Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

zaterdag 10 december 2011

OP
We zijn op .
G is op.
Ik ben op.
En dus vragen we ons af hoe dat moet .

Zes dagen werken non stop en elke avond ook nog tot heel laat dat trekken we dus niet.
Het is gewoon TOO MUCH.
Je kan wel iets willen maar het moet ook te realiseren zijn.
Hoe leuk we de winkel ook vinden
Het maakt niet eens meer uit of het wel loopt
Het gaat erom trek je het nog?

Het is gebleken dat je niet of nauwelijks aan je webwinkel toe komt als je hele dag in
winkel staat dus moet je keuzes maken .
En je hebt er totaal niets aan als je zelf eraan onderdoor gaat en over drie maanden overspannen op de bank ligt . En dat vooruitzicht is in zicht zeg maar, we zijn beide gewoon totaal gebroken .
We zitten er beide totaal doorheen en gaan ons ook vandaag weer door de dag slepen.
Dit trekt niemand en zo was het ook niet bedacht .
24 opmerkingen:

 1. Nee, dit trekt geen enkel mens op deze manier.
  Je houdt het allemaal erg netjes, want de oorzaak van deze situatie ligt niet bij jullie maar bij HAAR! Zij heeft jullie laten zitten van het ene moment op het andere, iets wat een normaal denkend mens en vennoot nooit had mogen doen. Jemig Floor, hebben sommigen dan nog nooit van het woord 'sorry' of 'het spijt me' gehoord. Zit de wereld zo in elkaar dat we elkaar laten barsten en de droom van 3 mensen zo laten eindigen...? Ik snap het niet, maar jullie zitten ermee.
  Kus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op zoek naar een enthousiasteling die droomt van zo'n winkel, maar het alleen niet kan realiseren...
  Dat zou perfect zijn voor beide partijen :)
  Succes en nu is het weekend!
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt dus keuzes maken.....
  Succes met de laatste loodjes voor Kerst en misschien is het een idee om met de Kerstdagen eens goed rond de tafel te gaan om tot een goede keuze te komen.
  Dat is mijn advies (voor wat het waard is).
  Groetjes,
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zat te denken van, kun je geen extra personeel in de winkel zetten. Maar als ik de reactie van Zara lees, is er denk ik meer aan de hand.
  Ik wens je heel veel sterkte meid. En hoop dat je iets vind dat enige verlichting voor jullie brengt.
  Lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn lief heeft ook een winkel en december is niet de fijnste maand om door te komen. Eerste kerstdag is bij ons dan ook he le maal niets.... geen gezeur alleen maar bijtanken. Dit geldt vermoedelijk ook voor jullie. Hou dus nog effies vol. Je zult zien dat het begin van 2012 toch meer rust gaat geven in de winkel en in je hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een advies;

  Je hebt heeel veel leuke lieve lezers hier op je blog, waarvan sommige best eens een ochtendje of een middagje in de week willen werken. Wanneer je vier mensen vind die vrijwillig een ochtendje of een middagje willen werken heb jij al twee hele dag om met je webwinkel bezig te zijn. En misschien ben je te lief en wil je geen hulp vragen, maar ik denk dat er genoeg mensen zijn die jou ook lief vinden en het heerlijk vinden om een dag in de week onder de mensen te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat je zo ver weg zit Floor, ik zou je met liefde en plezier komen helpen!
  Er moet toch iets op te verzinnen zijn.... denk... denk...
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He Meis,ik wil je best af en toe komen helpen,hoor,geen probleem, alleen moet er een oplossing gezocht worden voor de twee kleine hondjes van ons,die kunnen niet alleen thuis blijven als ik er niet ben hahahahahaha,Harry piept de hele wereld bij elkaar hahahaha,blaffen kunnen we niet vanwege zijn doofheid....de herders kunnen thuis blijven en, worden kunnen uitgelaten worden door bekenden.xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wanneer iemand je in de steek laat, 10 dagen voor de opening, lijkt het me niet meer dan logisch dat de gevolgen hiervan ook op haar bordje komen te liggen. Ik bedoel: jij werkt je nu toch niet te barsten voor háár geld?
  Iedere halve zool kan dat volgens mij nog wel begrijpen hoor. En als ze het niet begrijpt, dan weet je meteen onder welke noemer ze valt..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. waar ik nou zo benieuwd naar ben; hoe had je het dan bedacht? want ik denk dat als je drie webwinkels hebt, zeven kids, drie honden en een groot huis dat t van tevoren toch wel vrij duidelijk zou zijn dat een echte winkel erbij heel druk zou worden? das niet lullig bedoeld hoor, ik vroeg me alleen af hoe je dat zag toen je hier aan begon, want volgens mij had jij al aardig wat balletjes in de lucht voordat je hiermee begon.
  lastig als t allemaal leuk is, maar inderdaad; als t niet meer vol te houden is dan moet er iets veranderen. Sterkte, en rust goed uit dit weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als ik dichterbij woonde zou ik je komen helpen. Jij hebt nu echt teveel hooi op je vork. En in deze drukke maand, arme jij.

