maar goed ik begrijp jou ook wel hoor. Ik vind alleen vaak dat mannen (in ieder geval de 2 van mij en ik weet dit geld niet voor allemaal) goede hardwerkende vaders die alles voor hun kinderen over hebben er soms bekaaid van af komen.

  Geniet nog maar even lekker van het samen zijn zo beginnen de scholen weer.
  Groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heftige verhalen zeg... Sterkte met wennen aan het gewone dagelijkse leven weer...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Bij mij kwamen ze ook na twee weken weer terug en vooral de oudste leek zo anders geworden. Die lijkt nog verder de puberteit in gezakt. Ze lijkt zo ver weg. Ik kan dan ineens heimwee krijgen naar de tijd dat ze vijf was..snik. Vandaag is het weer helemaal super! Een vrolijk en fijn begin van een nieuw schooljaar :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 25. zo! leest papa je log niet? ; ) toch denk ik dan terug aan toen ik nog klein was en hoeveel mijn ouders niet meekregen van wat m'n zus en ik allemaal uitspookten, niet omdat ze niet opletten, maar gewoon omdat wij heel goed waren in sneaky zijn ; )
  fijn dat ze er weer zijn, drie weken zonder is lang man! Kleuter is nu 3 nachtjes logeren en 1e nachtje is net geweest en ik mis 'm nu al!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Goh, doe je aan censuur? Typisch Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Nou het feit dat je kids al gewoon eerlijk tegen je zijn over de ruzie zegt genoeg..ze vertrouwen je en ze zullen eerlijk zijn als je ze iets vraagt...bter zo en mopperen op ze dan geen aandacht..

  BeantwoordenVerwijderen
 28. De eerste dag zo alleen in Parijs vroeg ik mij ook af... wat doe ik hier maar dat duurde maar even haha.... die *@^%$ regen haatr ik ook bah ... ik heb van ellende een stuk van de boom voor mijn keukenraam weg gekapt Kicht wil ik.. en zon!

  BeantwoordenVerwijderen