Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

vrijdag 3 februari 2012

Ergernis ten top
Oké vandaag ging ik naar Weert ! de kinderen brengen. Ik had een zeer stressvolle week en zag er echt tegenop maar ik was er klaar voor , had alles tot in de puntjes geregeld.
Al 5 maanden niet meer bij mijn ouders geweest dus het werd weer eens tijd.
Iemand in de winkel geregeld, jongste uit school gehaald op tijd , iedereen gisteravond de spullen laten inpakken, alles stond ready steady
En dus zaten wij om 1.30 uur in de auto op weg naar Weert !
Om 2.45 uur zaten wij echter nog steeds in de auto wat logisch is want het is toch wel een kleine 2 uur rijden naar Weert alleen....... waren we toen Harderwijk nog niet uit ! Hele stad stond vast en ....
Snelweg afgesloten vanwege een kettingbotsing !

EN LAAT IK EVEN ZEGGEN DAT IK DAT NIET BEGRIJP DAT MENSEN MET ZOVEEL SNEEUW NIET GEWOON VEEL VOORZICHTIGER RIJDEN
EN DAT IK NIET BEGRIJP DAT NEDERLAND METEEN OP ZIJN GAT LIGT VANWEGE EEN BEETJE SNEEUW.

Enfin na wat heen en weer gelul besloten we dat het niet handig was de weg op te gaan met 850 km file in het vooruitzicht !
Dus naar de NS , aan de balie vraag ik aan de meneer , die daar toch zit voor info??,  of de treinen naar Weert wel rijden ? Ja hoor zegt ie alleen een beetje vertraging !
Nou hup kaartjes gekocht, kids in de trein, extra geld mee want je weet maar nooit, en zwaaien maar !
Even voor de duidelijkheid toen was het inmiddels 15 uur !
15.15 uur telefoon, kids, we zitten in Amersfoort en er rijden geen treinen meer ! en zoonlief stuurt een foto van de mensen massa die allemaal gestrand zijn in Amersfoort en dat waren er heel veel !
Ik begin me serieus op te winden want nu staan mijn kids daar in die ongelooflijke mensenmassa en ik had toch echt een kwartier eerder aan die klojo gevraagd of de treinen reden !??????We gaan kijken op internet: NS site plat ! geen info !
De kids informeren daar en horen dat er geen treinen meer rijden !
Ik zeg dus : omdraaien kom maar terug want de trein Amersfoort Harderwijk reed wel .
Weer een kwartier later telefoon dat die trein vol zat en ze er niet meer bij konden.
Of er nog een trein kwam wist niemand !

WAT EEN ONGELOOFLIJK SLECHT KUTBEDRIJF DIE HELE NS SHIT ! NIEMAND WEET WAT, NERGENS VIND JE INFO , HET PERSONEEL WEET NIKS, DE SITE LIGT METEEN UIT DE LUCHT EN OP HET HELE PERRON GEEN INFO !

Uiteindelijk 17.45 uur kwamen mijn kids aan in Harderwijk ! Waren we toch vanaf 2 uur al bezig om weg te komen
Toen snel boodschappen doen want ik had er niet op gerekend op drie kinderen thuis en naar huis !
Wat een onderneming ! Wat een waardeloze dag.
Wat een verspilde tijd , wat ik in een middag allemaal niet kan doen en nu had ik niets gedaan alleen maar bezig geweest met ns en treinen en sneeuw !

Ik vind het ongelooflijk dat het hele land plat ligt bij 1 sneeuwbui ! 1 sneeuwbui verdorie .
Landen waar hele winter pakken sneeuw ligt die hebben hier toch ook geen last van ?
Enfin ik schiet zo in mijn jogging , kachel aan, en lekker tv kijken !
Mijn stress moet zakken maar nog meer mijn ergernis !16 opmerkingen:

 1. Poeh, wat een ellende.

  Ik snap het trouwens ook niet, dat hier in NL alles meteen drama is als er een pak sneeuw ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik erger me kapot aan dit hele gebeuren !! jeee waar gaat het over hier.
  Notabene code oranje uit om dit beetje sneeuw, alles ligt plat niemand kijkt waar en hoe die rijd en knalllen overal op.....snap er totaal niks van.
  Let op....volgende sneeuwbui en je moet met de auto of trein....TENT MEE.

  grtjssss
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb me er maar bij neergelegd, vandaag loopt niets zoals gepland en schreef er ook maar een logje over. We zuchten nog maar eens diep.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk, en daarom heb ik dus een hekel aan die kl... sneeuw. En het feit dat mijn hele huis meteen een grote troep is, van extra matten en dan nog is de houten vloer nat.
  Ok, het is wel mooi...... dat dan wel...

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sneeuw..een mooi plaatje maar verder brengt het alleen maar narigheid!
  Ondanks alles..een fijn weekend ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Code oranje niet tegeloven in wat voor achterlijkland leven we eigenlijk.Over een maand vertrekken we met de trein dwars door Italie (ieder jaar weer)Sneeuw overal waar je kijkt maar....... op de minuut he de treinreis duurt meer dan drie uur. Echt nog nooit 1 minuut vertraging gehad. En hier gek word je er van . Ze adviseren ook warme kleren aan te trekken echt op de radio gehoord van de week Ja dus zou iemand het in zijn hoofd halen om in zij topje over straat tegaan. Kotsziek word je van de ge-bemoei......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In Canada vinden we het ook maar vreemd hoe in Nederland meteen alles plat gaat vanwege een centimeter sneeuw. Hier is het in de Winter regelmatig -30 en grote pakken sneeuw, en iedereen rijdt gewoon naar zijn/haar werk - ja er zijn meer ongelukken dan normaal maar je hebt ongeveer 15 minuten vertraging dan, geen uren. De trein rijdt ook gewoon.
  Toen ik hier net woonde adviseerden mijn ouders me altijd thuis te blijven als het had gesneeuwd (zij wonen dus nog in Nederland). Ja hoor, ze zullen je zien aankomen op je werk als je zegt dat je elk jaar 6 lang regelmatig niet komt werken ;)
  Anyway, ik hoop dat het weer snel verandert want ik kan me voorstellen dat dit super frustrerend is!
  Groetjes Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wanneer je er midden in zit is het een feit. cursus omgaan met teleurstellingen is weer begonnen. Hetgeen je voor ogen had lukt niet. Tuurlijk is het ergerlijk wanneer er file is en de treinen niet rijden. Feit blijft dat je er niemand op aan kan spreken. Kennelijk heerst in Nederland 'pech moet weg' rijkelijk. Nederland is te klein voor het aantal auto's wat gebruik maakt van het wegennetwerk en zoals laatst de voormalig directeur van het knmi zei. Gelukkig hebben we een nieuwe zondebok 'de NS'. tja.Zoals oma leentje zegt in italië weten ze precies waar ze aan toe zijn met een bepaald landklimaat wat redelijk voorspelbaar is. In Nederland, met een zeeklimaat, is dat anders. Zelf had ik bedacht dat wanneer het regent of sneeuwt niemand meer de weg op mag met eigen auto maar dat alle bussen en taxi's volgens een systeem worden ingezet en je kan opstappen waar je wilt. Volgens mij moet dat te realiseren zijn en zal iedereen een stuk sneller op de plek van bestemming zijn dan nu en kan dat nog eens heel veel geld besparen. We kunnen blijven klagen aan het adres van onbekende boosdoener(s). het is een voldongen feit. Ergernis is makkelijker te verwoorden dan een oplossing te zoeken. En de cursus 'omgaan met teleurstellingen' lijkt eindeloos te duren op deze manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En dan ook nog eens de koudste nacht gehad in meer dan 50 jaar... Zullen we dit jaar maar overslaan?
  ('schoon'dochter deed er maar 5 uur over van H'sum naar ons, en dan heeft G haar uiteindelijk ook nog van Schiphol gehaald omdat er niets verder reed...)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gaan de kids vandaag een nieuwe poging wagen?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ,,en ik vond het al erg dat de verwarming gisteren bij me uitviel...sorry!!!
  Knuf aan iedereen...daar hoef je geen boodschap meer voor te doen hoor...krijg je gewoon zo opgestuurd...
  Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Idd, zonde van de middag! Ik wens je een Liefdevol, Stressloos en Rustig weekend! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Moet toch even iets schrijven op het antw van mevr C
  Die cursus sorry daar heb ik en met mij waarschijnlijk heel veel andere geen bal aan . Weet heel goed en denk Floor ook wel hoe je met dat soort dingen om moet gaan. Maar je word er toch gek van die HYPE met die codes. Hij was donderdag middag al door gegeven op de radio.
  Gaan dus al die mensen die niet zo goed met teleurstellingen om kunnen gaan (deuk in gloednieuwe gouden koets)amas met de trein . En daar zit nou de kneep laten ze dat nou eens niet doen gewoon er komt sneeuw klaar.
  Nee hier gaan ze gelijk hypen. ORANJE. en ja hoor daar is het gedonder dus. allemaal als koeien achter elkaar met de trein. Hier in het westen ging het om 12 uur sneeuwen Presies de tijd dat ik de kleintjes van mijn dochter van school moest halen 7 km hier vandaan. En deze opoe ging gewoon met de auto,niks aan de hand gewoon voorzichtig rijden. Niks gebeurd tot mijn grote terleurstelling....
  Vrienden van ons uit Driebergen moesten in 070 zijn voor artsen bezoek. Ik bellen naar ze gaan jullie met de trein?
  Welnee joh komt goed zeiden ze....... ik dacht nog oei oei code oranje......Maar tot mijn grote terleurstelling onee was opluchting kwamen ze presies op de afgesproken tjd en vertrokken om een uurtje of negen in de avond ... En raad eens gewoon de normale rijtijd plus een kwartier/ En al die zielige koeien die met de trein gingen zaten nog vast. En dat bedoelik dus mensen doe gewoon........ komen er ook geen terleurstellingen van en hoef je geen cursus net als mevr C...... Gewoon je eigen IK volgen . Trouwens ook een leuke cursus...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nee dát is een goed idee dat je verplicht de deur niet meer uit mag als het sneeuwt... Ik zie al een bus of taxi me heen en weer brengen naar de winkel omdat ik nou eenmaal wél boodschappen moet hebben. Hier in het Oosten reden alle treinen van Syntus volgens onze kinderen die alle 3 met de trein moesten gewoon keurig op tijd. Dus ja; de NS heeft gewoon wéér zitten slapen en dan gooien ze er maar de één of andere kleur code in, zodat ze zich daar dan achter verschuilen kunnen. En dan zegt de directeur van de NS gisteren op het nieuws ook nog dat ze alles goed hebben gedaan... Ik vraag me af onder welke steen hij is vandaag gekropen gisteren.. Er werd zelfs op de perrons omgeroepen dat de info op de borden niet klopte en dat de reizigers vooral op de omgeroepen mededelingen moesten letten.....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ga even iets zeggen over vroeger als reactie op de verdediging van de NS. Toen de NS nog van de overheid was lang geleden: toen ging het (bijna) nooit mis. De treinen reden altijd, en op tijd. Weer of geen weer....... rara hoe kan dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier gelukkig gisteren helemaal geen sneeuw in het zuiden en ik ben er maar wat al te blij mee. Voor mij hoeft het ook allemaaal niet. Laat de zomer maar gauw komen.

  Rustig weekend toegewenst.

  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen