Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

maandag 27 december 2010

Maandag na kerst


Het is maandag .
Kerst is voorbij.
En onze week home alone zonder kinderen ook, rond 12 uur komen de eerste 4 alweer ben ik bang.
En lief zei net : onze laatste ochtend in rust ! Onze laatste dag met een huis wat zo schoon en opgeruimd is. Onze laatste dag met deze stilte in huis. Ook onze laatste dag dat we zelf de hond uitlaten (proest),vaatwasser leeghalen.
En hoeveel we ook van ze houden, toch hadden we nog best een weekje willen hebben met zijn tweetjes .
En ik begrijp dat er mensen zijn die dat niet begrijpen , die weten namelijk ook niet wat het is om 7 kinderen van allemaal dezelfde leeftijd ongeveer en puberend in een huis te hebben.
Daarom oordeelt men nog wel eens over onze uitspraken alsof zouden we ze niet willen, niet blij met ze zijn maar dat is het niet .
Het is meer dat je die weken geen minuut voor jezelf hebt , ja na 23 uur maar dan ben je zo verrot dat je alleen nog maar kan slapen. En dat dat het hele jaar is en dat dan een weekje nauwelijks genoeg is om weer even de boel op te laden. Dat wij echt het hele jaar ontzettend druk zijn 24/7.
En dat je constant moet zeggen doe dit doe dat......dat er overal rotzooi ligt ( een rommelig huis maakt het rommelig in mijn hoofd, ik heb een opgeruimd huis nodig om goed te kunnen functioneren) , en dan zwijg ik nog over bergen wasgoed, eten , drinken, etc........
En dan nog is het niet goed uitgelegd maar goed wij weten g en ik wat we bedoelen das meer dan genoeg en wat de rest denkt , so be it !
Ach maar ik weet ook dat als ze er eenmaal zijn je er ook zo weer in zit in die draaitol.
Maar nu is het even voor ons afscheid nemen van een zeer geslaagde relaxte week !
Die begon met het 18 dec vrouwen diner met al die lieve bijzondere vrouwen, allemaal zo anders maar toch zo'n eenheid !
Toen dagje Amsterdam van g en mij en onze nieuw verworven tattoos , die ontzettend jeuken momenteel maar waar we heel erg blij mee zijn.
De dagen thuis, gewoon heerlijk relaxed , vrijdagavond : kerstavond eten met onze 70 jarige buurvrouw hier bij ons in huis.
Eerste kerstdag saampjes uiteten bij ons favoriete restaurant ,nieuwsgierig KLIK hier , en echt het moet nogmaals gezegd ik ken geen betere hier in de omgeving ! En ja er zijn 2 sterren restaurants hier in Hwijk dus die zouden beter moeten zijn maar dat vinden wij dus niet , absoluut niet, we zijn bij alledrie geweest en deze is voor ons echt de beste ! Het eten, personeel, de ambiance , alles is relaxed !!!!!!!! Het eten een 6 gangen diner ging gepaard met een wijnarrangement en voor iemand die soms heel soms eens een glaasje wijn drinkt is 6 glazen wijn VEEL ! Ik dronk er nog 2 liter water bij maar dat mocht niet baten. Ik was HEEL ERG aangeschoten, ik weet alles nog hoor dus niet zo aangeschoten , maar wel dat je denkt hoe kom ik nu op die mega hoge hakken thuis of hoe loop ik nu met mijn 12cm hak in een rechte lijn naar de deur ? Maar het was heerlijke wijn heerlijk eten en een zeer geslaagde 1e kerstdag vol romantiek !
Tweede kerstdag brachten we thuis door gezellig op de bank , filmpjes kijken, gescrabbeld, gewoon heerlijk rustig !
En nu is het dan zover : maandag ! Er moet gewerkt worden ook , flink gewerkt dus dat gaan we doen ! En we gaan de kinderen een warm welkom heten want ondanks dat we natuurlijk nog wel een week rust hadden willen hebben zijn we ook blij ze weer te zien !
De xbox hebben we in de slaapkamer van de twee oudsten gezet, en dat is puur eigenbelang, omdat we deze week geen zin hebben in pubers die zeuren en zeiken of ze nog op de xbox mogen , dus ga je gang, speel maar , zondag gaat ie weer naar beneden en is het gedaan met de pret maar deze week gaan we voor rust , en boven horen WIJ die schiet geluiden niet ! Het enige wat er tegenover moet staan is : kamer netjes houden !

En morgen hebben wij weer een feestdag hier in huize de zevende hemel , maar dat hoort u morgen wel ! Dus als je het wil weten gewoon morgen even kijken hier ;)

ps. Ik was van plan kerstkaarten te sturen , echt van plan , maar helaas , tis me niet gelukt, dus iedereen die er nog op zat te wachten : ik stuur geen kaart dit jaar , wil je een kaart kijk dan hier KLIK KLIK hij is ook voor jou !!!!!!!!!20 opmerkingen:

 1. Nou Meid,
  Geniet weer volop van je kinderen en als ik lees dat je weer er helemaal tegenaan kan moet dat wel lukken.

  Wat kan een mens het druk hebben.

  Groetjes P.ieternel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi om te lezen dat jullie genoten hebben van een kind-loze week en iedereen die pubers heeft weet wat een impact één puber op je huis en leven heeft laat staan zeven!
  Natuurlijk houden alle pubermoeders van hun liefjes maar soms is het allemaal net teveel!
  Dus gelijk heb je laat ze deze week maar x-boxen (tv-kijken, play stationnen, wii-en of whatever) dat beetje rust mag je je als moeder in de kerstvakantie best permitteren!
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meid, wat kan ik me dat voorstellen dat je genoten hebt van de rust zonder kinderen.
  Soms baal ik er wel eens van dat ik geen ex heb, die ze af en toe even een weekendje meeneemt. Maar goed. Don't judge me, if you don't stand in my shoes. Da's m'n lijfspreuk.
  Zou de jouwe ook kunnen zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat jullie zo'n heerlijke week hebben gehad met z'n tweeën! Ik kan me voorstellen dat je er tegenop ziet dat de "rat-race"weer gaat beginnen...En hoewel het bijna voor een ander niet te bevatten is, HOE druk en hectisch het dan ECHT is in jullie huis, (ik PROBEER me er iets bij voor te stellen....)het gaat er om hoe jij het voelt! En dat zegt NIKS, maar dan ook helemaal NIKS over of je wel of niet van ze houdt!! En wie dat wel denkt te weten....ach, dat zegt meer over diegene...
  Succes van de week!
  Liefs, Nieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We snappen je helemaal, dat het soms best lekker is om even geen ZEVEN kinderen te hebben. Meid, ik heb er maar twee en zou dat wel eens willen. Fijn dat jullie genoten hebben van jullie weekje samenzijn. Hopelijk genoeg opgeladen om de energie van die zeven pubers weer aan te kunnen!

  Soes, ik zou bijna zeggen; ze mogen hier wel een weekendje logeren hoor. Maar dat vinden ze misschien eng?

  Goede lijfspreuk trouwens. En zo waar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ja, zo werkt het bij mij ook: ik heb pas rust in mijn hoofd en lijf als m'n huis netjes is.
  Fijn dat jullie kerst zo rustig en romantisch was, maar veel te kort hè zo'n week. Sterkte straks als ze er allemaal weer zijn, ik hoop dat ze komende week veel boven zitten, die kids.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat jullie zo genoten hebben.
  Het is jullie van HARTE gegund!Wij moeders begrijpen wat jullie voelen.
  En wat leuk dat buurvrouw bij jullie gegeten heeft.
  Ben wel benieuwd wat morgen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik begrijp het wel hoor van die kinderen en ik weet ook dat je van ze houdt. Maar zeven kinderen is gewoon zwaar dus fijn dat jullie zo genoten hebben. Op naar de 13de.
  NIET KRABBEN!!!!!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. de 13e??;)......je klinkt heeeeeeeeeeeeeeel ontspannen meid....hou dit vast!!!;)

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geniet van een heerlijke ontspannen week........je kan het !! liefs Ria.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kijk lekker terug, en geniet nog even na...Ik snap dat het lekker was, bij R...Daar kwam het eten van de 18de toch ook vandaan...
  Kerstkaarten??? een ramp, daarom hebben ze dus de computer uitgevonden...
  De sneeuw is hier langzaam aan het smelten, de naalden vallen gestaag en de kids hebben hier ook al vierkante oogjes van het tv scherm...so be it...ze hebben nog 2 weken tegaan hier, en moeders dus ook...
  Knuffels aan alle 9 (inclusief jezelf, natuurlijk)...
  Margotxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik begrijp het helemaal, dat gevoel van een beetje weemoed omdat je rust weer voorbij zal zijn. Ik heb er maar twee, ze puberen nog niet (alhoewel oudste wel voorwerk doet), zijn vrij rustig en heb af en toe al dat ik denk: pffft! Ik heb dat vooral als ik na een dag werken thuiskom en ze 'zeuren' allebei meteen aan mijn hoofd over dit en dat en zus en zo. En dan denk ik: hallo, ik heb net hard gewerkt, laat me even relaxen.
  Ik had graag de enigszins aangeschoten gang van jou gezien. ;-)
  Hebben de kinders zich wel vermaakt afgelopen week of merken ze dan dat het thuis eigenlijk zo gek nog niet is?
  Succes deze week en volgende week is er in ieder geval weer school.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat klinkt dit heerlijk relaxt!! *zucht* En wat kan ik me goed voorstellen dat je nog wel een week (of drie?) hieraan vast zou willen plakken!!
  Vooralsnog hoop ik maar dat je gewoon goed 'opgeladen' bent om de tweede kerstweek goed door te komen met die koters van jullie!! Hahahaha
  (af en toe gewoon even terugtrekken op je eigen slaapkamer en terug zwijmelen naar alle leuke dingen van de afgelopen week! Doe ik ook nog steeds... ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 14. nu doe je het weer....;-). Ik bedoel uitleggen waarom je het zonder kids zo nodig heb en dat je toch van ze houdt. helemaal niet nodig hoor. Ik herken dat wel. Wij hebben er (maar) twee en ik geniet er ook van als ze een keertje uit logeren zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat feestje waar Madelief het over had (las net haar logje): is dat dat jij en G elkaar zoveel jaar kennen? Ja toch? Wat het ook is: vier wat er te vieren is en van harte in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha, dat feestje is geen verrassing meer voor ons, als jij 'm eerst al even hebt gepubliceerd...
  Maar geeft niks hoor, geniet maar gewoon van elkaar en haal rust uit elke minuut samen :)
  Fijne week verder! Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ach Ilse, wij hebben maar 3 kinderen en ook wij kunnen enorm genieten als ze een paar dagen uit logeren zijn... of om met z'n tweetjes een weekje vakantie te boeken. En ook wij stuiten (sporadisch, dat dan wel) op onbegrip van mensen die vinden dat als je voor kinderen kiest, je dan ook nonstop bij die kinderen moet willen zijn... maar goh: ik hou bijv. ook enorm van lekker eten, maar doe dat ook liever niet 24/7, toch??? Dus gewoon lekker blijven genieten van die rust en elkaar!!! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het lijkt me heerlijk om gewoon eens even lekker samen te zijn en daar doet mijn gevoel voor mijn kinderen niets aan af. Een moment samen…

  Vanaf onze allereerste ontmoeting zijn we weinig tot niets echt samen geweest, de bezoekregeling van mijn oudste was van dien aard dat zij eigenlijk bijna altijd bij mij was. Pas toen de regeling een beetje ging lopen (na jaren) was nummer twee alweer present. En van een nacht samen konden we alleen maar dromen…

  Lieve Floor, stop ermee om jezelf te verdedigen voor je gevoel. Er zullen altijd mensen zijn die iets te zeggen hebben. Misschien gewoon jaloezie, jullie hebben en zeven kinderen en dan heel af en toe ook nog een momentje samen. Wat wil je nog meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ach Floor, 'k begrijp je als geen ander ;-).
  Ik heb er 8 !
  3 van mezelf, waarvan er eentje al een poosje verkering heeft en vier kinderen met gedragsproblemen die uit huis zijn geplaatst en via een stichting bij ons wonen, pffffff. Af en toe best heftig, maar vaak ook heeeeeel gezellig, maar.............ik ben blij dat ik er door de weeks een paar dagen niet ben i.v.m. een baan buitenshuis en nu zijn wij saampjes een weekje vrij, yes!!!
  Groetjes,
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen