Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

dinsdag 23 november 2010

Ik raaskalk even...Nou als ik zeg dat ik het druk heb , dan is dat niks nieuws natuurlijk voor jullie , maar nu heb ik het niet zomaar druk zoals anders......nu is het gekkenhuis !
Het is MEGA DRUK !!!!!!!!!! Ik heb zojuist 2,5 uur aan mails beantwoorden besteedt en niet voor de fun maar voor werk dus , ik kan wel een personal assistent gebruiken , ja dat lijkt me wel wat een soort van sjorskloenie die dan tegelijkertijd mijn voetjes even masseert onder het werk, mijn schouders losmaakt, mijn mails beantwoord en dat ik dan ook nog wat lekkers heb om naar te kijken.......oke het hoeft niet perse Sjors te zijn mag ook best een Josh zijn , en who cares of er nog brains in zitten ? En G die vind het allemaal best zolang ik maar thuis kom eten!

Maar goed dat is dus even zo die drukte en kan ik niet veranderen en zou ik ook niet anders willen , vandaag was druk maar wel heel relaxed tegelijkertijd, ik heb heerlijk gewerkt in mijn uppie, smeerkeesje was er maar een uurtje en erna was ik alleen , heb lekker kunnen doorwerken en dan vind ik inpakken van spullen echt heel ontspannen werk !
Maar goed hoe ontspannen het ook was ik ben dringend toe aan RUST en ZON !
En dus riep ik hier ik wil naar de zon, waarop de kinderen in koor riepen " JAAAAA gaan we weer met zijn allen naar Egypte?" Uh nee schatjes mama wil zonder jullie naar de zon, want ik zei ook RUST erbij ! En Egypte ?
Een keer geprobeerd maar niet bevallen ! Ik vind het gewoon 1 grote zandbak met hier en daar een resort wat uit de grond wordt gestampt en die lui daar waren ook nog vreselijk irritant maar we hebben daar wel met alle kinderen en Julie (onze aupair destijds) gezwommen met dolfijnen dat was wel heeeeeeel speciaal natuurlijk. En de vakantie was heel leuk met zijn allen alleen het land vond ik echt veel minder dan een Turkije of een Griekenland.


Dus het is heel jammer maar in mijn all time favorite vakantie land Turkije is het helaas niet zo warm met kerst anders ging ik absoluut honderd procent zeker naar Turkije met kerst !

Verder heb ik een erg leuke NOOSA armband besteld , ze zijn zooooo leuk , er zijn ook riemen van NOOSA en die ga ik bestellen zodra ik alle gewicht wat ik kwijt wilde kwijt ben en die super riem van de zomer lekker op mijn strakke jeans kan doen met een leuk shirt.


De chunks die je erop kan doen hebben allemaal een andere betekenis , das wel leuk en hij is gewoon erg orgineel zo aangezien je zelf je eigen armband samen kan stellen ! met je eigen betekenis .
Na de Pandora en de Trollbeads rage , die heb ik nog van ieder enkele stuks in de kast liggen is dit de nieuwe rage ....
en lekker te combineren met al die leuke armbanden van Tutze !

Dan heb ik zoonlief laten testen door een professioneel bureau wat kinderen van 3 tweetalig VWO test en hun niveau bekijkt en welke richting ze het beste kunnen kiezen in het volgende jaar . Op school worden de kinderen ook getest maar ik wilde hem ook nog eens buiten school door een onafhankelijke partij laten testen en wat kwam daar uit ?
Zoonlief kan het, heeft de hersenen, de intelligentie , scoort bij alles ver boven gemiddeld of gemiddeld voor een 3TVWO-er.
1-3 = laag
4-6 = gemiddeld
7-9= hoog

Hij zit bij alles tussen de 6 en de 9 behalve bij één ding waar hij een 1 scoort ! En dat is ?
MOTIVATIE !
En wat zegt men : Leerlingen met een dergelijke score zijn niet of nauwelijks gemotiveerd om te presteren op school, ze stellen geen hoge eisen aan hun werk, dit heeft vaak invloed op de prestaties terwijl de intelligentie er wel is , ze zijn meestal snel afgeleid en gauw tevreden met resultaat .Mensen in de omgeving moeten zorgen voor structuur, aansporing en controle.
Ze laten zich wel stimuleren en uitdagen want zijn gevoelig voor competitie. Ze hebben een sterke ondernemingsdrang, ze houden van afwisseling, dynamiek en zien graag snel resultaten.
Hebben behoefte aan waardering!
Nou daar ligt dus een taak voor me !!!!!!!!
Ik ben daar heel goed in in iemand die hemel in prijzen, stimuleren en waardering tonen dus dat moet lukken !!!!!! Nu die structuur nog want hoe je ook je best doet hier in een gezin van 9 en hoeveel structuur je ook denkt te hebben het is toch echt niet easy altijd om dat er ook in te houden vooral als we met 9 zijn ! En ik moet eerlijk bekennen dat ik niet van regelmaat hou , niet van sleur , dus ik heb geen vaste eettijden, ergens tussen 6 en 8 eten wij, zoals het uitkomt, ik kan niet elke dag hetzelfde ritme aanbieden omdat ik zelf niet elke dag hetzelfde ritme heb.
Wat wel hier is , bedtijden, die zijn elke dag hetzelfde, en taken, huiswerk , dat soort dingen maar voor de rest........oké we gaan structuur bieden what ever that may be !

