Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

zondag 9 oktober 2011

Mooi

Ik las vandaag bij haar KLIK KLIK een stukje en moest heel hard huilen,gewoon omdat het op dat moment zo ongelooflijk herkenbaar was/is

Je kan het zelf lezen bij haar dus of hier :Wat zie jij?

Wat zie jij als je naar me kijkt?
Als ik in de spiegel kijk zie ik mezelf zoals anderen me zien.

Eigenlijk zie je maar een heel klein stukje van me. Je ziet alleen mijn buitenkant. Mijn gezicht met blonde haren, mijn donkerblauwe winterjas, mijn makkelijke spijkerbroek en lekkere warme laarzen eronder. Zo zie jij mij.
En eigenlijk is het wel bijzonder dat je je in de meeste gevallen meteen een mening vormt op grond van hoe ik er uit zie.

Maar weet je, ik ben nog zoveel meer. Er zit nog zoveel achter dat beeld dat jij van mij hebt en die niet te herkennen of te meten is aan uiterlijkheden.
Er is nog een hele wereld die je niet kunt zien maar die voor mij wel heel reëel en belangrijk is. In mij ligt een wereld aan gevoel, beleving, mijn schaduw en mijn zon die alleen voor mij beschikbaar is.
Tenzij ik de keuze maak om die te delen met je.

Wat jij ziet van mij, is alleen de buitenkant.
Wat jij zegt tegen mij, zie je niet landen in mijn ziel. En als jij je allang weer omgedraaid hebt en je goed voelt, zie je niet wat het met mij heeft gedaan. Wat je misschien wel beschadigd hebt.

Doordat je niet in m'n ziel kunt kijken, maakt dat ik soms eenzaam ben, hoewel het ook mijn redding is op dat moment.

Want als je zou weten
zou je begrijpen en
niet meer oordelen.

6 opmerkingen:

 1. Mooi he om rillingen van te krijgen ze kan het zo mooi verwoorden . Alle dingen die ze beschrijft zijn zo als het is. O kon ik dat maar...X

  Jankebal ben ik ook hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ik al tegen Jet zei, of ik voor die spiegel sta. Maar kan het niet zo mooi verwoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach liefje, niet huilen, dat was ook weer niet de bedoeling. ;-)
  Ik kwam er gisteren op door datgene wat ik tijdens college hoorde en het grootste gedeelte heb ik gisteren in 2 min. opgeschreven. Wat mij zo raakte was het stukje helderheid wat ik op dat moment mocht ervaren.

  Dikke knuffel voor je en alles waar je doorheen gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo waar als een klontje,mensen zien vaak alleen de buitenkant en staan met een oordeel klaar,......helaas hebben we er te vaak mee te maken,.....fijne week,meis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi,
  Wij hebben ook XS4all, afgesloten op 31-12-2009 en kregen inderdaad voor 3 dagen een dongel daarna een monteur die alles aansloot dus dat MOET sneller kunnen bij XS4ALL.
  Groeten en sterkte,
  Ilona Dekker

  BeantwoordenVerwijderen