Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

maandag 28 februari 2011

Maandag ! HELP .Ik hoopte dat ie nooit zou komen deze maandag want deze maandag is DE maandag , ik zeg ga er even bij zitten want dit wordt een heel lang verhaal ...........
 • dat ik nu echt echt echt dat dieet ga oppakken want ik wil echt echt echt echt echt niet met mijn blote gat in die VIVA !
 • maar ook de maandag dat ik stop met WIJN ! Ik drink alleen wijn in weekenden en vakanties daar probeer ik me aan te houden want ik weet van mezelf dat ik nogal verslavingsgevoelig ben en niet alleen voor wijn KUCH maar zelfs voor koekjes ! Maar afgelopen week was vakantie en ik wist dat natuurlijk en ik wist dat ik vanaf vandaag op dieet ga en dus NO MORE WINE voor Floor en dus ZOOP ik me een ongeluk de hele week . En het SMAAKTE ongelooflijk lekker ! Elke dag een halve fles maar ja gisteren sloeg de paniek toe wetende dat het dus vandaag maandag zou zijn en dronk ik gewoon zowat op een bodem na een hele fles leeg en ook die SMAAKTE enorm. En net stond ik op en zag die bodem en dacht ik Hmmm zal ik ? Uh nee dus het is 8 uur in de ochtend Floor en het is maandag ! Dat bedoel ik dus met verslavingsgevoelig dat ik gewoon na een week al om 8 uur in de ochtend best trek heb ik een bodem witte wijn ! Tssssss
Oh en dan zou ik vandaag vertellen wat ik niet eerder kon vertellen , weet u nog ?

Maar eerst een ergernis , de ma van mijn stiefkinderen heeft me al een keer stiekem zonder hun medeweten geblokkeerd op hun facebook ! Toen wij erachter kwamen hebben we er met de kids over gehad en die wisten van niks, dus wij werden weer toegevoegd , gisteren kwamen we erachter dat ze bij de drie jongsten mij wederom eraf had gegooid en geblokkeerd , en wederom wisten de kinderen van niks ! De kinderen vinden dit erg natuurlijk , wij ook , ik vind het vooral totaal respectloos naar je eigen kinderen toe en ik snap niet dat je als moeder je kinderen in zo'n situatie wil zetten, ik heb er geen woorden voor !
Ze wonen hier om de week , ik voedt ze samen met g op , speachless !

En dan ons geheimpje : we konden niets zeggen nog omdat we vonden dat de kinderen eerst op de hoogte moesten zijn en omdat we aan het kijken waren of het wel ging hier .......maar we hebben een nieuw familielid !
G zijn droom sinds een jaar of vier toen we er eentje tegen kwamen op de camping in Frankrijk.
Een Engelse Stafford ! 1 jaar oud ! Hij heette Kai maar daar reageerde hij niet op dus we hebben hem omgedoopt tot Bink (twijfelen nog over Bink of Kick hoor , dus geef gerust je mening hieronder over de naam)
Hij woonde bij een jong stel die er twee hadden, eentje van 3 jaar en hij dus 1 jaar oud, ze gingen uit elkaar , hij werkt veel te veel en zij woont weer bij haar ouders die zelf een hond en kat hebben en twee van die druktemakers teveel vonden , Bink/Kick was eigenlijk van haar vriend dus hij moest weg.
Wij naar Franeker donderdag want g zag hem op Marktplaats en aldaar was al snel duidelijk wat een mooie hond het was en hij was erg lief naar ons dus ik was eigenlijk zo overstag.
Wij naar huis met hem en g helemaal happy. We hebben met het meisje afgesproken dat als het hier echt niet gaat met onze twee andere honden of de kids dat we hem dan terug brengen want je moet wel kijken of een hond bij je past en een pup die groeit op in je gezin maar deze is al een jaar en je kent de hond niet . (daar kwamen we vrijdag al achter ook )Eenmaal thuisgekomen veranderde onze lieve schattige kleine Bob in een soort van wilde piranha ! Totaal over de rooie tegen Bink terwijl ie er echt wel 4x inpast die kleine Bob deed ie me toch een partij stoer ! ik herkende mijn eigen hond niet .
Enfin na enige stoerdoenerij accepteerde ze hem min of meer en renden ze door de woonkamer te spelen .
Wij opgelucht dat was al een goed teken !
Vrijdag staan we op en onze buuv die altijd onze Bob en Bettie meeneemt naar het bos wilde wel met alledrie naar het bos en omdat het eerste keer was met Bink gingen wij mee.
Bink speelde rende alsof het de eerste keer was dat ie in het bos kwam en volgde ons mooi etc, ik heb heel mijn leven honden gehad dus ik zei al we kennen de hond niet dus we moeten echt goed opletten voor je het weet is ie weg of zo , dus toen er kinderen aan kwamen deed ik hem weer aan de lijn want je weet immers niet hoe die met kinderen is. Hij loopt zo met ons door het bos rent en doet , speelt met alle andere honden die we tegenkomen en loopt er een boel ook gewoon voorbij tot er ineens een BernerSenner aangelijnd bij de baas liep.....en wat er toen gebeurde......hij vloog het beest naar de strot en wilde hem gewoon dood hebben , wild werd ie !
Ik stond heel charmant, kuch, als een soort van viswijf, te krijsen naar g, die een dikke 10 minuten ervoor toen ik het hem vroeg of hij die hond aangezien ie niet aangelijnd is zou grijpen als ie bovenop een andere hond lag antwoordde "ja hoor die grijp ik "!!!
G GRIJP DIE HOND -G GRIJP DIE HOND , ja dat krijste ik een paar keer achterelkaar !!!
Ik ben altijd kalm en beheerst in paniek situaties zoals je hoort ;)
Baas met hond draaide rondjes, Hannibal (oftewel Bink) draaide mee en G die draaide erachteraan toch wel enigszins onder de indruk van de hond en misschien ook wel van mijn gekrijs.....en uiteindelijk had ie de hond, onze hond, in de greep en als je denkt dat het toen rustig werd ? Nee dus Bob veranderde ter plekke in wederom die piranha en wilde Bink aanvallen , ik krijste dit keer tegen Bob, ohhh dat ging echt lekker daar in dat bos !
Buuv (70 jaar) totaal onder de indruk het arme mens heeft er nachtmerries van gehad, denk niet dat ze Bink ooit meeneemt naar het bos , wij ineens keken toch wel heel anders tegen Bink aan en thuis durfde ik de eerste uren eigenlijk nauwelijks aan hem te komen hahaa maar thuis echt was het meteen weer die sul !
Hij houdt niet van andere honden , zeker als ze aangelijnd zijn, dat is ons wel duidelijk. Ook is duidelijk dat een Stafford niet los in het bos kan zonder muilkorf !!! Nee dat kan niet ! Tenminste dat risico ga ik niet meer nemen !

Nu moet ik nog even dit zeggen dat diezelfde ochtend wij naar de Welkoop gingen , ik aan de entree daar even bloemen kocht en g stond daar met Bink want we nemen hem overal mee naartoe om te kijken hoe hij is in verschillende situaties . G staat bij de deur , komt een meneer aan met een soort van Jack Russel in Chihuahua maat , die vraagt aan g "doet ie wat" en wat zegt mijn g die net 14 uur die hond heeft ? "Nee hoor hij doet niks "
Ik draai me om naar hem en sis hoe kan je dat nou zeggen je kent die hond niet ......
Die kleine gaat snuffelen aan Bink en idd hij deed niks .

Na onze boswandeling moest ik toch nog een tien keer zeggen tegen g om hem te stangen "Nee hoor hij doet niks" hahaha die hond bij welkoop heeft gewoon een beschermengel gehad, die mag God op zijn knietjes danken dat ie nog leeft , hij is besnuffeld door Hannibal !
Nee g weet nu ook dus dat ie dat niet meer hoeft te zeggen !!

Enfin alle dagen hebben we met hem gewandeld en gedaan , we zijn hem aan het trainen om te leren luisteren iets wat ie niet deed namelijk . We hebben met kenners gesproken die unaniem zeggen voor mensen is het een geweldige hond alleen met andere honden niet ! Nou ja dat hadden we zelf al gezien ja .
Gisteren kwamen de kinderen thuis en die waren dolenthousiast en Bink ook met hun dus dat contact verliep soepel .
Ik laat hem echter niet alleen met de kinderen beneden , buiten zijn bench bedoel ik dan, ze mogen van mij niet aan zijn voerbak of speelgoed komen en ik en g zijn de enige die Bink uitlaten omdat we hem eerst goed willen leren kennen natuurlijk en we gaan op cursus met hem. En voor nu is het een heerlijke lieve hond die alleen een hekel heeft aan andere honden en hopelijk exen ;)27 opmerkingen:

 1. Woehahahaha, die laatste zin, die doet 't m'!!!
  Ik lach me rot!
  Enne... suc6 hè met het laten staan vn de wijn... hik!
  Bisous, Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo mijn god, wat een hond zeg. Ik had hem allang terug gebracht. Ik zou dus niet constant op mijn hoede willen zijn. Wij hebben ooit een Me lcherse herder gehad, was ook schattig. Totdat hij een keer gromde toen ik zijn bak moest vullen met eten. Ik ben toen met de kids boven gaan zitten. Gewacht tot de buurman thuis kwam en hem toen gewoon terug gebracht naar het asiel... Nee als ik een hond zou willen dan moet ik hem 100 % vertrouwen, zowel binnen als buiten.

