Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

vrijdag 12 november 2010

PuberzoonOudste heeft niet een beste cijferlijst dit jaar en na tal van gesprekken een ontploffing van mij zou hij het licht hebben gezien en nu echt zijn best gaan doen .
Gisteren keek ik op de lijst en zie een 2,1 voor geschiedenis dat is dus duidelijk, dat is een ik heb er geen fuck aan gedaan cijfer want aan geschiedenis valt niks te snappen alleen te leren .
Oké het was een cijfer van 4 weken geleden maar toch ontplofte ik nogmaals.....waarop hij meteen over de rooie ging , jankte en riep "papa die helpt me tenminste"
En ik vervolgens jankte.
Fulltime moeder ben ik, ik ben de opvoeder, ik ben degene die alles voor die kids doet, ik doe de was, maak het eten , koop de kleren, luister naar ze, ben er als ze ziek zijn, ben er gewoon 24/7 en wat krijg je ? stank voor dank . Pa die 4 dagen per maand de kinderen heeft en dus alleen maar leuk en gezellig hoeft te zijn want het eten verzorgt mijn moeder, de was geeft ie gewoon mee terug op zondag, en dus heeft papa het hele weekend tijd om alleen maar te luisteren en leuke dingen te doen , mogen ze opblijven tot 12 uur 's nachts omdat ie de confrontatie niet wil aangaan met ze om ze eerder naar bed te sturen, die papa die krijgt ALLE credits, die papa is zo leuk ,zo goed , zo geïnteresseerd.
NOU DAT DOET PIJN !!!!!!!!!!
En ik vind het zooo verdomde, verdomde oneerlijk ook.
En dus had ik een gesprek met zoonlief gisteravond dat ik ook alleen maar leuk en gezellig zou zijn als ik ze 4 dagen per maand zou zien etc etc , uitgelegd dat ik buiten naar ze luisteren , leuke dingen met ze doen , ze ook nog opvoedt.... dat ik wil dat ze op tijd naar bed gaan omdat ik wil dat ze uitgerust zijn op school, dat ik idd die xbox alleen het weekend wil omdat ik om ze geef en niet wil dat ze hun toekomst vergallen met spelen op xbox ipv leren, dat ik was / strijk/ kook/ poets/ werk/ 7 kinderen heb om de week / opvoedt/ druk ben/ naast luisteren en leuke dingen doen en het dan zo lijkt idd of het hier minder leuk is .
Enfin het is ook makkelijker om je moeder te verwijten dat je slechte punten haalt ipv naar jezelf te kijken...
Het gesprek eindigde met hoe gaan we dit oplossen jongen? Bijles? Huiswerkbegeleiding?
En toen zei hij de magische woorden: "Dat hoeft niet ik snap alles ik moet alleen leren, ik heb er niets aan gedaan "
Een tien minuten later kwam ie jankend naar me toe om zijn excuses aan te bieden "over wat ik zei mama over papa dat die me tenminste helpt......."
Zoonlief van 15 op schoot getrokken en nog een keer goed uitgelegd hoeveel ik van hem hou, dikke knuffel gegeven en dat ik dit allemaal alleen maar in zijn belang doe ook al ziet ie dat nu niet in zei ik geloof me nou maar ik doe dit alleen voor jouw toekomst.
Moeder zijn ....... a hell of a job !!!!!!!!!

Eergisteren was Caroline Tensen op tv, slank , fris, actief .....Paul zegt je oogt veel fitter en slanker dan een paar jaar geleden waarop Caroline zei " Dat komt doordat ik nog maar 1 kind thuis heb wonen" Oké dacht ik toen ik ben niet de enige die het zwaar vind dus..........


32 opmerkingen:

 1. Ik had wat logjes gemist de afgelopen dagen maar ben weer helemaal bij!
  Gelukkig zijn ze nooit te oud om even lekker met mama te knuffelen...al zullen ze dat zelf natuurlijk noooooooit toegeven..Duh.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat heerlijk dat hij toch weer bij je terug komt dat moet een geweldig gevoel geven......zeg ik die alweer tranen van mijn wangen moet afvegen en dit keer niet van het lachen!
  JE DOET HET GOED MAMMA!!!!
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi berichtje... Ja, het is frustrerend als moeder zijnde dat je voor een boeman wordt aangezien, terwijl je het echt voor hun doet, ook al is het niet leuk. Vier dagen gezellig en aardig zijn per maand is een makkie.... Het opvoeden zit niet in die vier dagen gepropt, maar dat is gewoon elke dag...

