Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

maandag 30 augustus 2010

Kook en DE man

Oké hier komt ie, het was niet echt een lekker dagje zeg maar, nee helemaal niet zelfs.
Het begon allemaal natuurlijk met het weer.......rotweer..........regen..............triest donker grauw.
Ik werkte me de hele dag uit de naad om op tijd klaar te zijn.
Ik had alles compleet geprogrammeerd, half 3 in de douche, aankleden, naar de auto en dan ruim op tijd , lekker zen, in het ziekenhuis voor mijn afspraak.
Maar het ging iets anders....
Ik ging douchen, aankleden ging ook allemaal prima en toen ging ik met de fiets naar de auto want REGEN en ik wilde niet als een verzopen katje aankomen en de auto die staat niet bij ons huis daar moet ik een endje voor lopen maar dat wilde ik niet door de regen, dus de fiets op, fiets bij auto parkeren en ik had me al bedacht dat ik mijn auto op de taxi plaats ging zetten bij het ziekenhuis omdat er A)nooit taxi's staan , B)ik niet door de regen wilde banjeren, C)ik niet te laat wilde komen en het altijd gruwelijk druk is daar D)mijn auto best voor een taxi kan doorgaan als je scheel kijkt. En ik stapte dus in de auto en draaide de sleutel om : NIETS !
Helemaal NIETS .
En ik zag het meteen : de lampen hadden sinds zaterdagavond sinds we terug waren van het familiefeest staan branden en ik mensen had die auto niet geparkeerd noch erin gereden dus u snapt wel wie ik daar heb zitten/staan vervloeken ? En dat is nog zacht uitgedrukt , dat is nog heel zacht uitgedruk en ik belde in mijn kooktoestand meteen de schuldige om even aan te geven hoe zeer ik aan het koken was en dat ik dus nu dankzij hem helemaal opgefokt naar dat ziekenhuis moest op de fiets door de regen en dat ik NIET blij was om daar als een verzopen kat met mijn benen in de stijgbeugels te liggen.
Hij voelde zich dus echt aangesproken en terecht en beloofde meteen te komen na het werk en me op te halen in het ziekenhuis. Ik racete op de fiets ondertussen de druppels proberend te vermijden en kwam geheel bezweet puffend en hijgend aan in de sauna het ziekenhuis. Ik mocht lekker nog een kwartier wachten en uitzweten . En een dorst dat ik had ik had namelijk niks meer gedronken vanaf een uur of 11 omdat ik daar ook wel eens gelegen heb met een overvolle blaas en hij niks kon zien omdat ik net 2 liter water naar binnen had geklokt, dat ging me geen tweede keer gebeuren dat begrijp je .
Eindelijk mocht ik naar binnen.
Wat is er ? zei de man.
Ik leg dus het hele verhaal uit , zeg dat het NOG VEEL ERGER IS dan twee jaar geleden .
En ineens wist ik weer waarom ik twee jaar geleden daar zo vreselijk ongelukkig naar buiten kwam .
Hij keek me eens aan en zuchtte en begon over de Mirena ....
Kijk als de man nou eens het dossier inkeek kon de man zien dat ik die al eens gehad heb en toen 9 maanden lang gemenstrueerd heb en 9 maanden lang ook een kop vol acne had (en dan heb ik het nog niet over de stemmingswisselingen) totdat ik dat ding eruit liet halen . Dus dat zei ik nog even tussen neus en lippen door . Zegt ie "Ja ik weet niet wat ze u gezegd hebben destijds maar ik zeg altijd dat dat kan dat je een jaar lang menstrueert "
Ik zei niks , slikte een keer , zei toen heel zen "mijn huisarts zei me dat zoveel puisten niet normaal waren en al zeker niet die stemmingswisselingen en dat ik veel te veel vloeide aangezien ik toen al 6 maanden ijzer slikte en nog steeds heel erge bloedarmoede had en vond het beter de Mirena spiraal te verwijderen temeer daar hij meer negatieve ervaringen had dan goede bij zijn patiënten " (maar ik dacht Lees het dossier toch EIKEL )
Toen begon de man over de prikpil. Ik zei wederom heel zen dat ik niet tegen hormonen kan , daar heel sterk op reageer met migraines en mijn man zich heeft laten helpen zodat ik die troep niet meer hoefde te slikken dat ik dus zeker me nu niet dat zelfde spul ging laten inspuiten.
Hij was het daar niet mee eens.
De man is een oude man, beetje van de oude stempel, en die vind vrouwen die denken het beter te weten dan hem niet zo leuk denk ik . (dit om even een beeld te krijgen dames van DE man)
Enfin toen zei ik dus dat ik over de novasure behandeling had gehoord en dat dit misschien wel iets voor mij kon zijn
"Dan bent u verkeerd voorgelicht " zei hij meteen en nogal bars.
"Oh?" zei ik " is dat zo ? mijn huisarts vond dat nl wel een goede behandeling voor mij...."
Dat is voor HEFTIGE menstruaties en niet voor PIJNLIJKE menstruaties.
"Oh?" zei ik "en wat verstaat u als man dan onder heftige menstruaties ?"
"Nou u zegt me dat u pijn heeft en deze behandeling is geen pijnbestrijding"
"Nee dat snap ik maar als u goed naar me geluisterd had had u begrepen dat ik zeer heftige menstruatie heb die dus heel veel pijn veroorzaakt en als dat heftige er niet meer is heb ik dus ook minder pijn"
"Dat hoeft helemaal niet zo te zijn" zei DE man want hij wilde gewoon gelijk hebben en niet worden tegengesproken door een vrouwmens.
"Ik ga u onderzoeken " zei de man (want hij had nog meer te doen)
En dus steeg ik in de stijgbeugels en zei dat ik ook nog een uitstrijkje wilde
"Dat gaat zomaar niet " zei de man "dat doen we elke 5 jaar meer niet"
(Onthou even dat ik kookte op de fiets toen ik naar het ziekenhuis reed en behoorlijk gekalmeerd was maar dat DE man mij redelijk snel weer naar het kookpunt kreeg, en dit was dat kookmoment zeg maar....)
"Oh nou maar IK WIL het en anders haal ik het bij iemand anders want ik wil gerustgesteld worden en dat wil ik nu en niet over 2 jaar en mijn man zei nog voordat ik ging dat ik me niet moest laten afschepen "
ALS DOOR EEN WESP GESTOKEN : DE MAN
"Afschepen , afschepen?" terwijl hij deze woorden sprak lag ik in DE positie en DE man was niet blij, geïrriteerd was DE man en toen kreeg ik mijn uitstrijkje .........pijnlijk.
DE man nam wraak op een zeer kinderachtige manier , door mijn baarmoedermond met een wattenstaaf te bewerken op een zeer ruwe manier.
De les is dus : nooit bijdehand doen als je in de stijgbeugels ligt : maar ERNA: WACHTEN !!!!
DE man keek 5 seconden met de echo naar mijn eierstokken en baarmoeder en vond het toen wel welletjes........... Ik kroop gefrustreerd en bloedend van de tafel om geheel gefrustreerd , tranen prikten achter mijn ogen , weer plaats te nemen achter het bureau (want hoe kan je in 2 sec nou zien of er een vleesboom of poliep zit , hij keek er geeneens naar.
"Ik heb u niet afgescheept twee jaar geleden , ik neem u klachten serieus , zegt u dat maar tegen u man , ik wil met u de beste oplossing vinden voor uw probleem.
En ik denk zegt ie dat de novasure behandeling de beste oplossing is aangezien de Mirena en hormonen voor u niet geschikt zijn en het verwijderen van de baarmoeder is de laatste oplossing maar niet voordat we dit geprobeerd hebben"
Huh? Hoor ik dat nou goed ? Ik keek hem totaal gefrustreerd aan en hij ging door:
"Denkt u er maar over na , ik bel over een week met de uitslag van het uitstrijkje en dan kunt u me zeggen of u het wil ja of te nee en dan hoor ik graag of het een ruggeprik word of een roesje want zo doen we dat hier , het is een dagopname en de secretaresse die geeft u zometeen een folder"
Zo stond ik weer buiten, totaal beduusd en gefrustreerd.
En nu weet ik het dus niet. Ik heb zin om naar mijn oude gynaecoloog te gaan in Weert, dat was een heel fijne man, geduldig , begripvol, die nam altijd de tijd voor je ........maar tis wel ver natuurlijk of een ander ziekenhuis want ik voel me gewoon totaal niet op mijn gemak bij deze man.

Lief stond zoals beloofd buiten en wachtte me op , troostte me , hielp me van mijn frustratie af en samen gingen we mijn auto laten starten met de startkabels, wat niet lukte en we dus de wegenwacht belden en die kwamen een uur later en toen deed mijnauto het ook weer.
Dat was mijn dag en nu moet ik nog eten het is inmiddels 9 uur in de avond , Greys ben ik op aan het nemen, ga nu een maaltijdsalade maken en dan tv kijken.....
30 opmerkingen:

 1. Ok lieve schat... Jij gaat nu op de bank zitten met een salade en een lekker wijntje of twee/drie, terwijl je jouw lief jouw voeten laat masseren (werk maar op z'n schuldgevoel) Je gaat heel diep ademhalen en ontspannen vanavond. En morgen geef je een belletje naar de huisarts. Leg de situatie uit en vraag of hij meer info kan geven over de novasure, leg uit wat een kloothommel jouw huidige gynaecoloog is, en je laat je keurig netjes door verwijzen naar een andere onder-de-gordel-dokter...
  Wat een doedelzak van een vent zeg!! Ik heb tijdens een extreem pijnlijk uitstrijkje ooit een arts een knietje gegeven....hihihi...misschien een optie?!?!?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gatver echt een eikel die man. Waarom denken mannen toch altijd dat ze beter weten. Is toch jou lijf. Man o man wat een... Sterkte meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb hier alles voorgelezen aan mijn man... geweldig zoals jij kunt schrijven... ik had je nog een mailtje gestuurd, maar ik heb al mijn antwoorden hier al gevonden... ik zou niet bezuinigen op het fijne gevoel wat een arts je kan geven!! anders vraag je toch in eerste instantie een telefonisch consult aan om de novasure te bespreken... dan kun je altijd nog beslissen om er heen te rijden...

  geniet van je salade en neem vooral de tijd voor je keuzes....

  groetjes,

  wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt heel stom maar ik moet ervan huilen...
  Nu ben ik ook wel een doos hoor wat dat betreft, maar ik vind dit gewoon zo erg, dat je zo behandelt wordt als je zo kwetsbaar bent.
  Ik hoop dat je voor een second opinion gaat, en een sis echo krijgt, dan spuiten ze water in je baarmoeder en kunnen het dan zien als er iets inzit, heb ik ook gehad, is pijnloos.

  dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Floor ik heb me ooit voorgenomen dat niemand, maar dan ook niemand aan mij mag komen als ik dat niet wil. Dus dat geldt zeker ook voor artsen, tandartsen, kappers. Je vertrouwd die man voor geen cent, voelt je onprettig, onzeker enz. Luister naar je instinct.
  Ik heb dat eens gehad bij een operatie dat ik niet door een bepaalde arts geopereerd wilde worden. Later zei de verpleegster; wat heb jij een goede mensenkennis. Met andere worden die arts was dus echt een zak.
  Het is jouw lijf en jouw gevoel. Neem het serieus.
  Mijn voornemen geeft mij een goed gevoel. Ik ben de baas over mijn lichaam en alleen als ik je vertrouw mag je eraan komen.
  Verder lees ik je met veel plezier.
  Ik vind je erg grappig en dramatisch haha. Heel veel succes met je beslissing.
  groetjes Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kan soms zo boos worden op dokters ,die ons vrouwen maar vol willen gooien met hormonen
  Ik heb ze genoeg geslikt ik hoef niet meer
  T is wel jou lijf Floor!
  Gewoon zeggen wat je wil en je niet laten afschepen hoor (maar die wist je al .......
  nou sterkte hoor
  Gr Amy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jee Floor!!! Ik ging me mooi niet laten helpen door die man..een dagje Weert lijkt me een veel beter plan!
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pfffff! ik word er zelf al helemaal moe en kribbig van, en IK LEES HET ALLEEN NOG MAAR! Grrr! Ik hoop dat je nu lekker met je voetjes omhoog zit nu, dat heb je wel verdiend, zeg!

  En ik vind: Bij een gyneacoloog moet je volgens mij wel enigszins op je gemak voelen, een klein klikje moet er volgens mij wel zijn... Succes met nadenken over wat je nu doet..!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh my god: wat een slager! Neem in godsnaam een andere! dit is belachelijk....

  Ik heb dezelfde ervaringen gehad met de Mirena, vreselijk. Nu ben ik weer terug aan niets: kan ook niks met hormonen en Manlief is "geholpen"....geen 7 kids voor ons
  .

  Maar meid, kom even bij van je vreselijke dag, alles bij elkaar meteen ook he! Neem een bel wijn bij je maaltijdsalade en vergeet deze gruwelijke man!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als dit is wat me te wachten staat... Dan ga ik liever niet. Maar goed, ben nu 30. De eerste uitnodiging voor uitstrijkje kan ik dus verwachten.

  Nog een gratiez tip: zoek een andere gyn. Wat een hork! Deden ze destijds op de artenopleiding niet aan lessen sociale vaardigheden?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh no, wat een dag moet dat zijn geweest! Vreselijk die vent. Ik zou toch nog naar een ander gaan, zo wil je toch niet behandelt worden! Wat een EIKEL! Hoop dat je een wat betere avond hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Meid, ik zou me door deze man niet laten helpen! Je voelt je helemaal niet goed bij hem. En bij zoiets moet je je wel veilig voelen. Zijn er geen andere gynaecologen in dat ziekenhuis? Wat een zak zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hèèèlp.... ik moet woensdag naar hetzelfde ziekenhuis en naar dezelfde poli voor een ingreep. nu ik jouw verhaal lees, heb ik ineens niet zo'n zin meer. even doorbijten maar to be continued. Als je het over de krullenbol hebt, weet ik precies welke gyn je bedoeld. die deed de bevalling van de tweede. Ik kan me niet herinneren hoe ie was... ik was alleen maar bezig met een negenponder op de wereld zetten...Grappig dat jouw verhaal herkenning oproept. Kun je niet voor een van de dames daar kiezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zeg maar een ding: dr. Frank Lange in Lelystad. Ja, ik weet dat dit ziekenhuis niet zo goed staat aangeschreven, maar deze gynaecoloog is echt een topper. Je gaat er bijna voor je plezier heen (bijna dan he?). Misschien een overweging waard? Liefs, Es

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh wat een vreselijk gedoe allemaal. En echt, ik zou die gynaecoloog inruilen. Na mijn eerste miskraam heb ik ook om een andere gynaecoloog gevraagd want de man die oudste ter wereld bracht was zo niet mijn 'type'. Het is zo belangrijk dat je vertrouwen heb in een arts, je MOET echt een ander nemen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve Floor...

  Welke hork (das dus een net woord voor wat ik eigenlijk bedoel...) heb jij in vredesnaam laten kijken in jouw vegégé? Mijn hemel! Wat een drama! Morgen (straks dus...I know...tis weer!!!! laat...) huisarts bellen, vertellen wat je is overkomen en regel een second-opinium met een andere arts! Dit is namelijk NIET normaal.
  Zo.
  Doen!
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De man kan zijn handen zeker in zijn zakken houden anders verbrandt hij ze nog aan jou. Wat een zak!!!

  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Niet meer terug naar deze slager en dat duidelijk maken bij het ziekenhuis met de woorden dat er anders niets anders opzit dan dat je dan moet kiezen voor een ander ziekenhuis met een normale gyn. Lulhola zeg, een uitstrijkje moet helemaal geeen pijn doen! We betalen ons god-dorie helemaal scheel aan ziektekosten verzekeringen en dan mag je toch zelf wel een normale arts bij uitzoeken! Als jij je mond niet opentrekt dan kan deze man gewoon door gaan met zijn vak en dat hebben wij vrouwen niet verdient!
  Je beschrijt het trouwens erg komisch, maar dat herken ik dan wel weer bij mezelf: je moet wat met als je met je hakken in het behang hangt...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh Floor, gewoon naar een andere gynaecoloog gaan. Want met deze man blijf je altijd op de verkeerde golflengte zitten. En het is toch van de gekke dat hij je pijn doet met een uitstrijkje.
  Echt doen hoor.......

  BeantwoordenVerwijderen
 20. En dan te bedenken dat er ook vrouwen zijn die dit allemaal maar laten gebeuren omdat ze zich geintimideerd voelen door zo'n ZURE ZAK !
  Goed gedaan ! Inderaad second opinion en andere gyn ! Opzouten met die mensen. Waarom die man dat beroep gekozen heeft is mij 1 groot raadsel...
  Komt goed.

  Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Er zijn toch wel meer slagers, uuuhhh... gynecologen in zo'n ziekenhuis.
  En laatst las ik dat ze in Roosendaal er toch in gespecialiseerd zijn. Gewoon door laten verwijzen.
  Maar wat ben je toch een gekkerd...Toch nog een heel leuk filmpje eraan vastplakken, zodat we toch weer in een deuk liggen. En... hier schijnt de zon!!!!!
  Groetjes, Margotxx

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je beschrijft het geweldig met veel zelfspot (vooral die aflevering van singles die je erbij gedaan hebt was heerlijk om te zien), maar het is natuurlijk dieptriest zo'n man. Ik heb ook de nodige ervaring met horken van gynaecologen en ik heb het me ook weleens laten gebeuren om zo behandeld te worden, maar daarna nooit weer. Voor zover ik je ken, laat jij dit ook nooit meer gebeuren, is ook helemaal niet nodig. We horen het vervolg wel

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Meid, wat een nachtmerrie! Ga toch lekker naar je gyn in Weert. Wat maakt het nou uit dat dat meer moeite kost. Dat ben je toch waard? Een hele dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. oh wat een klote gyn zeg. nou ik heb ook slechte ervaringen met gyns hoor dan in t westen van t land. mijn tweede zei na mijn miskraam(ik had zeer extreme misselijkheid met veel ziekenhuisonames waardoor ik zelfd de eerste zw heb moeten afbreken anders was ik zelf er onderdoorgegaan en de tweede zw eindigde in miskraam na ook ziekenhuisopname en dag en nacht spugen zonder ophouden.. maar die gyn in t zikenhuis waar vele prinzesjes worden gebiren zei langs de neusweg dat ik maar nooit meer zwanger moest worden....want mijn probleem was e erg en hij had gene zin zich er in te verdiepen.wat een kloet vent en gelukkig heb ik niet geluisterd want terwijl ik in denhaag woonde kwam ik terecht in Nijmegen bij de gyn... en... dankzij haar heb ik(hahah ja ook met hulp van manlief natuurlijk) twee kids gekregen. ja nog steeds ben ik heel heel erg ziek geweest en kantje boord geweest maar ik heb t wel gered.(1meisje in de hemel en 1 zoon in mijn armen) maar wat als ik geluisterd zou hebben naar die klote vent dan had ik ene totaal ander leven gehad..en dan heb ik wel onze maite verloren. ik ben en blijf nu ene mama van twee kids en iedere dag ben ik weer gelukkig als ik naar mijn prachtige mannetje van bijna 3 jaar kijk..sorry voor mijn langeverhaal..maar ga toch naar een andere gyn...dan maar wat verder weg(2uur rijden was t voor mij en dus ook 2 uur ver van huis in t ziekenhuis liggen maandenlang..)tis te balngerijk en dit is ene klote ervaring voor je..

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Lieve Floor,
  Zit hier rond het kookpunt jou verhaal te lezen, heb hier geen woorden voor.
  maken dat je daar weg komt en een fikse klacht indienen.
  Neem in godsnaam kontakt op met het Flevo met mevr Ruhe ( vr gyn) een zeer fijn mens.
  Twee vriendinnen van mij zijn daar geweest en zijn met de novasurebehandeling van hun problemen af.
  lfs Fon.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. OOOOOOOOOOO je ZOU hem toch, gewoon, even zo...heb je hem niet....even snel..OHHHHHHHHH het IS me een volk, GVD NDJ PVD SDJ!!!!!!!!!
  DE SUKKEL...zo....ik hou het netjes!!!!
  Is dit echt de enige gyn in jullie z.h.???? Ging ik never en nooit niet meer heen....hoe dan ook, denk erover na en consulteer een collega....OF die mevr hierboven!!!! Is ie nou HELEMAAL........machtsvertoon...*KOTS*

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik zit te trillen van woede! Is die vent nu helemaal van de pot gerukt??? Ik stel voor dat wij ons als blogdames verenigen en onszelf op hem storten om hem dan met onze fijne nagels te bewerken!
  Schandalig!!!
  En dat noemt zich VROUWENarts.... Pft, hij komt nog niet eens in de buurt!!
  Grrrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 28. altijd naar je intuitie luisteren Floor.. nooit verstandig handelen zeker niet al je je moet overgeven aan zo'n specialist moet je je 100% veilig en op je gemak voelen... dusss even ergens heen waar je je wel fijn voelt.. sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. hey Floor, wat *K* dag heb jij gehad. Niks zo erg als een medicus waar je je niet bij op je gemak voelt en toch zeker op dat gebied is dat een must!!! Overleg met je huisarts en ga naar een ander toe. Of doe het gewoon rechtstreeks!!! Het is tenslotte jouw lijf waar JIJ de baas over bent.

  liefs Zjietje

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat is die behandeling dan precies? Ik zit met hetzelfde probleem. Heb nu wel een springveer maar ja die piept er af en toe uit en PRIKT!!!!!

  Maar ja die bloederige massa en die pijn?! Kunnen we niet voor de prijs van 1 samen gaan? Hoewel ik niet eens weet wat die therapie dan inhoudt die jij beschrijft?

  BeantwoordenVerwijderen