  Ik hoop voor je dat hij bijdraait, want dan zullen het gerust hele lieve honden zijn.

  Suc6
  P,ieternel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes met lijnen! Moet/gaat lukken! Ik vind dat Bink zijn muilkorf maar moet overdragen als je de deadline niet gaat halen...daarbij geef ik al aan dat ik Bink leuker vind. Beide namen zijn leuk/stoer maar vind Bink leuker bij Bob & Bettie. Hij is wel beauty. Mooi die gespierde borstkast!
  Gr. Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met het dieet - en natuurlijk ook met het opvoeden van het nieuwe gezinslid ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een avontuur zeg! Op zich goed getimed dat nieuwe hondebeest waar je vreselijk druk mee bent..geen tijd om te eten of te drinken (wijn)..
  Ben wel benieuwd hoe ie is met bezoek ;)
  Succes met alles! Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha.....

  Nou je haalt wel weer wat in huis zeg!!
  Ik wens je veel succes met de "her'opvoeding en ik hoop niet dat ik je de eerste tijd tegenkom in het hondenbos :-))))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat jammer dat het direct al fout ging. Wij houden Teuntje (voor de nietkenners: ook een engelse stafford) áltijd aan de lijn. Zelfs als ze zelf geen kwaad in de zin hebben, reageren andere honden vaak agressief op hen. Schijnt door hun uiterlijk te komen.

  Thuis luistert Teuntje prima, behalve als er bezoek komt en vooral als dat honden zijn. Dan is ze gewoon zo enthousiast dat luisteren er niet meer bij is. Maar voor mensen is er wat mij betreft geen betere hond. Onze kinderen kunnen echt álles met haar doen, ze zal nooit grommen of boos worden.

  Ik vind Bink overigens de mooiste naam. En wat is ie mooi! Misschien kan hij eens met Teuntje komen spelen, dan laten we die debielen gewoon los in de achtertuin :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He als ik wil komen he, dan bel ik wel even van te voren, kan je hem vast in de bench doen. Stel je voor dat hij mij voor een St. Bernhard (jaja, ik ken mijn proporties) aanziet...
  hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zit ik hier op mijn werk je verhaal te lezen, heb zitten gieren bij het verhaal van Bink, zag het ook helemaal voor me. Ik vind het een supermooie hond maar het is er wel een met een gebruiksaanwijzing maar dat weten jullie anders was je er niet aan begonnen.

  Heel veel succes met lijnen, en natuurlijk met het opvoeden van de hond. Goed dat jullie naar cursus gaan, hij is nog jong genoeg om dingen te leren.
  O ja ook ik vind Bink leuker!

  Lieve groet
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben niet echt een hondenmens. Ben al gauw bang voor die dieren. Soms onterecht maar ja soms.....
  Succes met de curses en het lijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. IK stem voor Bink....in combi met Bob en Betty bekt het lekker!!! En maar goed dat Bob en Betty geen echte honden zijn he ;)...anders had je alleen nog een stukgebeten tapijt als herinnering aan dat heerlijke knuffelstel!!!;)
  O enne....als je dan toch traint....trainen op rooie duivel .....wij begrijpen elkaar????:D

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. haha Bink zo heette onze kat...Bink van den Brink werd dat dus.. een superlieve kat..voor ons.. maar een draak voor zijn zusje.. even oud maar een supelief en angstig poesje dat wrsch mishaldelt werd door vorige eigenaren. Na een paar maanden proberen hebben we Bink weg moeten doen omdat zijn zusje alleen nog maar banger werd..en de kans dat Bink door anderen gekozen zou worden was wel groter dan dat onze Lexie een ander veilig plekje zou vinen en na vertek van broer werd ze een stuk minder bang.Bink heeft alsnog een goed plekje gevonden..gelukkig..
  Ik denk dat je inmiddels zelf al gekozen hebt voor Bink... t is gewoon een leuke naam en hij heeft al laten zien dat hij zich als een Bink gedragen kan toch...en anders zet je hem maar bij ex voor de deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha, ik zie het al hélemaal voor me daar in dat bos... Succes met jullie nieuwste gezinslid Bink (wat ik persoonlijk leuker vind klinken dan Kick, wat geschreven dan wèl weer leuk staat) én succes met de ex...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het is een echte Bink, qua naam maar ook als uiterlijk. Zal flink schrikken zijn geweest ja.
  Succes met de training en dat andere komt ook helemaal goed, voor je t weet is het weer weekend en kun je weer een glaasje (fles) pakken :))
  Het is je toch eerder ook gelukt te lijnen dus nu met stok achter de deur gaat dat zeer beslist goed komen
  Fijne dag verder