  Sterkte en liefs,
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tja meis......personeel is rete duur...en vind maar is goed personeel......das moeilijk hoor.....maar als je nu vanaf woensdag open gaat ?? en ma/di dicht...zal dat niks zijn ???....tis maar een idee....wij zijn ook 6 dagen open.....en hemmes is ook 1 dag vrij anders red je het echt niet hoor......ik werk er maar drie......maar ik ben lui....proesttttt ik bedoel ziek....dusse....liefs van mij...sterkte met je beslissing....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Begrijp het helemaal, ben daarom alleen op di, do en vr open gaan. Als de kinderen groter zijn, kan ik altijd nog kijken voor meer open of iemand in de winkel.. Eerst maar eens draaien ;) t Is nu net te behappen (al hoewel, laten we t ff niet over het huishouden hebben haha) Succes meid met keuzes maken! Nu lekker weekend!! Groetjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben het wel met n voorgangster eens
  Er zijn hier ook van die winkeltjes die 3 of 4 dagen in de week open zijn en die lopen ook goed hoor !
  Denk aan je eigen lijf ,ik ben nu wel op een leeftijd dat ik meer naar mijn lijf luister ,mijn geest wil nml meer dan mijn lijf ,beetje jammer
  En wat heeft je gezin aan een moeder/vrouw die overspannen is ?
  Fijn Weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 15. LIJKT MIJ OOK EEN GOED IDEE OM VANAF WOENSDAG OPEN TE GAAN!!
  EN MISSCHIEN EEN SCHRALE TROOST MAAR IN JANUARI ZAL HET VAST RUSTIGER ZIJN IN DE WINKEL, DAN KUN JE DAAR TOCH JE WEBWINKELS BEHEREN !!
  VEEL SUCCES!!
  GROETJES TRUUS

  BeantwoordenVerwijderen
 16. jee Floor, ik ben een vaste bezoeker hier maar reageer nooit. Nu wel, ik kreeg een plaatsvervangend gevoel van opluchting toen ik je blog las. Kreeg bijna hyperventilatie van jouw blogjes de laatste maanden, zo veel druk kan niemand aan. Ik bewonder jou (jullie) daadkracht enorm en ambitie is een mooi ding maar dit lijkt idd veel te veel ten koste te gaan van jullie gezondheid en plezier in het leven. Less is meestal more.


  groet Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja, iedereen kan je dat van te voren vertellen, maar je moet het toch eerst zelf varen....... Meid, volg de raad van Geke op. Sleep jezelf erdoorheen tot de kerstdagen. Daar is waarschijnlijk nu even niks aan te doen. Maar daarna ga je om de tafel zitten en bedenken wat je het leukst vindt, wat je echt GOED kan doen, waar je voldoening in hebt en dat je dan nog een leuke vrouw en moeder kan zijn EN zelf nog een beetje plezier in het leven hebt.. Heus het leven is te kort om jezelf af te slaven en maar te bewijzen aan de buitenwereld en aan jezelf waar je allemaal toe in staat bent.
  Je sterke punt is waarschijnlijk tevens je valkuil. Ik heb met heel veel plezier een grote, min of me beroemde logopedieprakrijk opgezet terwijl ik vier kinderen had iets jonger dan die van jou. Ik heb verschillende malen een situatie gehad waar jij nu in zit. Op een gegeven moment heb je zo veel te doen, dat je niets meer goed kan doen. Na je 45e word je langzamer, dat is nu eenmaal zo. Ik stootte dan wat werk af en dan een aantal jaar later had ik hetzelfde probleem terug,
  want dan wa ik èn vergeten dat ik nee moest zeggen èn ik was weer langzamer geworden. Jij hebt dan tenminste nog het geluk dat je het een en ander kan delegeren(als ze er niet vandoor gaan). Ik wens je sterkste en wijsheid toe om het zo te organiseren dat je de vreugde kan voelen van je talenten ontwikkelen, maar ook van je relatie en die met je kinderen. uiteindelijk zijn dat de balngrijkste dingen in je leven, je liefdesbanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja, iedereen kan je dat van te voren vertellen, maar je moet het toch eerst zelf varen....... Meid, volg de raad van Geke op. Sleep jezelf erdoorheen tot de kerstdagen. Daar is waarschijnlijk nu even niks aan te doen. Maar daarna ga je om de tafel zitten en bedenken wat je het leukst vindt, wat je echt GOED kan doen, waar je voldoening in hebt en dat je dan nog een leuke vrouw en moeder kan zijn EN zelf nog een beetje plezier in het leven hebt.. Heus het leven is te kort om jezelf af te slaven en maar te bewijzen aan de buitenwereld en aan jezelf waar je allemaal toe in staat bent.
  Je sterke punt is waarschijnlijk tevens je valkuil. Ik heb met heel veel plezier een grote, min of me beroemde logopedieprakrijk opgezet terwijl ik vier kinderen had iets jonger dan die van jou. Ik heb verschillende malen een situatie gehad waar jij nu in zit. Op een gegeven moment heb je zo veel te doen, dat je niets meer goed kan doen. Na je 45e word je langzamer, dat is nu eenmaal zo. Ik stootte dan wat werk af en dan een aantal jaar later had ik hetzelfde probleem terug,
  want dan wa ik èn vergeten dat ik nee moest zeggen èn ik was weer langzamer geworden. Jij hebt dan tenminste nog het geluk dat je het een en ander kan delegeren(als ze er niet vandoor gaan). Ik wens je sterkste en wijsheid toe om het zo te organiseren dat je de vreugde kan voelen van je talenten ontwikkelen, maar ook van je relatie en die met je kinderen. uiteindelijk zijn dat de balngrijkste dingen in je leven, je liefdesbanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goedemorgen Floor,

