Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

woensdag 15 juni 2011

Proefwerkweek


Ik begrijp nu waarom vrouwen rond mijn leeftijd vol aan de botox gaan of andere plastisch chirurgische ingrepen !
Ik snap het helemaal en de afspraak ga ik alvast maken denk ik!

Mijn kinderen hebben proefwerkweek !
En wie heeft er stress ? Ik zei de gek !
En dan hebben we het niet over een beetje stress zo van o jee als ze het maar goed maken ! Nee dan heb ik het over zal ik wel of niet de PAAZ bellen dat ze me komen halen ?
Ze maken me gek , ze maken me echt totaal gestoord !

Ik heb ze uitgelegd waarom het belangrijk is dat ze deze week goed doen : OMDAT ZE ANDERS (*&^%$^&*()_ NIET OVER GAAN ! Duidelijke reden lijkt mij ?
En dat het heel fijn zou zijn als ze 1 week met een weekend ertussenin eens voor 1 keer in hun leventje HET UITERSTE UIT ZICHZELF GAAN HALEN !
Tevens moest ik dat begrip even uitleggen dat dat niet is zoveel eten of chillen als je maar kan maar .... leren , o dat woord moesten ze even opzoeken !
Want oké als het te moeilijk voor je is of je kan het niet is het wat anders maar als je de hersenen hebt dan zou het toch heel fijn zijn als je ze ook GEBRUIKT !
En niks god heeft je hersenen gegeven , IK heb je gefabriceerd ! Bij nr 1 heb ik voor die hersenpan van hem elke dag bij de Mc Donalds gegeten minstens 2x per dag ! En bij Nr 2 liters melk en alcoholvrij bier verorberd ! (Mc Donalds werkt beter !)
Het Mc Donalds kind zit op tweetalig VWO en het melk/bier kind op Mavo/Havo brugklas !
Dit zomaar even tussendoor voor die moeders die nog fabriceren !

Neehee ze gingen allemaal het uiterste uit zichzelf halen ! Beloofd ! Ze hadden er zin in !
Arme kinderen allemaal Alzheimer in dit huis vrees ik want daags erna weten ze niets meer van die belofte ! gelukkig hebben ze een moeder die ze daar aan herinnert ! wanneer ze maar wil en denkt dat het nodig is !

Zo heeft het Mc Do kind echt hele weekend hard geleerd dat moet ik eerlijk toegeven ! Het melk/bier kind heb ik laten ophalen door pa want die vond zaterdagochtend toen ze nog niet 1 boek had opengeslagen dat ze alles al wist ! En geloof maar niet dat ik die ook maar een heel klein beetje gemotiveerd kreeg , niet goedschiks en niet kwaadschiks ! Twee uur drama hier in huis en dat kan ik best aan maar niet als mevrouwtje melk/bier dan zo een heisa schopt dat de andere 3 kinderen niet meer kunnen leren ! Dus pa gebeld en gesommeerd (stadium vragen was ik allang voorbij toen) dat ie per direct zijn melk/bier kind moest komen halen dat ik er anders jus van ging maken !
Oké hij kwam zag en overwon en offerde zijn gehele weekend en vrije maandag op aan zijn (adhd) melk/bier kind .
Mijn Mc Do kind leerde en leerde , ik overhoorde en echt ik stond paf ! Het werkt nog daarboven, ook als je er een jaar niks mee doet, krijg je het gewoon weer aan de gang ! Ik overhoorde Geo , topo van heel de wereld , 160 plaatsnamen en hij kende ze allemaal ! Er was er niet 1 die hij niet wist ! (PDH)
Frans een makkie voor een tweetalig kind natuurlijk met een franse vader ! Ook dat ging als een trein !
Dat het kind hersenen heeft bewees hij doordat ie elk vak nauwkeurig door had gecalculeerd over hoe en wat ie staat en wat ie moet halen ! En das niet handig ! Want hij had meteen door ohhhhh ik ga over ! Want voor die vakken haal ik voldoende for sure en dan heb ik gewoon twee onvoldoendes en daar ga ik gewoon mee over ! En dus was meneer gisteravond aan het chillen in bed met zijn laptop ! Daar zakt me de broek dus vanaf !

Hij verkoopt de beer voordat ie hem geschoten heeft ! Oh en toen werd mama hier een soort van hormonaal monster, ik griste zijn laptop uit zijn handen , beende naar beneden en riep dat ie maar eens op de bank op gesprek moest komen !
Hij kwam , ik preekte, hij zei dat het geen indruk maakte mijn gegil, ik kalmeerde, we hadden een nieuw gesprek, rustig, hij beloofde wederom het uiterste uit zichzelf te gaan halen (tis toch wat die alzheimer) en toen waren we het erover eens dat je eerst moet doen en dan kan chillen: ERNA ! niet ervoor !
Andere dochter die toch echt hele dag voor een hoop onrust had gezorgd zat ook lekker te chillen in bed met laptop !

Alle laptops en telefoons liggen nu naast mij in mijn bureau en worden niet meer aangeraakt tot NA de proefwerkweek ! Er wordt op tijd gegeten , ontspanning mag ook tussendoor en verder wordt er geleerd ! Das de afspraak ! Volgende week woensdag is het voorbij ik moet nog precies 1 hele week door deze fase heen ! Vrijdag gaat dochter weer naar pa die met haar 1 op 1 leert ! En zoonlief blijft hier om hier in alle rust te kunnen leren !

