Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

woensdag 7 maart 2012

Ben jij ook wat ?

Interior architect
Photographer
Concept Manager
Landscape artist
Writer
Social Media Expert
Hair psycho-analytica
Client Director Interactive Branding
Facility Manager
Founder
CEO
Kunstenaar
Topstyliste
Creative strategic consultant
Interior designer
Web channel Manager

Zomaar even wat titels die mensen onder hun naam zetten.
En dat mag , als dat zo is , als je daar goed in bent en je doet dat vak , waarom zou je je dan niet zo mogen noemen?
Je hoeft niet perse een diploma te hebben om iets te zijn of je iets te kunnen noemen.
Er zijn fotografen die hebben nog nooit een school van binnen gezien in de fotografie of kunstacademie of zo maar die hebben wel al naam gemaakt.
Die kunnen het zeg maar !

Maar je kan toch niet jezelf omdat je je eigen tuintje ontworpen hebt Landscape Artist noemen op je fb en linked in ! Dat is toch buitengewoon belachelijk ! (echt er zijn er ! ik zweer het je ! die noemen zich zo omdat ze bij tante Sjaan de tuin hebben gedaan)

Of CEO

van je handeltje in brocante op marktplaats ?

CEO , enig idee wat CEO betekent? Chief Executive Officer
Writer omdat je een blogje schrijft? Uh sorry hoor maar dan ben ik dus ook Writer?
Sommige bloggers uitgezonderd kunnen zich writer noemen maar die kunnen dan ook echt schrijven ! Maar als je met je huis tuin en keuken blogje jezelf schrijver noemt vind ik dat een tikje overdreven zeg maar.
Dan de interior designer/architect, ik vind het knap hoor dat je je eigen woonkamer een keer geverfd hebt en de plee een keer gerestyled hebt maar dan ben je nog geen interior architect ! duhhhhh
Founder ! ook een leuke of Concept Manager ! van wat ? niemand die het weet , van je kids misschien, van je gehaakte poefje  of zelf gemaakte vogelhuisje ?
En dagelijks facebooken met je vriendinnen of alle winacties die er maar zijn te retweeten of publiceren maakt je nog geen social media expert.

Sommige mensen verwarren ook interieurverzorgster met interieurstylist .

Kunstenaars , ook zoiets , een ieder noemt zich maar kunstenaar als ie een keer gevingerverfd heeft ! Sorry hoor maar er is echt nog wel een richtlijn voor , voor je  kunstenaar onder je naam kan zetten.

Sommige mensen ZIJN alleen op internet IETS ,die profileren zich , daar lusten de honden geen brood van! Nog nooit hebben ze er iets in de gedaan , of zo weinig dat het geen naam mag hebben, nooit zie je werk van ze maar ze pochen vooral met andermans werk !
Of ze roepen gewoon maar wat en doen alsof ! Het is te triest voor woorden want denken die nou echt dat mensen daar intrappen? Het is net zo snel te achterhalen dat het allemaal gebakken lucht is als dat je het erop gooit .

Nee dan een echte fotograaf ! Een zeer goede, met een mooi bedrijf, heel veel werk van te vinden op het net en wat schrijft zij op haar facebook als beroep? Hoofd koffie , toilet en aanverwanten...
Nou das humor !
Daar hou ik van ! Daar moet ik hartelijk om lachen als ik dat lees.


Ik kan het heel mooi maken:
 interior stylist , owner van 3 webwinkels en een stenen winkel, soms fotograaf , schrijfster van woongerelateerde blogs en  social media vrouw.

In werkelijkheid: ben ik een bijna overspannen moeder die achter de feiten aanrent, die heel hard werkt voor weinig geld, die een stenen winkel heeft die ze maar net bij kan houden, die 6 maanden achterloopt in de webwinkels bijwerken, die alleen spullen uit webwinkel fotografeert en nog maar 1 of 2 klussen per jaar doet aan inrichten bij mensen door tijdgebrek en een blogje schrijft voor showhome elke maand op het laatste moment net voor de deadline en gewoon graag facebook-t en twittert met vriendinnen, die heel erg vaak twijfelt of ze het allemaal wel goed doet en soms met de handen in de haren zit .
Nou dat eerste klinkt echt stukken interessanter ! Zo en nu ga ik de plee poetsen want interieurverzorgster ben ik ook nog !

Ben gewoon wie je bent met trots ! En maak het niet mooier dan het is .


Een ieder die zich herkent of aangesproken voelt , dit berust op louter toeval ! Of je moet eens goed kritisch naar jezelf gaan kijken misschien.23 opmerkingen:

 1. Hehe, eindelijk iemand die dit ook erg vind....
  Ik vind het altijd maar bluffen en anderen het gevoel geven dat ze niets voorstellen - dit is mijn persoonlijke interpretatie hoor. Noem jezelf toch gewoon wat je bent, blijf dicht bij je zelf want als je zo interessant doet moet je het ook kunnen waarmaken. Toch?
  Heerlijk blogje Ilse!

  En nu ga ik even huisvrouw spelen en opruimen want mijn interieurverzorgster komt zodadelijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Be yourself! Inderdaad, wees jezelf, dan hou je niemand voor de gek!

  Wij zijn gewoon alles in 1...

  Die mensen, die zo nodig allerlei 'titels' bij hun naam moeten hebben staan, vind ik over het algemeen een beetje zielig...er zijn natuurlijk uitzonderingen. Maar diegenen, die er écht voor geleerd hebben, die blijven vaak gewoon met beide benen op de grond staan, en dat soort mensen blijft ook overeind.

  Just be you!

  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil ook een titel.
  Ga eens kijken of er bij het L.O.I voor mij een cursusje te vinden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk geschreven ! Gewoon jezelf blijven toont meer kwaliteit dan de meest fantastische titels voor van alles en nog wat. En mensen die ergens echt verstand van hebben of ervoor geleerd hebben blijven zoals Inge hierboven beschrijft vaak met beide benen op de grond staan. Groetjes Kiki

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil ook een titel, kan ik er bij jou eentje kiezen, weet alleen nog niet welke, vind ze bijna allemaal wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben de joker van het bedrijf...net als thuis trouwens...:
  Inzetbaar voor alles, met een dosis humor, waarmee ik alles en iedereen weer met de neus dezelfde richting uit probeer te krijgen...de mijne dan wel te verstaan...en daar heb ik niet voor gestudeerd, puur praktijkervaring!!!
  Knuf, Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Top titel voor dit stukje over titels ;) Erg leuk geschreven en weet je wat mij nou het meest moeilijk lijkt voor sommige 'titeldragers/nemers'? Iets zijn wat je mogelijk niet zelf bent...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je point is duidelijk, ik zie deze dingen ook om me heen sja...ik gooi 't gewoon op onzekerheid.
  Mensen die zich een 'niks' voelen door allerhande ervaringen, jeugd enz, proberen door te pochen tóch een bepaald gevoel te krijgen wat ze nooit hebben gekend maar ja...van binnen blijft 't leeg
  Ik zou eerder zeggen...neem een tijdje cognitieve gedrags-therapie, dat zou beter helpen ;)

  'Je ziet 't...maar je kan er niks aan veranderen'

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja wat zal ik zeggen.
  Je bent weer eens erg duidelijk, daar hou ik wel van.
  Ik vind de tweede tekst nog leuke dan het eerste gedeelte.
  Lekker to the point.

  Claudia.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohhh en dan gaan we weer onder een andere naam reageren ! pfff vermoeiend

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh jee, nu hoop ik maar dat ik dat niet doe. Pretenderen te zijn wat ik niet ben. Ik ben wel net als jij die moeder met stress :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Titel-addicten bestaan en tegenwoordig lijkt het wel of je niet meedoet in bepaalde groepen als je niet iets voor je naam hebt staan. Ze schijten echter via hetzelfde gat als jij en ik, al dan niet met of zonder titel, en zijn ook net zo bloot geboren als jij en ik.
  Ik vind het alleen maar zielig en ben liever verlost van zulke types: lekker rustig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk geschreven en helemaal mee eens.

  Groetjes,
  Femke
  ( Vrouw, leuk mens, mama, en eeuwige psychologie student)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En al die titels hebben dan ook de hele tijd meetings, conference calls en weet ik wat al nog meer..! zo vermoeiend..Ik ben gewoon tandartsassistente, maar vooral een heel gewoon MENS!
  XMIR

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En al die titels hebben dan ook de hele tijd meetings, conference calls en weet ik wat al nog meer..! zo vermoeiend..Ik ben gewoon tandartsassistente, maar vooral een heel gewoon MENS!
  XMIR

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ... Tja, volgens mij noemt iedereen zich tegenwoordig ook manager... Je moet je eigenwaarde toch ergens vandaan halen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. gelukkig schrijf ik in het engels en snappen heel veel mensen dus gewoon niet waar ik het over heb haha. Maar anyway...

  Ik style me suf en noem mijzelf nog steeds mijn 'eigen' stylist :)

  Bendenk concepten maar noem mijzelf geen concept manager wat het feit dat ik het over wij heb in dat verhaal weer compenseerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk stukje, en ik ben het helemaal met je eens.

  Gelukkig heb ik geen titel nodig om me gelukkig te voelen.
  Maar ik merk zelf wel dat als je "iets" bent, er anders naar je gekeken word, dan wanneer je een huishoudelijke hulp bent zoals ik. Maar ik zou voor geen geld terug willen naar die kantoorbaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Kijk en daarom lees ik zo graag je blog!
  Heerlijk,en laten we allemaal nu eens stoppen met "keeping up aperens" (of zo iets) en gewoon jezelf zijn.
  Iedereen is uniek en de moeite waard!
  groetjes Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Van FB naar hier, want ik was toch wel even heel nieuwsgierig waar dit over ging.
  Je hebt mijn tekst dus daar al gelezen?
  "Het mooiste wat je kan worden is jezelf."
  Ik heb het hier groots op een schoolbord staan in de gang, een mooie tekst die je iedere dag begroet.

  Tja en welke titel draag ik nou....

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Tja titels ...helemaal niet erg als mensen ze hebben en het ook echt zijn, het beestje moet een naam hebben toch! Maar gebruiken en niet zijn ..bah.. net zo erg als schrijven onder een andere naam..!
  Zeg gewoon wie je bent en doe wat je kunt !
  groetjes Amber

  BeantwoordenVerwijderen