  oo wat herkend ik dit allemaal wat je schrijf. Ik heb in het begin ook de winkel helemaal alleen gedaan. 50 uur werken in de week, daarnaast dan nog je boekhouding, inkopen, gezin enz. enz...
  Geen vakantie heb ik tot nu toe in deze 5 jaar dat wij de winkel hebben gehad, want als je een week weg ga dan moet je er iemand inzetten en dat kost dan net zoveel als op vakantie gaan.
  Na veel zeuren van mijn man (die is echt degene die mij terug fluit) een paar jonge meiden aangenomen. Tis een gok, je hoopt dat ze het goed doen. Maar ik heb er een aantal lopen en ben zo blij met ze... zo kan ik toch nog eens mijn huishouden doen en eens wat met de kids doen.. Dus een advies, neem iemand aan, voor de zaterdag 2 jonge meiden en voila je heb een dag vrij. Denk aan je zelf, want het is het allemaal NIET waard.

  succes met je keuze's.
  En als het kon had ik graag een paar uurtjes bij je gewerkt...

  Hard werken groetjes Pieternel

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik reageer ook zelden maar wil nu ook wat suggestie's doen .
  Zoals de dames hierboven al zeggen : andere openingstijden !
  Dan kan natuurlijk varieren van hele dagen extra dicht , of elke dag korter open .
  Desnoods alleen 's middags open zodat je 's morgens in alle rust je bestellingen in orde kunt maken .
  Maar dat je iets af moet gaan stoten is duidelijk , dit houden jullie echt niet vol .
  Ga voor jezelf kiezen waar je de meeste voldoening uit haalt , de webwinkels of de echte winkel en het directe contact met de klanten ???
  Personeel aannemen is misschien makkelijker gezegd dan gedaan , maar ook een goede optie natuurlijk.
  Heel veel sterkte , want je zult moeilijke knopen door moeten hakken !
  Onthoud dat je beter kunt werken om te leven , dan te leven om te werken ........
  Je hebt thuis immers ook je handen al vol aan jullie drukke gezin .
  Uiteraard wens ik jullie allemaal hele fijne feestdagen en succes met de beslissingen .
  Groetjes Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Lieffie, ik geef je geentips meer, die heb je al gemoeg gekregen lees ik. Ik hoop dat hetallemaal goed gaat komen voor jullie want zo kan het echt niet langer! En ik geef je een dikke knuffel.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Tja, ik vind het ook niet zo vreemd dat jullie op zijn. Zoals iemand al zei; hoe had je het dan bedacht?
  Volgens mij had je het voor je winkel ook al druk genoeg. En met een winkel erbij? Tja. ik vind het wel logisch dat je nu op bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. moeilijk is dat ook om keuzes te maken...!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. kop op jullie kunt het!
  : ) het is logisch dat de energie nu even weg is na alle drukte rondom winkel.......

  maar dit sis wat jullie wilden en ervoor gingen .........
  vind op wat voor manier even tijd om op te laden............. en dan kunnen jullie weer knallen!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen