Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

maandag 20 februari 2012

Vakantie
Vakantie is het , nou ja voor de kids, niet voor mij helaas .
En dat begon erg gezellig , not , zaterdag !
De pubers denken nl dat als ze vakantie hebben ze dan ook echt helemaal niets meer hoeven te doen !
En dus kwam ik vrijdag om 9 uur thuis van de winkel in een soort van varkensstal !
Dus ik schoot inderdaad in een stressstuip om daar niet meer uit te komen totdat alles weer leefbaar was.
Men wat een commentaar !
Zaterdag begaf manlief zich naar de winkel zodat ik thuis even kon delegeren !
Dikke vette aanvaring met zoonlief die huilend papa ging bellen, anders bellen ze nooit maar als ze dan een keer hun zin niet krijgen hangen ze aan de foon , altijd leuk!
Echt overal was het gewoon puin. En het ergste : ze zien het niet !
Of vinden dat je dom doet of overdrijft !
Enfin ik delegeerde de een na de ander, zei wat er ging gebeuren , ik zei ook dat vakantie niet betekent op elk uur van de dag maar eten (17uur gingen ze tosti's maken ! 1 uur voor het eten , vind ik niet nodig !) , ik zei dat er tot 10 uur ontbeten kan worden erna niet meer ! En dan is er om 13 uur weer gewoon eten .
Want echt dat ligt maar in bed te ronken tot 11 uur, 's avonds is er niemand moe met gevolg dat wij er nog eerder in liggen dan zij en het hier 's ochtends weer een varkensstal is .
Dus de regels werden een keer goed uitgelegd, aangescherpt, iedereen ging opruimen, ik had nog een goed gesprek met zoonlief over onze aanvaring, en dat hun vakantie hebben maar wij niet en het fijn zou zijn dat dat inhoudt dat wij dan niet dubbel zoveel werk hebben als anders omdat zij niets meer doen,  en toen ging ik ook maar naar de winkel !
En zaterdag kwamen de vriendjes en vriendinnetjes die zich dus vervelen thuis en hier naartoe trekken want ja met zoveel kids in 1 huis is het hier alles behalve saai !
Dus sinds zaterdag bivakkeren er nog 3 meer hier, het blijft allemaal eten en slapen en ik moet zeggen het gaat best goed ! Vanochtend heb ik ze voor 10 uur bed uit gebonjourd en daar werd niemand blij van maar 10 uur is een mooie tijd en als je zo moe bent dan ga je vanavond toch lekker vroeg naar bed?
Ik heb een flauw vermoeden dat de vriendjes en vriendinnetjes ook niet meer gaan vertrekken voor vrijdag maar goed zolang iedereen gewoon gezellig is vind ik het geen probleem.
Ik heb een vakantie rooster gemaakt waarin ze allemaal 1x hond uitlaten op een dag en iedere dag 1 of 2 kids de vaatwasser moeten leegruimen en twee keer deze week staat er een S , niemand vroeg wat die S was nou dat ga ik ze zometeen even uitleggen , das stofzuigen en oudste mag daarmee beginnen vandaag !
Nu alleen nog uitleggen dat je dan ALLES moet zuigen en moet zorgen dat de stofzuiger niet overal tegenaan knalt !
Pfff word al moe als ik er aan denk want geloof maar dat ze dat niet in 1x snappen !
Ondertussen was ik al drie dagen machines was, ik geloof serieus dat ik nu op 15 zit ! 15 machines wasgoed ! En ik vouw , ik vouw me te pletter want ik heb geleerd, streek ik voorheen echt alles , zelfs ondergoed , ik vouw nu, ik vouw meteen uit de droger heel strak op en niemand die ziet dat het niet gestreken is . Want das niet te doen , gewoon niet te doen !
En ik ruimde gisteren mijn eigen bureau eens op , men wat een zooi, ik kom er niet aan toe het lag vol met boeken van leveranciers, administratie, en zooi en nu ohhh hemel ik zie de vloer weer !

Verder was ik echt het hele weekend zwaar onder de indruk van Friso , hoe dat gaat aflopen? Ik volg het nieuws op de voet alleen er is geen nieuws.....ik heb te doen met Bea en Mabel want je zal maar in die onzekerheid leven elke dag. En tuurlijk zeggen sommige het gebeurt elke dag maar niet elke dag met iemand van het koningshuis en ja ik vind het erg. Ik ben eigenlijk een heel koningsgezind meisje.

Ik ga door , met werken want ik ben goed bezig met knopen doorhakken en dingen veranderen !

Goedkoper word het niet , alles voor de helft ......sla je slag........

12 opmerkingen:

 1. Wow Floor is op de goede weg, Goed voorbeeld doet goed volgen, komt voor de bakker deze vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb je goed geregeld met die kids. Hier moeten ze ook elke dag iets in het huishouden doen in de vakantie. Anders hangen ze alleen maar voor de tv, computer of xbox. Wc's schoonmaken, stofzuigen, vaatwasser uitruimen en inpakken, hupsakee! Liet net dochterlief voor de 2e keer de stofzuiger pakken want ze had wat stukjes overgeslagen. Zo leren ze het het beste (hoop ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, kan niet wachten tot die van mij wat ouder zijn om mee te helpen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik strijk ook al jaren iet meer, maar vouw alles superstrak op en idd, niemand die het ziet. Behalve m'n linnen Dept-tuniekjes en dingen die daarop lijken; die strijk ik wel.
  Heel triest ja van Friso, het is te bidden dat die knul er een met een onbeschadigd brein uit komt, anders kan hij het koekhappen op 30 april wel op zijn buik schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat doe je goed, meid!

  Tsja, als ze vakantie hebben, denken ze dat het overal vakantie is, maar zo is het niet! En als ze het niet 'gepikt' hadden, die nieuwe regels, dan waren er ook vast niet zoveel vriend(innet)jes bijgekomen, dan hadden ze vast een ander huisje uitgezocht...moet je maar denken. En ach, een paar regeltjes: daar worden ze écht niet minder van.

  Succes ermee!

  Liefs Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Net ook weer twee lege pakken sap uit de koelkast gehaald...niemand gedaan natuurlijk!! En dan heb ik er dus maar 2...
  Ik vouw al jaren alles, alleen de overhemden en wat fijn goed gaat onder de strijk...
  Floris...
  Ik ben totaal geen doemdenker, en meestal is geen nieuws, goed nieuws...maar in dit geval...ik weet het niet hoor...
  Ga zo even bij je kijken, wie weet...
  Maar uh, die foto???
  De vader van de gedachten???..of zoiets...
  Knuf, Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vouw de was ook meteen op als het uit de droger komt, ben Gekke Gerrit niet hoor die al die shirts die ze onder hun truien dragen te gaan strijken.
  Mijn eigen spul strijk ik uiteráárd wel, want ik wil er niet bijlopen als een Tokkie. En de overhemden van manlief, de bloesjes van de kids en het nette spul. Dus: ik strijk best nog wel veel maar never nooit geen ondergoed! Je bent niet wijs, je lijkt mijn schoonmoederzaliger wel! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier strijken we ook nooit, nou ja alleen wanneer het echt nodig is. Meteen vouwen al het van de waslijn komt.

  De rest komt me allemaal veel te bekend voor, pubers en opruimen grrrrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Strijken doe ik niet zo veel hoor... Shirts en die niet ergens onder gaan doe ik een paar min in de droger op kreukherstellend strijkdroog. Dan zijn ze warm en vochtig, en hang ze dan op een hangertje en als ze droog zijn kunnen ze zo de kast in. En weet je van wie ik die tip kreeg.... Ja echt, van zoonlief toen hij op zichzelf ging wonen.
  Dus er is hoop.....
  Ga nu even in je shop kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou Hier dus idem dito met de kids. Gaan later dan ons slapen liggen lang in bed en ruimen dus ook niks op. Lijkt wel een hotel hier. Gelijk maar even gezegd wat ze horen te doen. Heb nl ook geen zin om als ik terug ben van werk weer opnieuw te beginnen. Gelukkig heb ik ze aan een baantje gekregen. Zon gaat toch niet voor niks op. Hoop dat ze het beginnen te snappen. Maar genoeg geklets. Waarom zou het hier beter gaan.

  Strijken doe ik dan weer wel.( geen ondergoed)

  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 11. je bent goed bezig thuis, hopelijk pakken de kids het ook op! en friso, idd, hopen maar dat z'n dochtertjes hun papa mogen houden..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb je het overleefd deze vakantieweek met al je pubers??

  BeantwoordenVerwijderen