  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Floor,jeetje dat is ook wat met Binck,helaas heb ik een oogje op dit soort honden omdat wij hetzelfde meegemaakt hebben met de buurhond,ik liep met Rex (herder)vast en dat dier komt als een wilde gek op Rex afrennen en hupla en fors gevecht,het enigste wat ik kon doen is Rex los laten en het beest een trap verkopen zodat hij los zou laten,jullie hebben net als wij het geluk gehad dat er los gelaten werd want meestal slaan de kaken op slot en now way dat je ze los krijgt.
  Daarna heeft hij 2 maal de kleine hondjes van ons vast gehouden dus iedere dag uitkijken of hij niet los in de buurt loopt.
  Dus kijk aub uit voor je andere honden als ze eenmaal dit soort gedrag hebben dan heb je kans dat dit zo blijft.
  Een vriendin van mij heeft er ook een nooit wat aan de hand geweest tussen onze honden altijd samen uitgelaten en opgegeven moment draaide ie zich 160 graden om en greep bram gelukkig kon ik zo een enorme ruk aan de riem geven dat bram de straat opging.
  Pas aub op!Misschien dat je met hem op een cursus kan gaan maar,.........of je dit gedrag eruit krijgt,.............ik hoop het,xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. en hopelijk exen hahahahahaha meis, bink is duidelijk DE naam voor 'm. of bite ; ) hahaha maar geen kick #meninge

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd met het nieuwe gezinslid!
  En de moeder van je stiefkinderen klinkt een beetje kinderachtig...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wow,..zomaar een hond erbij ... bij de kids, webshop, man, baan, drukdrukdruk,... respect hoor (waar haal je de tijd vandaan??)

  en ach,..de viva. heb er nog nooit iemand baggerafzichelijk in zien staan, dus misschien moet je t gewoon doen. scheelt je weken van afzien.
  even oefenen voor de juiste pose voor de spiegel,..

  ik zeg floor in anybody!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Suc6 met lijnen!
  En ik vind beide namen leuk, maar Bink past mooi in het rijtje van de B's.
  Ik weet niet of ik nog wel bij je durf te komen...... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wel een stoere bink die Bink van jullie. Maar hij moet wel lief voor de kids zijn want anders is hij niet de ideale huisgenoot toch?

  Wel een takke mevrouw die moeder van de kleintjes, zo'n moeder gun je niemand, jaloers waarschijnlijk.

  En Floor; niets is zo moeilijk als lijnen, als ik ertoe besluit, denk ik de hele dag aan eten en vanaf een uur of 5 aan wijn.
  Maar jou gaat het lukken!!!!

  Groeten en ik stem voor Bink
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jouw leven is ook verre van saai te nomen hoor! ;-)
  Meid meid, die Bink da's me er eentje, helemaal na zijn nieuwste actie...je hebt de hoofdprijs met die hond, in alle opzichten denk ik... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Haha, eind goed al goed. Bink (ik zou het op de drie Bees houden)boft toch maar in zo'n gezin, bij mij was hij meteen linea recta retour afzender gegaan. Succes met het trainen van het nieuwe gezinslid!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Je had toch even anders moeten beginnen volgens mij : "hallo, ik ben ilse, en ik ben......"
  Grapje ;)

  Wat betreft de naam van de hond vind ik Kick al geen naam voor een kind en voor een hond is het al net zo erg, dus Bink is beter, maar na het verhaal gelezen te hebben zou ik gaan voor diablo, haha.

  Ik ga nu even Cesar Milan bellen voor je of ie even hierheen vliegt voor een cursus rustig blijven als je hond iemand dood wil maken.
  ( hij komt volgens mij ook in HMH)

  Je kunt 'm in ieder geval altijd nog kado doen aan de hex.

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dat is toch een echte BINK! Leuk de combi met Bob! (Leuke tweelingnaam!)
  Ik vind zo'n bericht van de stiefma ongelofelijk! Maar je zit er maar mooi mee!

  Sterkte en een knuffel voor BINK

  Lieve groet
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Haha. Wat een mooierd!

  En ik ben weinig orgineel, maar ik vind Bink ook het leukst. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Vaak is dat zo he, met honden, als 1 hond aangelijnd is en de ander niet. Dan is er ineens een verkeerde machtsbalans.

  Ik denk trouwens dat Bink die kleine hond sowieso niks gedaan zou hebben, gewoon omdat hij zo overduidelijk superieur aan hem is (qua kracht/grootte). Zo'n grotere hond, al dan niet aangelijnd daagt meer uit om een gevecht tot AlphaDog.

  Want dat is het wel he. Een macho die bovenaan de pikorde moet staan.

  Ik vind het in ieder geval een beauty!

  Enne... de ex van G... sta erboven! (is niet zo moeilijk) Zorg dat je in alles open communiceert met de kids, zonder de schuld bij de ander neer te leggen. T zijn slimmerds. Die komen zelf wel tot de juiste conclusie.

  BeantwoordenVerwijderen