Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

dinsdag 10 april 2012

Ik heb een maandaggevoel
Ik dacht laat ik eens een leuk blogje schrijven ! maar waar is waar, ik voel mij nogal beperkt de laatste tijd in mijn schrijven. Er lezen mensen mee zeg maar die ik liever niet wil dat ze meelezen .
En dat beperkt mij dus in mijn open zijn omdat ik geen zin heb dat er dingen tegen me gebruikt gaan worden. Jammer maar waar, en elke keer neem ik me voor om gewoon me er totaal niets van aan te trekken en gewoon lekker te schrijven maar zo werkt dat dus niet in mijn hoofd.
Ik klap dicht .
En daarbij komt dat ik mijn dagen achter de computer doorbreng , hele dagen ben ik aan het invoeren, alleen maar invoeren invoeren invoeren van produkten , dodelijk saai hersendodend werk, humorloos werk, saai werk, zo saai dat ik soms bijna ontplof, ik word er mega geïrriteerd van na een tijdje !
Altijd al geweten dat een kantoorbaan/lopendebandwerk  niet mijn ding was ! maar dat word nu nog eens flink bevestigd !
Ik kan best enkele uren achter mijn mac zitten das geen probleem maar dan moet het afwisselend werk zijn, dit is hele dagen hetzelfde !
HELE dagen hetzelfde !
En van 9 uur in de ochtend tot 23 uur in de avond, ik heb zowat vierkante ogen !
MY GOD , ik heb vandaag vanaf 9 uur gezeten , tis nu half 7 en ik ben DOOD, KAPOTMOE!
Heb geen ogen meer over .
Ik vind mezelf dan ook heel zielig , vind dat ik best een dikke kroket verdien of een wijntje of hele fles wijn maar ik ben ook nog eens op dieet ! BAH


En dan moet ik ook nog oefenen van de opticien met een vinger in mijn oog duwen ! ja ja die man heeft goede ideeën. Ik word nl mesjokke van die bril, op , af , op, af, dus wilde ik lenzen, leek me handig, 1x per dag in en 1x per dag uit ! ipv hele dag bril op en af en tig keer poetsen tussendoor.
Alleen dan moet je wel je vinger in je oog kunnen duwen en die lens op je oog duwen , dat wilde nog wel lukken alleen erin wil zeggen: het moet er ook weer uit ! En dat  is het probleem !
Ik duw dat ding er moeiteloos in, mijn reflex is oog wegdraaien naar boven (zegt de opticien want ik zie niks !) maar das niet erg je duwt die lens ergens onderin je oog, draait een keer naar links-rechts-boven-beneden en kijk eens aan hij zit daar waar ie zitten moet !
Eruit halen is andere koek.......je moet met je wijsvinger en duim over je oog een knijpende beweging maken zodat je die lens er als het ware schuivend omhoog brengt en eraf haalt , NOU DAT LUKTE DUS NIET !
Met geen mogelijkheid, mijn oog of lijf of hersenen willen dat niet, mijn oog schiet in een reflex naar boven en mijn oog knijpt dicht hoe hard ik ook trek !
Dus zegt ie oefenen ! vinger in je oog duwen zodat je oog went ! duhhhh en laat ik dat nou al 2 weken vergeten dat oefenen omdat ik mijn vingers ergens anders voor nodig heb ! (computeren)
En ik wil echt lenzen ! ik wil lenzen !
Dan zegt de beste man dat het niet zeker is dat ik er tegenkan tegen multifocale lenzen ! Het schijnt dat maar 70% van de mensen ermee om kan gaan. Pfff niks gaat ook eens gewoon simpel in mijn leven.

En laseren oké ik weet dat het bestaat maar ik ben een angsthaas.Ik ben bang voor alles wat ze met je gezicht doen, ik ben doodsbang voor de tandarts! En ogen brrr er zal maar iets misgaan .......daarbij kost het een flinke hap duiten en schijt ik al zeven kleuren als ik er alleen maar aan denk!

Zo ik ga mijn jeans verruilen voor een joggingbroek.

24 opmerkingen:

 1. Aan mij heb je niks. Ik vind lenzen en laseren allebei eng! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heb weer ns wat gemist,..maaruh, kan je mensen waarvan je niet wilt dat ze je blog lezen niet blokkeren dan?

  idioot hoe moe je kan worden van een dag achter n pc zitten he, en dan is t helemaal treurig dat je er zo moe van wordt en zo weinig verbrand hebt,.. ik herken t. (heb zo eens per maand zo'n pc dag op mn werk en ben dan gesloopt, terwijl als ik n hele dag loop heb ik nergens last van..)

  laseren echt niks voor jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dit is te lullig niemand schrijft wat als antwoord op je blog. Nou bij deze dan . vreselijk dat drukke gedoe. Moet er niet aandenken.Hoorde van de week nog een gevalletje hoe het niet moet met lenzen... ze had in plaats van lenzen vloeistof nagellijm in haar

  ogen gedruppeld allemaal nog niet heul erg maar wel dat ze die dag ging trouwen. Hup naar het ziekenhuis dus geluk bij een ongeluk was dat ze haar ogen niet dicht had gedaan want oogleden en sec lijm dat gaat niet samen. Dus uitkijken jij ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt zeker de gave van bemoediging hè Oma Leentje...? ;-)

   Verwijderen
 4. Meid, laat je niet gek maken door al die zeikerds die meelezen: strontjaloers zijn ze op je en daarbij, je schrijft geweldig!
  Leuk hoor lenzen: bij mij vielen de gaten in m'n hoornvlies omdat ik extreem droge ogen heb. Niet dat G daar ooit over klaagt bij mij, maar het schijnt echt waar te zijn. Was ik juist hartstikke handig in het in en uit doen, kunnen mijn ogen er niet tegen!
  En zo is het altijd wat. Laseren zou ik wel willen maar da's 3000 euri's... net een tientje te veel...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer dat je afgerekend wordt op wat je schrijft...da's balen! Ga maar lekker in je jogging op de bank, effe nikse.

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien gaat het bij jou om andere dingen, maar ik weet wat je bedoelt met beperkt zijn. Sinds de WLS leest bijna iedereen mee, en moet ik zo opletten met wat ik zeg en doe. En dan toch nog krijg ik van die rottige opmerkingen. Maar ja, volgens mij doe ik niets verkeerds dus ik laat ze maar.....

  En die lenzen, ik wil ook zo graag.... Maar er is mij toen ooit verteld dat het niet ging met veraf, dichtbij en dan ook nog een cylinder afwijking.
  Misschien moet ik ook vast gaan oefenen met de ogen indrukken... wel eng hoor.

  Succes met hetgeen wat je aan het doen bent, en het ziet er al mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik durf dat dus echt niet! Lenzen. Mijn oudste en jongste floepen die dingen er zo in en uit maar mama doet haar bril wel op. Gewoon een multifocale!! Kan ook hè. Niks geen op en af gedoe of er over heen kijken.
  Kost een paar centen maar dan heb je ook wat.......

  Ben je nou nog niet klaar met invoeren? Ik zou ook knettergek worden. Ik zit ook best veel achter de compu, maar ben blij met de variatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Probeer eens in plaats van met je duim en wijsvinger, het met je wijsvinger en middelvinger. Dat doe ik altijd, wie weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou nog steeds voor laseren gaan, ik breng en haal hè wel voor de morele support. Ik betaal alleen niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb volgens mijn moeder zoveel met make-up zitten rotzooien toen ik tiener was, dat lenzen er inploppen en eruitvissen totaal geen probleem was op mijn 19e.

  Misschien zijn harde lenzen wat, die hoef je er niet uit te plukken. Je maakt gewoon een "chinees" oog, je weet spleetoogjes maken, je knippert en ploep hij floept uit je oog, zó handig!

  Jammer dat je je geremd voelt om te kletsen waar je zin hebt. Dat ontneemt je (lijkt mij) alle zin om wat te vertellen. Ik zou dan ook niet gewoon ontspannen met verstand op nul kunnen tikken, dan ga ik over elk woordje nadenken. Lijkt me heel vervelend.

  Relaxe vanavond en succes met álles wat nog in de computer gezet moet worden. Sterkte ermee!!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Doodeng lenzen en van de hele tijd het zelfde doen zou ik ook gek worden.
  En de mensen die hier mee lezen en gaan lopen galbakken laat ze het heen en weer krijgen. Je weet wat je tegen mij hebt gezegd hè.
  XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ontwikkelde na de geboorte van de oudste een prisma in een oog. Daar zie je verder niks van hoor, maar dat wordt weer niet gecorrigeerd door lenzen dus die kon ik toen definitief aan de wilgen hangen (die boom waar ik binnenkort ook mijn eierstokken aan opknoop ja).
  Als ik jou was zou ik maar fijn, net wat Lina al zegt, een dubbelwandig brilletje nemen. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik wilde ook lenzen maar bleek daar te weinig traanvocht voor te hebben, nou ja toen had ik de keus... of een bril blijven dragen en niet zeuren of laseren. Ik heb een paar jaar geleden toen dus gekozen voor laseren en tot nu toe nooit spijt gehad. Echt het is even een dag afzien maar dan heb je ook wel wat, daarbij het laseren zelf duurt maar 10 sec. per oog en wat is dat nou op een mensen leven.
  Echt hoor het is het (her)overwegen waard.
  Groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieverd laat je niet weerhouden door niemand niet, ze lullen toch wel!

  Vandaag dus voor het woensdaggevoel, helaas dan zonder de middag vrij waarschijnlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Liever dat ze over je lullen, dan dat ze van je (vr)eten...maar ik snap het, dat je je beperkt voelt wanneer er bepaalde mensen meelezen.

  Mijn moeder had nooit gehoopt, dat ik mijn lenzen op een normale manier in en uit mijn ogen zou krijgen, toen ik er mee begon: grote spiegel op tafel, en eruit halen maar, ja...na een uurtje of zo had ik het voor elkaar. De dag erna ging het al wat sneller, en na een week weet je niet anders, ik heb ze nu al zo'n 25 jaar, zou voor de fun wel eens een bril op willen, maar anders niet weer terug!

  Succes ermee!

  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik doe mijn lenzen altijd uit door onderste ooglid naar rechts te duwen en bovenste naar links (of andersom natuurlijk) en dan floepen ze er zo uit. Gewoon eruit pakken heb ik ook nooit gekund. En misschien gewoon maandlenzen (zachte) uitproberen?
  Succes, Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ken dat van die lenzen, ooit heb ik harde lenzen met leesgedeelte geprobeerd nou kreeg ze er bijna niet in want dan knipperde ik weer met mijn ogen en als ik ze er eindelijk in had voelde ik me net een mol want ik zag niks.
  Misschien ga ik nu toch maar weer eens zachte lenzen proberen maar als ik lees hoe je die eruit moet halen zinkt de moed in mijn schoenen.
  Groetjes Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Pas maar op dat je geen rsi krijgt met dat eentonige invoeren!

  En lenzen... Ik heb ze alweer een jaar of 20, dus voor mij is dat erin en eruit halen appeltje/eitje! Maar ik weet wel dat ik in het begin ook dacht dat dat lenzengedoe niet ging werken voor mij; wat een ellende was het om zo tegennatuurlijk in je ogen te peuteren! Maar mijn tip: Als je echt wilt, gewoon doorzetten!!!

  Helaas zit in nu met een bril op m'n neus, omdat m'n hoornvlies in ontstoken... Vorige zomer voor de eerste keer gekregen en toen zei de opticien al dat de kans bestond dat ik er nu gevoeliger voor zou zijn en jawel hoor: tis weer raak!

  Maar ik wil geen duffe bril op (tja, ik kan er niets aan doen... ik vind brillen duf! Of je moet af en toe voor de fun zo'n exemplaar op je neus mogen zetten, dan kan het leuk zijn... maar niet als het MOET!) dus ik denk ook steeds vaker aan laseren..... Zullen we samen gaan?!?!

  Nog succes met dat hersendodend werk van je, liefs Juth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Kun je de ongewenste meelezers (schreef bijna mee-eters) niet blocken? Bijv. op IP-adres? Ik heb geen blog dus ik weet niet of zoiets bij een blog mogelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zachte lenzen? Ik haal ze eruit met wijs en middelvinger. je zet beide naast je lens en maakt een schaar beweging.Tis echt oefenen, hoor! Ik dacht in het begin dat ik het nooit zou leren ( het er uit halen) raakte in paniek, rood oog en nog geen lens uit mijn oog. Ben ook wel eens naar een vriend gegaan en die heeft ze eruit gehaald hahaha. Maar echt opeens heb je het onder de knie en dan doe je het gewoon zonder nadenken! Ik heb na jaren lenzen dragen weer een mooie bril ( spijkers en spijkers) In de winter bevalt mij dat prima.....en in de zomer kijk ik wel of ik weer over stap op lenzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ik begrijp je helemaal over je beperkt voelen.... makkelijker gezegd dan gedaan maar probeer erboven te staan, jouw blog dus jouw manier. ik heb ook zo'n punt gehad toen ik merkte dat er steeds meer mensen mee begonnen te lezen uit mn omgeving en niet alleen de leuke mensen ;) veel vinden het hele bloggen maar erg vreemd, ik heb het los gelaten en iedereen denkt maar wat ze willen. succes met de lenzen, dochter vond het ook een ramp maar wilde ook zoooooo graag dat ze het voor elkaar kreeg en na een week werd ze er al handig in, even de drempel over.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben zo n volger die jou iedere dag leest, maar je weinig schrijft. Je schrijft leuk, laat mij aan Sylvia Witteman denken,hoop dus niet dat je je site gaat afsluiten.
  Wil best wel vaker reageren hoor, maar dacht dat jullie daar niet op zitten te wachten,groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hahaha ik heb zelf harde lenzen (met leesgedeelte) en die knipper ik er 's avonds zo uit, kan evt ook nog met een zuignapje, maar op vakantie neem ik altijd daglenzen mee (zachte dus) en daar heb ik in het begin ook peentjes bij staan zweten. Iedere keer wanneer ik maar dacht dat mijn vinger ik mijn oog kwam sloten ze automatisch. Uiteindelijk (terwijl het zweet inmiddels in een straaltje langs mijn rug liep) lukte het. Na een paar keer werd het inderdaad een handigheidje, dus ook jij gaat dat vast onder de knie krijgen :)

  BeantwoordenVerwijderen