Proefwerkweek: hoera, hoe fijn, hoe fijn !
Ondertussen loop ik erbij als een lijk ! Ben op en top gestresst want mensen die proefwerkweek das niet het enige hier in huis ! Ik heb ondertussen ook gewoon een bedrijf te runnen , een meningsverschil met een schilder, een kapotte auto, bergen administratie, heel veel mailtjes, een exheks , andere kinderen, en nog veel meer die ook gewoon doorgaan ! Een mens zou van minder totaal overspannen raken geloof me !
Hoera voor bijna vakantie ! bijna vakantie ! YES aftellen is begonnen maar eerst deze week doorkomen !

Vandaag :
Mc Do: geo, frans en nederlands
Melk/Bier kind: biologie , frans
Steekt u even een kaarsje aan ? Want God mag ze dan niet gefabriceerd hebben hij mag wel even meehelpen !


En zing meteen even een liedje ! Want ZIJ is jarig vandaag !! HOERA HOERA
Er is er een jarig hoera hoera ....... zwaait met armen in lucht , haak in allemaal....
dat kun je wel zien dat is ZIJ !!!!!!!!!!!
13 opmerkingen:

 1. Oh Floor, moest die laatste regel nou??
  Ik denk dat wij binnen kort ook maar eens een dagje moeten chillen, wat vind jij?
  Dikke X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel sterkte deze week en ik duim mee voor je kids.

  Ligt het aan mij of is die foto hierboven van dat meisje echt heel zielig?? Ik moet ongesteld worden hoor dus daar kan het ook aan liggen, maar ze is zo verdrietig en dan maakt iemand een foto van haar.
  Ja sorry dat ben ik weer, zacht ei...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. uit het leven gegrepen. al laat de proefwerkweek hier nog even op zich wachten,... hier gisteren een ontroostbaar kind omdat ze zich helemaal drie slagen in de rondte geleerd had (ik schijn een zeldzaam ras te hebben hier thuis,ze doen t bij vlagen uit hun zelf?!!) en nu dus een 3,5 had. ga denk ik een cijferkijkverbod instellen na vier uur smiddags,...
  sterkte nog even de laatste weken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ojee en dat staat me allemaal nog te wachten, ik moet mijn chocolade kind maar leaten weten dat hij niet meer ouder mag worden. De rest van zijn leven blijft hij 10!
  Ik zal voor je duimen. Fijn dat pa komend weekend weer wil helpen. En nu maar hopen dat volgende week donderdag de vlag uit kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zullen we een club oprichten voor moeders die de toetsweek hebben overleefd, weet alleen niet zeker of ik zelf mee kan doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zei ook weleens moet jij niet leren?? En dan zag ik vaak genoeg de boeken op het buro liggen en ik dacht dan dat ze tussendoor altijd leerden. En ook zij hadden het altijd over ik moet daar een 5 of een 6je voor halen, dan zit ik goed. En de oudste twee gingen altijd over, en haalden hun diploma's.
  En nu jaren later kreeg ik opeens te horen van die twee oudste, Mam jij dacht toch niet echt dat wij luisterden. Dus ik kijk naar de jongste en die haalde lachend zijn schouders op, deze moet nog 1 jaar. Ze wisten gewoon heel slim om mij om de tuin te leiden. Maar daardoor heb ik me ook nooit druk gemaakt, en dat heeft misschien ook wel geholpen.
  Tja, en eerlijk gezegd doet me dat wel aan mijn eigen jeugd herinneren.
  Maar twee zijn er goed terecht gekomen en de derde zit ik ook niet over in.
  Dus relax......en sterkte.
  En het antwoord van je vraag heb ik per mail beantwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou wel spannende week dus.. en wanneer krijgen ze de uitslag.... ben benieuwd hoe mijn kind gaat leren... bij mij was t alcoholvrij bier en macdonalds... en vooral veel milkshakes zelfgemaakt of van de mac...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ooooo boy......HAD ik je logje nou maar NIET gelezen!!!!! "mijn"eerste proefwerkweek begint over twee weken(wat zijn jullie vroeg trouwens???)......nah ja week...het gaat drie dagen duren hier....wordt het dan minder erg?????
  Ik doe gewoon net alsof ik GEEN voorkennis hier heb opgedaan.........*sjucht*......

  en bedankt he;)

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. jaja, leuk weekje zo te horen :( en als die van mij in die fase komen ; hier in België duren de proefwerken wel wat langer dan één week ... aaaaaaaaah help !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oooh, repetities... ik krijg er de PIP van... Pfffffff ik wil géén repetities meer, maar helaas deze week nog en dan zijn we (kind nummer 1 en kind nummer 2) vanaf... En dan... kan ik lekker relaxen, ontkreuken, ontspannen en zelf eens mijn hersens voor mijn doel gaan gebruiken...

  Jij dus ook sterkte met de laatste loodjes en ik hoop op hele mooie cijfers!!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mc-Donald- en het melk/bier-kind....Geweldig! MM??? wat voor effect zal kaassouflé/ appelsap hebben??

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En nu heb ik dus zin in McDonalds :-).

  Ik at bij allebei de zwangerschappen de nodige junkfood dus hopelijk zit dat wel goed straks. Zo niet, dan kom ik bij jou uithuilen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik raak alleen al gestrest door het lezen van dit stukje!
  Dus mijn medeleven heb je!

  BeantwoordenVerwijderen