Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

zondag 3 oktober 2010

Hoi hoi wat een leuk weekend .Dan denk je lekker weekend , even bijkomen van de hele week .
NOU VERGEET HET MAAR.
Het is zondagavond , ik ben totally stressed out , rijp voor het gesticht en dan is het morgen maandag , een drukke maandag want ik moet heel veel doen morgen aangezien ik dinsdag den ganzen tag plat lig .

Het begon vrijdag : 7 monsters die aten hier met vriendjes een heel stapel rookworst weg voor het goede doel. Dezelfde avond keken we The Voice of Holland met zijn allen, das leuk , das gezellig met 9 man op de bank, liters frisdrank en chips voor de monsters.
En toen begon het :zaterdagochtend. Ik zei tegen lief slaap jij maar uit ik sta wel op .
BIG MISTAKE !!!!!
Nooit meer doen Floor , voortaan laten uitslapen op kinderloze dagen !!!
Enfin ik kwam uit bed liep naar zolder om de hockeysterren in spe wakker te maken en constateerde : EEN GIGANTISCHE PUINHOOP in slaapkamers en badkamer (en daar was donderdag alles heelmaal strak opgeruimd en gepoetst jawel).
Even voor het beeld : ik was dus net wakker , had nog geen 12 bakken koffie op , en ben dan dus niet echt heel erg gezellig zeg maar.
Dus ik ontplofte meteen daarboven , knipte alle lichten aan en gilde meteen de troepen toe dat ik GEK VAN ZE WORD en van de zooi vooral en dus , ik stond er toch al hysterisch te wezen, mikte ik alle puinzooi meteen op een hoop en zei dat ze 10 minuten hadden om ALLES SPIK EN SPAN TE MAKEN !
Ik beende naar beneden greep daar de was uit de andere wasmachine flikkerde die was op bedden van andere kinderen en riep : OPVOUWEN !!!
Toen ging ik weer naar de keuken en ging heel zen , ja zen ja , thyrax innemen, koffie maken voor mezelf, en boterhammen maken voor de monsters. Alles klaar gezet voor ze en toen begon het .
Hoe laat moet ik dan spelen ? Nou rooster erbij ....
Klopt niet hoor zegt de een dat is veranderd ! (*&^%$^&*() Hoezo veranderd? En waarom weet ik dat niet dan? Word dat mondeling doorgegeven aan 9 jarigen? Nee dan gaat het goedkomen !
Een voor een dropen ze af richting hockey, eindelijk alles op twee na de deur uit , telefoon van de jongste "Komen jullie me halen"
Halen ? Je kan toch terug fietsen? Nee ik ben namelijk bij Levi achterop gekomen ........
GRRRRRRRRR Ik stuur oudste die gaat jongste halen, komt echter zonder jongste terug "kon haar niet vinden hoor ze is niet op de hockey"
Twee minuten later telefoon van vriendin S dat jongste nog zit te wachten
&^%$#$$%^&*()_)(*&^%$#%^&*()_)(*&^%$#%^&*()_)(*&^%$#%^&*()_
Loopt lekker zo die zaterdagochtend.
Inmiddels waren twee oudsten zelf weg gegaan : hockeyen in Haaksbergen , kan het nog verder ???
Dus manlief (ja die was om 10 uur door mij gewekt omdat ik het vreselijk saai vind in huis zonder hem ) op de fiets jongste halen .
Tegen de tijd dat iedereen thuis kwam was het 17 uur en toen konden we dus weer aan het eten beginnen: pasta carbonara gemaakt en een crème brulee die niet naar crème brulee smaakte maar naar custard maar een kniesoor die daar op let toch? Op de een of andere manier lukt crème brulee gewoon NOOIT hier . Snap het ook niet hoor.
Zaterdagavond : "Ik hou van Holland" kijken met kinderen want dat is zooo leuk volgens die kinderen hier , ik vind het echt een gruwelijk blij programma en vind er echt geen bal aan maar goed, we keken, en erna keken we nog een HEEL GOEDE film "PERSONAL EFFECTS" met Ashton Kutcher (geenstrafomnaartekijken) en Michelle Pfeiffer.
Uiteindelijk mikte ik nog 2 roseetjes naar binnen en toen kon de lol beginnen want MEN wat ben ik toch relaxed met rosé, echt ! Ik zou gewoon elke ochtend standaard 2 rosé moeten drinken.

Zondagochtend: gewekt door de oudsten die de hond gingen uitlaten en de deur dichtknalden want hee waarom niet het hele huis wekken als je de hond gaat uitlaten ?
En de taak van vandaag was: winterkleding van zolder halen, in de kasten leggen en de zomerkleding naar de zolder verhuizen (langlevedecurverdozen) .
Das nogal een taak voor 9 mensen kan ik zeggen en dat zijn heel veel curverdozen !
Na drie uur alles te hebben uitgezocht en doorgepast hadden we 9 vuilniszakken klaar staan in de hal voor het leger des Heils (hopelijk is de container bij AH groot genoeg) en 7 vuilniszakken kinderkleding voor vriendinnen en heb ik, en ik overdrijf niet, : 6 vuilniszakken puin uit de slaapkamers geschept !
Want ik was toch bezig daarboven met kasten inruimen en toen pakte ik meteen maar even de slaapkamer van de twee jongsten aan , de twee heksjes .
Nou een jaar ben ik al bezig om die twee hun kamer netjes te laten houden en geregeld moeten ze opruimen en dat doen ze ook alleen nu ging ik eens grondig inspecteren .......
De meiden hebben heel veel manden/dozen op hun kamer leuk in het roze alle vormen en maten ! En al die manden dozen en zo zaten stampvol met TROEP ! En dan hebben we nog 2 bureautjes met heel veel lades en kastjes en nog kledingcommodes en overal zat van allerlei troep in gepropt ! Om een zenuwinzinking te krijgen. Zelfs onder kussentjes , in hoekjes , achter meubeltjes , onder krukjes, onder bed overal vond ik giga hoeveelheden spullen .
Dus ik nam vuilniszakken en knikkerde er bergen papier, kiezelstenen (die spaarden ze , nu niet meer) en meer troep in .
Toen alle troep er uit was nam ik de helft van hun spullen , poppen, spelletjes, knutseldingen, boekjes, schriftjes en verhuisde dat in wederom curverdozen (ik moet aandelen vragen) naar de zolder en ik zag : een bijna lege slaapkamer met nog enkele poppen en tierelantijnen maar meer dan de helft : WEG !
Strak ordelijk opgeruimd ! In de kasten alles recht en strak. Precies zoals ik het graag heb !
En toen kwamen de heksjes thuis : en krijsten, jankten, schreeuwden, werden hysterische kleine monstertjes . En ik keek en preekte naar ze dat ze een maand hebben om te bewijzen dat ze het wel kunnen: hun kamer strak houden en dat ze dan misschien wat terug krijgen maar als ze het na die maand nog niet bewezen hebben ik alles weg neem !
Dan houden ze alleen een bed over ! Ze hebben nu ook een zolder verbod (anders gaan ze daar in die spullen zitten rotzooien) en een verbod om nog zelf kleren uit de kast te pakken want ook dat kunnen de heksjes niet . alles lag doorelkaar gefrommeld .Ik leg elke avond kleding klaar en wat er ligt moeten ze aantrekken en geen commentaar !
ZO, mama is boos .
En goed ook , om 4 uur lag ik eindelijk in bad, en probeerde zen te worden , hele dag alleen maar puingeruimd en opgeruimd , moet niet gekker worden hier .
Enfin ik kan dinsdag met gerust hart weg, alles is opgeruimd en het mag koud worden (lieverniet) want we hebben allemaal winterkleding in de kast .
Tussendoor waste ik nog even 6 machines was weg en nu ben ik nog winterjassen aan het wassen .
En morgen? Morgen is het maandag !
En dan ben ik druk moet ik vooruit werken en ik snap het niet hoe anderen het doen, werken, kinderen , wassen , strijken, huishouden , koken , en dan nog in allerlei clubjes verenigingen enz en dan ook nog tijd om te relaxen . Schiet mij maar lek ! Ik snap het echt niet .
Wel vind ik vandaag dat ik een standbeeld/medaille verdien want lief en ik hebben een heel slecht betaalde kutbaan en de mensen voor wie we werken die waarderen het geeneens . Ik wens deze mensen later heel veel kinderen , vervelende kinderen en ik riep ook nog even : "ik word noooit oppasoma , vergeet het maar, wie ze krijgt mag ze hebben ! "
37 opmerkingen:

 1. Je maakt niet alleen indruk op je kinderen, maar ook op mij, ben er stil van;)

  slagroomtoef

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zo, zeg ik. (maar wie ben ik?) En nu je poot stijf houden en de monsters geen centimeter ruimte geven om de touwtjes weer terug in handen te laten krijgen!
  Ik hoop voor jou dat het dinsdag lekker lang gaat duren, want dan heb je tenminste even geen lawaai aan je hoofd van je kids. En laten ze je maar vooral lekker lang op de recovery om bij te komen, je moet je gewoon een uur of 3 slapend houden hoor, na afloop! Maar je krijgt een ruggenprik of niet? Da's mooi, dan kan je onder de operatie ff een foto maken en ons op de hoogte houden met Twitter.
  Maar ik bedoel dus eigenlijk: Meid, een hele dikke knuffel want je hebt een k*tweekend gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WIEUW!! vindt je het erg als ik éven een roseetje neem?(een Lynda drinkt niet, maar dit verhaal heb ik er 1 nodig;)))
  en je vraagt je serieus af waar die hartkloppingen van komen????;)


  *legthandtegenbeeldscherm*...OEHMMMMMMMMMMMMM

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou van minder gek worden! Meid wat een goede actie van je: alles in curveboxen op zolder gepletterd! Goed bezig! Aanpakken die heksen anders vliegen ze straks nog met hun bezem jou van de bank of uit bad. En nee nooit meer G uit laten slapen op zaterdag als de monsters en heksen bij jullie zijn. Jammer soms dat G geen M.arokkaan is, want dan had je de heksen kunnen uithuwelijken vanaf volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij snapt niet hoe anderen het doen ... ik snap niet hoe jij dit allemaal doet hoor!! 7 van die koters + alles wat in en uit loopt en gewoon alsof het de normaalste zaak van de wereld is, de boel draaiende houden thuis en op je werk ... ik lees af en toe met verbazing je blog en kan alleen maar denken ... hoe doet ze dat nou allemaal?!

  Ik vind 2 pubers al heavy ... maar ik moet gewoon even regelmatig op jouw blog kijken en beseffen dat ik vooral niet moet zeuren over kasten waarin spontaan bommen ontploffen, dito slaapkamers en wasmanden (over de badkamer wil ik het niet eens hebben) ... want bij jou is het allemaal ruim 3x zoveel.

  Petje af en succes dinsdag!

  Groetjes,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jij bent echt grappig.... maar zoveel kinderen...hellup!!!!!!!
  ik heb er nog maar 1 thuis en die kan ook zoveel troep maken daar wordt ik ook gewoon helemaal chagerijnig van ik mag van manlief niet meer in haar hokkie (ze woont in een tuinhuis bij ons in de tuin) kijken. Moeilijk heel moeilijk
  groetjes en doe rustig aan want dinsdag moet je wel een beetje uitgerust zijn, dat is goed voor het revalideren straks.
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, dat was weer een heftig weekendje begrijp ik. Arme jij en arme lief. Oudste moet hier zelf haar kamer een beetje bijhouden. In de vakanties moet ze hem ook een keer echt poetsen. Voor de rest moet ik zeggen dat ik vrij goed tegen rommelige slaapkamers kan. Ach, ik zie het toch niet denk ik dan maar.
  Hier was het vandaag 23°C, dus ik ben blij dat ik de zomerkleding nog niet gesorteerd heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo, dat was weer een dag uit het leven van Floor.
  Pfffff, ik ben er zelf moe van, en heb niet eens wat gedaan. En ik snap het, hier ook alles graag strak in de kasten. Vanavond even heerlijk rusten hoor......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. poeeeehee- ik dacht, na het lezen van je titel, o, zeker kinderloos weekend??
  maar, ach, het was (een beetje maar, een beetje maar) sarcastisch bedoeld...
  Nu (zeker na het tikken) voldaan gevoel??
  Veel succes dinsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Floor.....weet je wat je ook een kunt proberen.....rosee port...net ietsje sterker....volgensmijhebjijdatwelnodiggggggggg..tjeeeeeeeeeee...........zennnnnnnnnnnnnnn.........rustttttttttttttttt...........

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is misschien niet leuk voor je maar ik moet er ontzettend om lachen...tenminste hoe je 't opschijft...want dit zijn van die dagen dat je ze 't liefst zou verkopen aan 't circus!

  En misschien is 't helemaal zo gek nog niet hoor, gewoon 's morgens i.p.v koffie een roseetje of twee.

  Ik hoop dat 't allemaal n beetje meevalt dinsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb me bescheurd met je verhaal! Net voorgelezen aan manlief die ook regelmatig moest grijnzen!
  En dan vraag je je nog af hoe een ander dat doet! Petje af voor al die verschillende rollen die jij speelt!
  Heel veel sterkte in het ziekenhuis dinsdag! Hoop dat het een beetje mee valt. (maar wel zielig doen hoor....doen ze alles voor je ;)

  Groetjes
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En weet je wat het ergste is...ze leren het nooit! Ja, als ze later zelf kids en een huis hebben maar eerder niet volgens mij. Ik laat het tegenworodig zoveel mogelijk, 1 x per week kwak ik alles op bed en stoelen zodat er gestofzuigd en gedweild kan worden en af en toe roep ik: heb je nog was.
  Soms wordt ze er zelf zo wanhopig van dat ze gaat opruimen en alles er heerlijk strak en schoon uitziet...voor een uurtje want dan is er weer een kledingcrisis en vliegt alles weer in het rond:)
  Eigenlijk is het zonde van je tijd, ik zou zeggen: deuren dicht en negeren!?
  Liefs en alvast heel veel sterkte dinsdag, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een geweldige tip!

  (schenkt nu haar tweede roseetje in)

  Sterkte morgen, ik zal voor je duimen.....hik

  BeantwoordenVerwijderen
 15. (en dan zegt ze tegen mij dat ik zen moet doen hahaha ; )

  weekend voorbij, dinsdag ook bijna. #komtgoed =)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoe doet iedereen het toch? Hoe doe jij het met zo'n groot gezin? Al die kleding, al die was, al die schema's en wat je verder niet allemaal doet. Twee roseetjes, je verdient er veel meer. En dan zo'n leuk verhaal schrijven, wat een energie. Toch zijn die kids toch eigenlijk ook wel heel erg leuk en gezellig.
  Veel sterkte dinsdag en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Daar ben ik nog een keer. Over het opruimen van de kinderkamers. Wij hebben als regel dat ze geen zakgeld en kleedgeld krijgen als ze hun zooi niet opruimen. Eigenlijk een soort straf/sanctie dus, maar in de praktijk blijkt dit als enige te werken.

  En om te voorkomen dat ze even snel alles aan de kant vegen voordat de kamers gecontroleerd worden (jaja, dat controleren deed ik dus altijd op zondagmorgen), hebben we er sinds een half jaar een afspraak bij, namelijk dat de kamer bekeken wordt op een moment dat zij het niet weten. Een beetje rommel mag best, maar geen vuile was, geen eten en drinken(resten), geen rondslingerende kleding en handdoeken, geen maandverbandrotzooi, geen klodders mascara in de wastafel. Oh ja en verder kom ik dus niet meer op hun kamer, ik trek gewoon de deur dicht en kijk er niet in.

  Ik heb met mijn hulp ook afgesproken dat ze hun kamers niet hoeft schoon te maken als het zo´n zooi is. Ik moet zeggen dit werkt heel goed. Ze pakken nu zelf de stofzuiger en ruimen veel beter op.

  Loslaten dus. Het is hun zooi en daar betalen ze maar een prijs voor (en dat willen ze zeer zeker niet). Het heeft mij al aardig wat zakgeld opgeleverd dat ik niet hoefde te betalen (zeker in het begin), lol toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Pffff en ik dacht dat ik het zwaar had met 1 puber thuis. Meid ik heb enorm veel respect voor je dat je dat allemaal trekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een feest der herkenning weer Floor! En weet je wat nu zo erg is: jij houdt er een hartverzakking aan over, terwijl het de kinderen geen biet uitmaakt. Indruk maken doet het toch niet. Mijn oudste is nu bijna 18 dus ik spreek uit ervaring, helaas... Maar écht, er is hoop: sprak laatst een oude buurvrouw. Haar zoon woont inmiddels op zichzelf. Toen hij nog thuis woonde ruimde hij echt niéts op uit zichzelf. Moet je hem nu zien: glazen moeten op een onderzetter want: kringen op tafel. Lege kopjes worden na gebruik meteen op het aanrecht gezet. Tja, het is dus gewoon een kwestie van nog heeeeeel veel geduld hebben..

  Voor morgen alvast veel succes gewenst.

  Groeten, Lotje

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Allereerst Floor wil ik je veel sterkte wensen
  voor morgen!
  en chapeau hoor hoe jij dat doet met die pubers
  in huis....en nog wel 7 stuks..
  je schrijft er wel hilarisch over maar ik denk dat ze je soms tot wanhoop drijven.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Proest....het weekend is voor jou dus GELUKKIG voorbij!!! Weer gewoon maandag...
  Maar ik heb het al eerder gezegd, petje af voor jou hoor...
  Met 2 monsters heb ik mijn handen al vol, ook al is manlief soms mijn derde monster....die is altijd alles kwijt, ken je dat ook???
  De kids nemen het ook al over, grrr...
  Succes morgen, proost (met roseetje),
  Margotxx

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Pfoe, na zo'n weekend ben je blij dat de week begint...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hé Floortje, ik wil je even héél veel sterkte wensen voor morgen en het komt allemaal goed!!
  grtjssss

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik kom je even veel succes/sterkte wensen voor morgen. Komt vast en zeker allemaal goed hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik ga na de bevalling een spiraal laten plaatsen. Zoveel is zeker. Want volgens mij zijn wij allebei enorme controlfreaks en ik kan dat écht niet aan, als ik er 7 zou hebben rondlopen.
  Sterkte, zuip je klem en dan komt het allemaal goed. Heus.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. goed zo gooi het er maar uit ;P Natuurlijk ook veel sterkte morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik ruil direkt met je ...als je de vrouwelijke(h)ex van me overneemt

  Oke..ik begrijp super goed hoe zwaar dit is, voor jou...Maar na mijn gevoel minder zwaar dan de (h)ex der (h)exen..

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik hoop dat alles goed gegaan is vandaag?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hopelijk is alles goed gegaan vandaag!
  Heb aan jou gedacht :)
  liefs en sterkte de volgende dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 30. hai floor, is alles al achter de rug?

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hey Floor, ik hoop dat het gisteren al met al meegevallen is. Iig beterschap en rust lekker uit.

  lieve groet Zjietje

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hahahaha, ik roep dat ook altijd: Ik word GEEN, horen jullie mij? GÉÉN oppasoma!! Vraag me af hoe lang ik dat volhou als ik weer zo'n hummel in mijn armen heb...? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik was even weg... beetje ziek zeg maar. Dus lees pas nu dat je afgelopen vandaag HET ondergaan hebt gehad.... Jee hee... Balen! Ik leef met je mee, ookal is het al ZOOOOO laat. Maar dat heeft vandaag een reden. Lees maar even mijn blog. Dan zie je waarom ik NU NOG STEEDS WAKKER BEN!!!! Ik HAAT mensen die brandjes stichten!!!! IK WIL GEWOON SLAPEN!!!!!
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen