Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

zondag 6 juni 2010

Feestjes en metamorfoses

Met Iphone genomen

Het was kwart voor 1, een dikke 3 kwartier voordat het kinderfeest begon, toen ik bedacht met lief dat de piano weg moest, die staat ons in de weg, dus snel het ding op de foto , PIANO TE KOOP !!!, Iemand interesse??? en deze week komt ie op marktplaats.
En waar de piano nu staat wilde ik een van de Chesterfield banken neerzetten om tegenover die bank de tv uit de jongens hun slaapkamer te plaatsen . En als ik een idee heb moet dat liefst meteen gebeuren en zo stonden lief en ik dus met een bank en piano te sjouwen een half uur voor het feestje, snel alles omgewisseld. Lief haalde de tv naar beneden en wij hadden de grootste schik al op voorhand . Als de mannen van hockey komen en denken eens heerlijk horizontaal te gaan op hun kamer: surprise : tv weg, niks liggen, niks x-boxen, niks meer te chillen.....
Want ze hangen maar voor dat ding , we hebben geen enkel zicht op tot hoe laat ze 's avonds nog voor dat ding halen, het is zomer, dus buiten weer, en ze hebben over een week toetsweek ,dus was het beter dat ding weg te halen , afkicken !!!

En zo ging ik dus na een kleine metamorfose in de woonkamer een half uur later met 10 meiden naar Utrecht.
In twee auto's , lief blij dat ie mee mocht (kuch kuch)
En op de heenweg had ik een andere ploeg in de auto dan op de terugweg....
De heenweg waren de meiden een spelletje aan het doen en de terugweg werden de ouders onder de loep genomen.
En dat moet ik vaker doen , met een groep meiden een uur in de auto gaan rijden , dan hoor je nog eens wat, en je bent meteen gerustgesteld .
Ja andere moeders schreeuwen ook, andere moeders zijn ook onredelijk, andere moeders zijn ook soms niet te genieten....en waar alle meiden het over eens waren? Moeders zijn veel strenger en schreeuwen veel meer dan vaders.
Ik heb echt gelachen om de verhalen , hoe die meiden onderling met elkaar praten ook : zo wijs al.
Ik had echt een leuke groep meiden bij me , er zat geen vervelende tussen, de een wat luidruchtiger dan de ander maar verder allemaal gewoon leuk en gezellig, een kippenhok vol giechelende kippen.
En de taarten waren echt allemaal even mooi , ze hadden goed hun best gedaan. Erna thuis nog aan de patat en toen was het feest voorbij. Op het moment dat we de meiden naar huis wilden gaan brengen was er eentje spoorloos.
Ik kan je zeggen dan ben je wel even in een hysterische toestand. Taart en kind waren weg waaruit we dus konden opmaken dat ze naar huis was gelopen met haar taart want bij een evt ontvoering ga je niet eerst je taart pakken toch? Dus naar het huis van de ouders waar ik hysterisch aan de bel hing en me bedacht wat als ze nu niet hier is ? Dan heb ik ook nog hysterische ouders , aarrrgghh. Maar ze was er, zich van geen kwaad bewust, ze dacht dat ze wel alleen naar huis kon lopen en dacht ook dat ze dat gemeld had (not).
Alle kinderen dus weer veilig naar huis , gelukkig , we hadden het overleefd.
Erna waren we echt uitgeblust en lagen uitgeteld in de bank Paul de Leeuw te kijken (laatste uitzending was het) .

En die jongens? Die waren NOT amused , maar sinds gisteren zijn ze alleen maar buiten , dus het werkt !!!17 opmerkingen:

 1. Onze jongens hebben wel een tv op de kamer, maar die is niet aangesloten op de kabel: dus alleen om te x-boxen. En we houden ze in het snotje, hoeven ook niet te zeggen dat ze naar buiten moeten, want het strand trekt nog meer dan de x-box.
  Afijn, heel slim om meiden in de auto te hebben en te horen dat jezelf toch echt heel erg meevalt!
  En da's echt ze, want die monsters zijn super-eerlijk als ze onder elkaar zijn; haal maar weer opgelucht adem... (en trek de bandjes maar weer strak aan)
  Fijn fijn ook, dat er niet 1 ontsnapt is en zich had afmeld. Pfft.
  Ja, jammer ja dat Paul stopt op za en zo-avond... maar jij bent er tenminste wel geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeie actie dus, van Floor! Niks te hangen: naar buiten!

  En huh? Ik dacht ook dat jij de enige was die schreeuwt....ik schreeuw namelijk nooit *kuch*, ook gisteravond niet toen ik zo boos was dat ik ontplofte...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt als een super geslaagd feest!
  Enne goed gedaan met die tv haha, arme jongens.
  Ik hoor zelfs al van kinderen bij Menno in de klas die een tv op de kamer hebben. Dan vraag ik me echt af of ik nou gek ben hoor.

  O enne heel herkenbaar, bij mij moet ook altijd alles meteen NU!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou dat heb je ook weer gehad!
  Schrikken zeg...één kind spoorloos!!

  Jaren geleden had mijn zoon een cowboyfeestje....
  We hadden al een woeste rit met een huifkar, een op hol geslagen paard en 8 krijsende jongens erop zitten. Toen de jongens nog een heel goed idee hadden...nog hééél even spelen in de speeltuin.
  Na hooguit 5 minuten was het raak...een jongetje kreeg een roestige stang tegen zijn hoofd!! Van één of ander speeltoestel uit het jaar nul!!!
  Bloeden.....niet normaal gewoon en krijsen als een speenvarken. (Weten ze dan nog niet dat de pijn daar heus niet minder van wordt??)
  Ik met jongen in de auto met gierende banden naar de eerste hulp, heel even schoot het door mijn hoofd...ik had liever dat het mijn zoontje was....héél even maar hoor...(dus mensen niet reageren...ik hou echt heel veel van mijn zoon!!!)
  Maar om tegen de ouders te zeggen sorry..even één tel niet opgelet...ben met jullie zoon bij de eerste hulp en hij bloedt als een rund maar verder gaat alles goed hoor!!!
  Was blij dat het achteraf allemaal wel meeviel en dat het leuke, gezellige (hmhm) kinderfeestje toch nog redelijk geslaagd was (de jongens, zelfs die met een enorm gat in z'n hoofd, vonden het in ieder geval erg geslaagd!!) Ja.. en daar doe je het allemaal voor!!!

  Onze zoon wil ook graag een tv op zijn kamer en dan ook z'n x-box. Ja mam... heb je ook geen last van mij als ik even (!!!) een spelletje speel!
  Voorlopig dus niet hè...
  Dat even kennen wij...3 uur zo niet langer!
  Als ze die tijd spenderen aan hun huiswerk, bleef er ook geen kind meer zitten!!

  Fijne zondag verder,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zie je wel dat het niet erg hoeft te zijn om een kinderfeestje zelf te houden en zo hoor je nog eens wat! Nu zijn die meiden wel op een leuke leeftijd natuurlijk...5 en 6 jarige zijn een ander verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ZOOOO herkenbaar om een 1/2 uur voor een feestje, of voordat we weg moeten, of voordat ik in bed wil rollen, nog even de kamer een metamorfose te geven..
  Hilarisch...
  Fijn dat het feestje leuk was, en ik hoop dat jullie geen spijt krijgen van het verkopen van de piano..
  Vindt het zo'n mooi instrument, maar kan niet spelen en heb ook niet de ruimte..
  Helaas..
  Groet, cobi uit een benauwd, plakkerig uithuizen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaa Floor. Verzoekje: Zou je misschien je logjse s morgens tussen 4 en 7 kunnen plaatsen? Want kijk, als ik bij jou lees kan mijn dag niet meer stuk....en dat is dan heel jammer als ik pas om 16.15 ga lezen!!! En die piano....jaaaaaaaaaaa...maar naar Zwitserland met de piano is te duur...stomstom.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. uhm.....heb jij mijn reactie voorbij zien komen??? Ik klok op plaatsen en er gebeurde iets wat ik niet helemaal kon volgen.....dus.....moet ik nou op herhaling???

  ff denken:

  WOEHAHAHAHAH you ALMOST lost one!!!;)

  Ik ben nog niet fit, mede ook omdat we vanmiddag alweer in een warme dansschool mochten vertoeven omdat meisje 1 moest afdansen!(het talent van haar ma dus GESLAAGD met mooie punten *snuif*).
  Ik ben nog steeds er ingenomen met mn slimme zet...twee feestjes in 1 proppen....EVEN bikkelen maar nu kan ik weer een jaar freewheelen:D!

  Doegie!

  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Feestjes, ik vond dat toch altijd een ellende.... Wel met af en toe wat meisjes erbij, maar voor het grootste deel jongens en een ramp. Op een gegeven moment heb ik ze ook laten kiezen,[mijn kids waren ook altijd blij dat het voorbij was, want die houden net als ma van rust pfff] of het geld voor een feestje of je krijgt het geld extra voor een kado. Nou die keuze was snel gemaakt. En bang dat ze de vriendjes kwijt raakte, Nee ze kregen alleen nog maar meer uitnodigingen. Maar je hebt het weer overleefd.
  O,ja pakje is aangekomen. Dank je.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En nu duurt het weer een jaar voordat ze weer jarig is, ben je het allemaal weer vergeten en kun je op voor het volgende feestje!

  Groeten,
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zie het bijna voor me, zoals jij bedenkt dat er op stel en sprong het een en ander gerestyled moet worden! Never a dull moment met Floor!
  Fijn dat het feestje zo leuk was. Ik vind het ook leuk om de gesprekken van die meiden af te luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh ja, meidenfeestjes lijken me veeeeel leuker dan jongenpartijtjes, gezellig kletsen en gieberen. Jongens zijn zelfs op die leeftijd al van die kliene machomannetjes waar ik als vrouw helemaal niets van begrijp *zucht*. Ik had die snoeten wel eens willen zien van je boys :))
  Tsja en op de plaats voor de piano hebben we uiteindelijk voor een bureau gekozen (ik schrijf per slot beter dan dat ik speel ha), dus nee dank je.
  (heb je nou goed opgelet bij de cupcakecursus, zodat je het de volgende keer zelf kunt!)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier hebben ze alledrie een tv en computer op de kamer. En als ze iets moeten doen of op tijd moeten gaan slapen gaat gewoon de stekker eruit van HUN internet (niet die van mij, dat begrijp je natuurlijk wel...) en dat werkt! Super! Hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Floor,

  Zo dat is ook weer achter de rug....maar het was een heel leuk feestje zo te lezen!
  Goede zet Floor om die tv van de slaapkamer te halen....Je actie werd direct beloond!

  Goede start van de week!

  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziezo, dat heb je ook weer achter de rug, dat feestje. Maar wel leuk dat het allemaal te doen was en je hier niet 3 dagen van moet bijkomen. Hier heeft alleen onze dochter tv op haar kamer en de jongens hebben op zolder de Xbox zonder tv, want ik ken die gastjes van mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Och, jee ja ken het idee nog wel van een kind kwijt raken, hier ook een keer gebeurd, en het zat gewoon thuis, hahaha,g elukkig maar!

  Je hebt het weer overleefd, en de laatste PdL ja ook gezien, maar in sept, dagelijks dan op tv, ben benieuwd wat dat gaat worden!

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 17. haha mijn kind.... die heeft ook ff een toespraakje gehad na een bezwete ilse aan de deur te hebben gehad hoor

  maar ze vonden het feestje super
  en laat ik weer eens cola vallen dan...... hahha

  oh wat zijn wij moeders toch erg (ahum)

  BeantwoordenVerwijderen