Kijk, wat betreft die structuur en regelmaat: ik kom er net achter dat ik tien minuten gesprek had van jongste dochter om 20.20 uur op de basisschool en waar zat ik ? THUIS te werken en totaal de tijd niet meer gezien en nu is het dus TE LAAT !!!!!!
Das mijn structuur ahum.20 opmerkingen:

 1. Ik heb manlief even laten zien...die armband.,...'k wil een dubbele....hoeft niet meteen vol chunks....hoef niet...:D.....mag wel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, wow wat scoort je zoon goed (behalve dan dat ene puntje) en wat een gave foto van jullie tweetjes! Mag ik vragen waar jij die Noosa armband besteld heb?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. sorry foutje, moet van mij andere account!
  komt ie zo nog een keer. niet plaatsen please!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee eenmaal naar Egypte geweest, maar van mij hoeft het niet meer. Pracht en praal binnen het resort maar buiten de poort storten ze het vuil meteen.
  Die armband is wel erg gaafff. Dat is wel mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker dagje heb je gehad, heerlijk zo'n hunk erbij maar heb je daar tijd voor:)
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gave foto! en gave score van dat ongemotiveerd stuk vreten ; ) hahaha sorry hoor, maar wat lijkt me dat frustrerend!!! ik hoooop dat jullie er samen wat aan kunnen doen, want die taak is niet alleen aan jou natuurlijk, hij zal ook wát moeten doen!
  en jij slechte drukke moeder jij, tienminutengesprek te missen ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmmm, een personal assistent lijkt me wel wat! Die armband is superstoer zeg, wil ik ook wel. Rust en zon staat ook op mijn lijst maar er schijnt sneeuw te komen, brrr en ik heb het al zo koud! Wat een superscore van je zoon, nu nog zijn neus in de goede richting zetten!!

  Fijne avond, groetjes Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo druk, maar er toch nog zo'n lekker Floor-logje uitknallen! ;-)
  Eigenlijk natuurlijk een goed teken dat je het druk hebt met je werk, want dan draait het goed. Toch?
  Mooie foto van jou en G en Flipper. Gossie, wat een goede uitslag van zoonlief, wel een beetje jammer van dat ene puntje dus. Misschien komt dat nog goed?
  En tussen alle bedrijven door dus ook nog gewoon iets voor 18.12 organiseren. Petje af hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn schoondochter kreeg gisteren de Noosa riem voor haar verjaardag en die is me Gaaaaaaf zeg!!
  Hele mooie stimulans voor je nu je aan het lijnen bent!
  De armbanden zijn trouwens ook prachtig, wist niet dat die ook bestonden.
  Bericht van jouw zoon is identiek aan die van mij. Werkelijk heel heel veel herkenning in hoe je alles beschrijft.
  Na veel gedoe en gezijk destijds (hoe herkenbaar haha), 2 x blijven zitten, wel kunnen maar niet willen! had meneertje na een vervelend akkefietje eindelijk het licht gezien en ging de knop om! Daarna via volwassenonderwijs in 1,5 jaar Havo en VWO gehaald, door naar HBO economie en nu ruim 2 jaar werkzaam bij één v.d. grotere accountancy bedrijven van Nederland. Daarnaast studeert hij via de werkgever voor R.A. en dat vindt hij me toch leuk! (uitdaging he) dit verhaal is niet om op te scheppen ( al ben ik zeker een trotse moeder ;))
  maar om je te zeggen dat hij uiteindelijk zelf de knop om heeft moeten draaien. Je kunt hem steunen, helpen, motiveren, bijstaan, waardering geven whatever maar uiteindelijk Moet hij Zelf de bewuste knop vinden en die dan ook radicaal omdraaien. Maar lieve Flooor...het komt goed!! Echt!! Wat erin zit komt er ooit uit al is het soms met een behoorlijke omweg ;)
  liefs en sterkte! Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog even een kleine reaktie na mijn vorige hierboven.
  Om het even helder te hebben, het maakt mij werkelijk geen bal uit wat voor opleiding ze volgen of welk niveau ze hebben. Ieder kind heeft z'n eigen talenten op welk gebied dan ook. En of ze dan Lts of universiteit doen dat vind ik onbelangrijk. Waar het mij om gaat is dat ze op een gegeven moment inzien dat ze hun talenten moeten gaan gebruiken. Dat ze die klik krijgen, dat die knop omgaat, dat probeerde ik ermee te willen zeggen. En het allerallerbelangrijkste is dat ze lekker in hun vel zitten en gewoon gelukkig kunnen zijn! Dat wilde ik nog even kwijt....
  liefsss, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb er hier net zo één hè, ook superslim, gevoelig voor competitie maar moeilijk te motiveren. Oké, hij maakt het niet zo bont als jouw oudste anders was in nu op de PAAZ. ;-)
  Ik zat zo te denken hè terwijl ik je blogje las, misschien ga je je er zelf ook wel beter bij voelen als je meer structuur in je huishouden gooit. Ik functioneer het beste met structuur, ben dan ook wel weer zo flexibel als een stalen deurn daardoor, maar goed. Zo blijft er wat te klagen, nietwaar? ;-)
  Succes vandaag! Ik ga wat bestellen bij je want nov. is bijna voorbij....!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. leuk zo'n assistent... kan je hem voortaan naar t tienminuten gesprek laten gaan..ook leuk voor de juf toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb weer genoten van je blogje... wat jammer he van die motivatie.... ik wens je er veel sterkte en wijsheid mee... want dat lijkt me toch een hele toer..
  ik ben niet van de armbanden... maar hij zou jou geweldig staan.. ja hoor Lynda jou ook!
  en die foto van jou en flipper... geweldig!
  en waar gaat de reis nu naar toe?
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wel, als jij het druk hebt, moet ik altijd extra hard met je logjes lachen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zeg Grapjas, hahaha.. wist niet je geintresseerd was, heb je geprobeerd een twitpb te sturen maar je volgt mij wel maar je heb mijn uitnodiging niet geaccepteerd, ik begrijp het hoor! Maar je kent de gouden regel toch nooit je huis aan bekenden verkopen hahah..

  Liefs uit Zweden waar ik me vandaag een ijsbeer voel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige foto van jullie!
  Dat van die motivatie is een lastige hoor, dat vraagt een hoop van je om dat aan te kweken bij hem. Maar dat lukt je vast, je zit er in ieder geval goed bovenop zo te lezen!

  Ach en zo'n tien.minutengesprek, ik denk na afloop altijd: dit doe ik niet meer. Ik maak tussendoor wel een afspraak. Ik snap dat de leerkrachten dat liever niet willen, maar het systeem van 10minuten en dan achter elkaar door, dat werkt gewoon niet. Dat is een standaard riedeltje over dingen die ik al wist. Wil ik wat vragen of zeggen, dan is de tijd om of moet ik een nieuwe afspraak maken. Precies! Dat doe ik dus liever vooraf.

  Werkze vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Meid, Turkije! Ik ben ook om en vind het een geweldig land voor vakantie (en niet alleen voor de zon!)
  Nou ik wil best je PA worden; je hebt dan geen borsthaar maar dan wordt het wel gezellig!
  Die armband is super: erg hip in al die kleurtjes, nu maar doorsparen voor de riem...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gaat goed lees ik.. gelukkig! :)

  De (enkele) reis is nog niet geboekt, begrijp ik..
  Komt tijd komt raad.. toch! hmm jammer van de motivatie..

  Heb je gezien dat er iemand in de dolfijn mee kijkt?! Sjors? haha

  Gezellige avond.. doeii

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo nou Floor, ik heb het logje drie keer gelzen, want ik dacht steeds dat het drie logjes waren. Ten eerste: Ik begrijp niet dat jij een personal assisent wil hebben met zo'n HUNK van een vent aan je zij!!!! Als ik zo'n vent had, zou ik niet verblikken of verblozen als George voor mijn ogen zich suggestief zou uitkleden. Kan je je eigen G. niet strikken om in je zaak te komen werken? Dan sla je twee vliegen in een klap! Die foto van jullie met die dolfijn kan zo voorop een reclameposter!
  Dan even over je zoon. Ik heb een beetje doorgeleerd op dat soort figuren. Maak je borst maar nat! Meestal vinden deze kinderen hun eigen weg en hoe meer er van buitenaf gedwongen wordt, hoe groter de klap is waarmee ze zich losrukken. Je hoeft je ook echt niet schuldig te voelen over dat gebrek aan structuur, want dat van die structuur is echt niet altijd waar. Sommige van die kinderen kunnen juist beter functioneren als er van alles op hun afkomt en ze stantepede oplossingen moeten bedenken. Maar als hij diegene van de wiii is, zou ik daar wel streng mee zijn, zoals je nu al doet. Dat soort 'makkelijk' vermaak is uit den boze voor mensen die weinig motivatie hebben om het beste uit zichzelf te halen. Vaak is de enige manier om het te leren toch dat ze een keer gewoon op hun bek gaan.... Misschien is het niet wat je wilde horen, maar zijn weg vinden doet hij heus wel, misschien alleen niet op de manier waarop jij hoopt en op de maatschappelijk aanvaardbare manier.

  BeantwoordenVerwijderen