  Wel fijn dat je later met je zoon rustig hebt kunnen praten en uitleggen hoe het zit en hoe jij je er bij voelt... en héél fijn dat je zoon ècht naar je luisterde en waarschijnlijk toen voelde dat hij niet fair was geweest, vandaar die tranen en lekker bij je kruipen... ook al is 'ie inmiddels 15 het blijft toch nog een kind. Met vallen en opstaan wordt 'ie groot....

  Dat besefte ik vanochtend, uk van 7 had een aanvaring met grote lummel van 14... Ik riep gelijk, kan je wel tegen zo'n wurm... Maar dat is natuurlijk ook niet altijd eerlijk, dat wurm kan hoogst irritant zijn 's ochtends vroeg.... (dat besef je allemaal terwijl je tettert). Zucht heb kleine wurm daarna ook even laten weten, dat ze zelf er soms ook om vraagt... Ze keek me arrogant aan.... Tja.... soms!!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben jij gek? Natuurlijk ben je niet de enige! Ik heb er maar één, van 11, behoorlijk aan het puberen, en geloof me, ik jank me het apelazurus om wat 'ie af en toe zegt/doet/niet doe/enz. Helaas hoort het erbij, maar damn, wat ishet moeilijk soms (vaak!).
  Sterkte enne... volgens mij ben jij een SUPERmama!
  Fijn weekend!
  Bisous, Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Ilse, ik had je na die uitroep van je zoon direkt al wel kunnen vertellen dat dat alleen maar een uitroep is en dat hij zich echt wel bewust is van jouw aandeel in zijn leven hoor. Maar het is zo makkelijk om tegen diegene aan te schoppen die het dichtst bij staat. Het is niet persoonlijk bedoeld, probeer aan te denken als 1 van die engeltjes van jou je iets naars naar je hoofd slingert. It´s part of growing up ;-) (en ja, ik weet het, ik heb makkelijk praten met 1 kind dat inmiddels al meer dan een jaar uit huis is, maar geloof me, die heeft zo nu en dan ook hele nare dingen gezegd, die ze eigenlijk helemaal niet meende maar die er in the heat of the moment zomaar uitkwamen) Ik wens jullie een heel fijn weekend.

  Brigitta

  BeantwoordenVerwijderen
 6. *slikt*......wat een mooi moment!!! kan er niks anders(meer) over zeggen.....je weet dat ze het weten en voelen(liefde en respect) het komt alleen af en toe zo lullig hun strotje uit!!

  KUS

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dat moet zo moeilijk moet zijn! Wel fijn dat ie erop terug durfde te komen want dat is toch een grote stap voor een puber. Nu maar hopen dat hij er ook echt iets aan gaat doen.

  Supermoeder. Je zou een medaille moeten krijgen voor hoe je het doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En dan is toch weer het mooie van dit soort confrontaties, dat je uiteindelijk wel een band opbouwt met je kind. In tegenstelling tot daddy.
  You go girl. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het ongelooflijk dapper en stoer en lief van hem dat hij er op terug durfde te komen!
  En reken maar dat hij het heus wel weet dat jij alles doet voor hem. Het is nu eenmaal zo dat pubers het meest schoppen tegen degene waar ze het meest van houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Floor,

  Dat hij erop terug durfde te komen, alleen dat is al een teken dat jij je werk goed doet...
  Koste heel wat energie gisteravond, maar samen zijn jullie er nog sterker van geworden!

  Fijn weekend enne wel zwaaien hoor, ook al regent en stormt het, we zitten allemaal voor de buis om Jou te zien! '-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ja,..tiswat. ga even een kleine corrigerende opmerking maken. Tot vorige week deelde ik jou mening dat geschiedenis alleen maar leren is. (stom vak vond ik t altijd). Maar sinds ik heb gezien hoeveel uren mijn oudste voor haar tentamen heeft zitten blokken (en geloof me,ik had liever niet dat ze t met me deelde maar dat deed ze toch. eindeloze verhalen over jaartallen, gebeurtenissen, blugh!), en dan gisteren helemaal sip thuiskomen met een 3.6, heb ik mijn mening moeten herzien.

  ennuh, volgens mij heb je als gescheiden ouder altijd een blootliggende zenuw, want net wat jij schrijft; de ongelijkheid is enorm.

  afijn, we zuchten door en hopen op voldoendes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed gedaan meid!!!
  Het gaat eruit komen ik zei het toch:)
  Geniet morgen en wel zwaaien he!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een arm om je heen want het is zo verrekte moeilijk, je kids bijna alleen opvoeden. Fijn en lief dat ie naar je terugkwam, dat geeft ook aan dat hij zich veilig bij je voelt lieve schat! Sterkte vandaag en het weekend. Gewoon, met alles. En de rest. Kus.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hij zag de bui al hangen..morgen in de zak van Sinterklaas...Ze blijven je dus toch zooo nodig hebben, en dat geeft een lekker warm gevoel...de kleuters, uuhh,peuters,..uuuhhh pubers dus.
  Gegroet, Margotxx
  En we zwaaien met z'n allen naar ons Floor, Sint...Piet..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ooohhh had op twitter jouw tranen wel meegekregen maar niet deze afloop =) #alleskomtgoed #encarolinetensenzittweeuurindemakeupvoordatzeinbeeldis #duh ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja, dat komt hard aan. Maar gelukkig heeft hij toch in gezien dat hij fout zat.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wel knap van je zoon dat hij zijn excuses aanbied aan je. Opvoeden valt echt niet mee. Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen.

  Ik volg je blog al een tijdje. Je schrijft het leuk op en is zooooo herkenbaar.

  Moeders mogen best wel eens voor zichzelf opkomen, vaders denken dat alles "vanzelf"gaat.

  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Floortje Floortje,...wat ben ik trots op je !! je doet het allemaal maar even...die zeven.....petje af hoor!! ....liefs Ria.....

  BeantwoordenVerwijderen
 19. HUH???? jou moeder kookt! snap wel wel waarom je hem zat was,
  Ik heb echt heel vaak zoveel respect voor jou, hoe je het toch allemaal aan het einde van de dag elke dag toch weer flikt.
  Ik zou echt helemaal gestoord (soms) worden, zoveel mensen die jou elke dag zoooo nodig hebben, stoer hoor! maar het is ook wel schatje hé zo effies lekker bij mama op schoot..... maar ik klap even voor jou in mijn handjes.
  klapklapklapklapklapkalpklapklapklapklapklapklapklapkalpklap,
  ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heb je dat artikel in de LINDA. van deze maand gelezen? Over dat je het ene moment zo'n lekker manneke als ik in de box/bed hebt liggen en het andere moment zo'n botte puber hebt. Dat heb jij dus nu. En dat is ondankbaar werk. Daarom: een dikke knuffel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ach wat een mooi logje dit. Uit het leven gegrepen nietwaar. En wat mooi dat je zoon naar je toekomt en zijn excuses aanbiedt. Dan is het toch nog niet zo'n kwaaie puber nietwaar? En jij doet het hartstikke goed, want anders kwam ie niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De persoon die altijd voor ze klaar staat is ook de persoon waar ze zich op afreageren. Dat hij er later zelf op terug komt bewijst hoe goed jullie band is. Ben daar maar heel trots op en ja zo nu en dan kan het dan wel eens knallen.
  Fijn weekend en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 23. O nee je bent ZEKER niet de eneige die het zwaar vindt!!! Maar aan de recatie van je zoon te zien , doe je het prima mam :))
  Volhouden, al is het soms met de tanden op elkaar..Hier in huis een vader die dus juist eens in de 2 weken, die dingen moet doen waar jij fulltime mee bezig bent, omdat de moeder waar ze woont alles goed vind...
  Je wilt toch een goede toekomst voor je kind én dat het een leuk mens wordt?! Meis wat een gedoe allemaal! Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ik heb oprecht even een traantje gelaten bij het lezen van dit logje....ik kan er gewoon niks aan toeveogen maar wilde je laten weten dat ik het zo mooi vond

  *knuf*

  BeantwoordenVerwijderen
 25. gelukkig is het weer in orde tusen jullie, maar verdriet doet het je wel.. ik houd mijn hart vast want hier loopt een bijdehandje van 3 die nu al probeert de lakens uit te delen...probeert he... maar oh wee als hij 15 is.....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. nou... poeh... ik ben geloof ik een 'so called lurker'...
  Kom hier via via via... kweenie eens via wie ;-)

  en ik geef toe... ik lees niet eens altijd mee..

  maar poeh.. deze.. pfff, récht in mijn hart!!!

  Ik heb precies zo'n zelfde puberzoon.. alleen dan is het een meisje :P (15 jaar is madam.. en mán, hét pubert hoor)

  maar wat heb je het prachtig herkenbaar geschreven!! Die shit-tranen ook.. maar goed, als je ze állebei hebt.. dan brengen ze je vaak ook wel weer dichterbij elkaar (om een dag later wéér in een strijd verwikkeld te zijn.. sjucht.. )

  Anyway... R.E.S.P.E.C.T!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oeh men, pubers. Toen ik nog in de Jeugdhulpverlening werkte kwam ik er heel wat tegen. Ik ben toen na heel veel jaren gestopt als jeugdwelzijnswerkster, omdat ik anders niet de ruimte vond voor mijn kinderwens :-)

  Fijn te lezen dat het weer goed kwam. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ja, Tropenjaren zijn het...... Ze raken je precies waar ze je raken kunnen als ze zich zo voelen. Gelukkig hebben jullie allebei weer een overwinning behaald. Je mag trots zijn op je zoon die groot genoeg is om zijn excuses aan te bieden en trots zijn op jezelf omdat je jullie band blijkbaar zo hecht hebt gesmeed dat hij zijn excuses KAN aanbieden. Zo worden zij steeds iets volwassener en verantwoordelijk voor zichzelf en jij wordt steeds iets wijzer...
  Toevallig heb ik Caroline Tensen ook gezien bij uitzending gemist en ik dacht hetzelfde als jij..... Een vriendin van mij zei een keer: "Weer een kind de deur uit, mijn huwelijk wordt steeds beter!"

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Knuffel voor jou.
  Zoon weet ook precies hoe het zit hoor, lief dat ie terug kwam bij je.
  En Carolien had er maar 2 thuis, kan je nagaan hoe jij opknapt als er 6 de deur uit zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Weet je wat nu zo mooi is van HET LEVEN ?
  Hoe het allemaal generatie op generatie maar doorgaat . Met vallen en opstaan moeten we veel door schade en schande ZELF leren . Want eigenlijk gaat het om heel andere dingen maar dat leren we pas achteraf in te zien . Het grootste geschenk dat jij je puberzoon geeft / kan geven is jouw eigen zoektocht en strijd met de moeizaam verworven maar daardoor unieke overwinningen . DAAR leert hij het meest van .
  Eten en schone was en regels zijn ook wel belangrijk maar dat andere .... daarin ben jij zijn inspiratie ..... Dat je ook worstelt en zoekt . Het is geweldig dat je dat durft te delen en toe te geven . DAAR heeft hij wat aan ! DAAR kan hij wat mee . Dat heb je meteen gemerkt en teruggekregen . Hij is niet gek . Natuurlijk lijkt alles in de weekends bij vader veel fijner . Maar later zal hij alles op zijn waarde weten te schatten . Ik kan het weten .
  Ik was een alleenstaande moeder vanaf dat mijn kinderen 5 en 8 en 10 en 12 waren . Mijn oudste gaat nu zelf vader worden en een echte vader ! Die weet hoe het zit in het leven , waar het echt om gaat . Hij was trouwens ook zo op school ! Heeft nu een eigen bedrijf. Met andere woorden zowel voor jou als kinderen
  WEES*JEZELF*ER*ZIJN*AL*ZOVEEL*ANDEREN uitspraak van Loesje

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Één nare bijkomstigheid van kinderen krijgen is, dat je er geen handleiding bij krijgt hè!!
  Moeder zijn is de moeilijkste taak die er bestaat!!
  Maar als ik jou blogjes zo lees, ben jij wel een toppertje hoor!!
  Maak je maar niet te druk.....het komt allemaal op zijn pootjes terecht (sprak zij uit ervaring)
  Je zoon is al héél verstandig dat hij weet dat hij die opmerking niet had moeten maken..da's voor een 15 jarige al héél wat om toe te geven.
  Ff volhouden nog....het is hier ook goed gekomen.
  En je moet maar zo denken...als ze het huis uit gaan heb jij geen last van een leeg nest syndroom...daar is nou juist die puperteit voor uit gevonden ((-;

  lieve groetjes Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ben je gek?? Je bent ECHT niet de enige die het zwaar vindt om puberkinderen op te voeden!! Joh, het is een utopie om te denken dat iemand zonder kleerscheuren door deze periode heen komt! En degene die dat wel beweert moet je niet geloven, ze liegen! Glashard! Ik zweer het je!!
  Enne... je doet het geweldig!!! Vertrouw me... echt waar!!

  BeantwoordenVerwijderen