Sometimes I pretend to be normal, but it gets boring. So I go back to being me !

zondag 13 juni 2010

Vakantie

Drie maanden geleden ongeveer besloten lief en ik dat we dit jaar naar Zweden op vakantie gaan.
En wij doen dat nooit half, dus kochten we boeken over Zweden lazen we er van alles over , nou ja lief las er van alles over, en gingen we dus op internet zoeken naar een accomodatie.
En daar begon het ....
Ik zocht en ik zocht en ik zocht .
En geloof me huizen genoeg in Zweden, de een nog leuker dan de ander , en ook absoluut niet duur of zo . Van de buitenkant allemaal van die pipilangkous huizen ...




Dus daar werd ik wel blij van . Maar ik kijk ALTIJD naar hoe een huis er van binnen uit ziet. Vin ik namelijk belangrijk want ik moet er dan toch 2 weken lang in verblijven, me wassen, koken, en als het regent (ja dat kan hè ?) moet ik binnen ook nog even lekker kunnen zitten en niet 1 houten stoel tot mijn beschikking hebben. (kijk niet zo verbaasd , ik heb het toch altijd al geroepen , ik ben geen kampeerder dus ook niet in een huis)
En daar begon het probleem want de huizen met leuke interieurs:
  1. lagen of totaal in het Noorden van Zweden en wij gingen naar het Zuiden
  2. waren volgeboekt
En de rest die wel nog vrij waren die hadden of geen foto's van het interieur (dan weet je al genoeg , te lelijk om te fotograferen, dus concentreren die mensen zich op de omgeving, mooi meer, mooie zonsondergang etc) of ze hadden wel foto's en dat hadden ze beter niet kunnen doen ZOOO ONTZETTEND LELIJK. Ze wonen in HET land van de Ikea , dan begrijp ik niet dat je je huis niet leuk kan inrichten. Dat je met jaren 70 meuk en oude troep je huis volstouwt. En dan bedoel ik VOL, zo VOL dat je je afvraagt waar je zelf nog kan bewegen?
Ik begrijp het niet maar dat moet een ieder voor zich weten natuurlijk maar ik kan daar gewoon geen twee weken vertoeven.
Dus telkens zocht ik een uurtje naar woningen in Zweden en moest dan echt na een uur stoppen want ik werd er gewoon depri van. Lage plafonds ook mensen, ik kan niet tegen lage plafonds en volle huizen. En de foto's , mensen maken foto's van hun huizen bij druilerig weer, slechte foto's , troosteloze foto's .......mijn enthousiasme werd steeds minder.
En dat merkte mijn lief ook gelukkig en gisteren toen we weer aan het zoeken waren , kwam hij ineens out of the blue met " Hee lijkt je dit niet iets???" Ik keek, keek nog eens, keek naar hem , vroeg Ligt dit in Zweden???" (kon het niet geloven) en nee dit ligt niet in Zweden, dit ligt in FRANKRIJK , mijn oh zo lieve FRANKRIJK.
Meteen gemailt , meteen geboekt, we gaan naar FRANKRIJK. Ik ben zo blij, en besefte ineens hoe zeer ik eigenlijk niet wilde naar Zweden , hoe zeer ik aan Frankrijk verknocht ben , hoe zeer ik het gemist heb . Mijn lief is the best, die weet het gewoon, die kent me, die begrijpt me, die weet wat ik nodig heb: een jaarlijkse shot Frankrijk.
En dus gaan we hiernaartoe, het huis is overigens van Nederlanders die dit helemaal verbouwd hebben tot kamers en appartementen , en dit is SMAAK mensen, dit is SMAAK !!! Dit is prachtige foto's, licht, zon, landschap wat ik zo gemist heb, dit is LA DOUCE FRANCE !!!
IK GA NAAR FRANKRIJK en vraag me ineens weer af waarom ik überhaupt nog ooit naar een ander land op vakantie zou gaan...Frankrijk is mijn land, mijn tweede thuis.
HIER WORD IK BLIJ !!!!!
YES IK GA NAAR FRANKRIJK , dank je schatje van me , hvj.






















44 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig verhaal en ga je naar dit huis... JEETJE... wat een geweldige plek zeg ben helemaal onder de indruk, ik wens je daar veel plezier maar dat lijkt me toch geen enkel probleem en Zweden ach misschien ooit eens tussendoor?
    Groet Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. *Jij gaat me NU het adres van dit optrekje doormailen!* Ik wil hier ook wel naar toe hoor! Mensenkinderen, daar wil je nooit meer weg! Gaan je 7 monsters mee of gaan jullie samen? Het is echt prachtig en natuurlijk ga je niet naar Zweden, het is maar de vraag of het daar een beetje lekker warm is in de zomer en regen hebben we hier al genoeg, toch? Ik zou nooit meer iets anders dan Frankrijk willen, denk ik, nou ja Italië misschien...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig Floor! Dat gaat een top vakantie worden en ja... waarom zou je iets wat werkt gaan veranderen ;-)

    XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig Floor prachtig! Het bloed kruipt gewoon hè. Ik zou het ook niet kunnen, ergens in een waarschijnlijk heel mooi Zweden vertoeven terwijl je hart in la douce France ligt. Gewoon altijd je diepste gevoel blijven volgen dan komt het goed.Zo zie je maar weer.
    Over 6 weken zitten wij er ook weer en ik tel de dagen af. Weliswaar niet in zo'n schitterend verblijf als dat van jullie maar in ons eigen sleurhutje pal aan de Cèze in de Gard Provencal. Gelukkig hoeven we hem niet mee te sleuren maar zet Yves hem schoon gewassen op ons heerlijke plekje. En dan...dan begint ons heerlijke franse leventje weer. Ik word hier ook zo blij van en ook van de franse zon. Altijd is hij er. s'ochtends als je opstaat nooit bang hoeven te zijn dat het koud, nat hollands weer is. ooooh ik verlang er naar!
    Ik wens jullie heerijke voorbereidingen! Waar staat trouwens dit schitterende huis?
    groetjes, Annelies

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dikke WOW! Daar zou ik me ook wel een paar weekjes kunnen vermaken! Fijne vakantie!

    Groetjes! Ilona

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen Floor,

    Als je bestemming bovenstaande foto's zijn, dan is dat echt het toppunt van vakantie.

    Prachtig

    Pieternel

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, dat is een mooi huis!!!!
    En ik snap je enthousiasme h e l e m a a l.

    Ben ook 1 keer naar Zweden geweest, dat was genoeg. Frankrijk is anders, een ander gevoel, andere mensen, ander eten, terrasjes, ander weer, heerlijk gewoon. Fijne zondag, groet Roelien

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wow, als dat bevalt wil ik wel weten waar dit is. En of het ook met kinderen 'te doen' is. Kinderen beetje jonger dan die van jullie.
    Fijne zondag. Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Aaaaaach Floor, daar willen we ook heen! Volgend jaar....? Mail je even de gegevens als je eens tijd hebt???? Blijblijblij

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik geef je helemaal gelijk, is er niet nog een plekje vrij?

    Liefs Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. wow prachtig huis in Frankrijk hoor!
    Maar ik heb weer helemaal niets met Frankrijk.
    Ben er wel een paar keer geweest, maar zelfs aan Parijs vond ik niets aan.Oh best leuke vakanties gehad hoor, maar nee.. als ik mag kiezen.. dan wordt als we al weer eens op vakantie gaan t eerst weer Ierland en dan Noorwegen.Kamperen dan he....zo leuk...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. SUPER SUPER SUPER!!!!!wat ben je toch een bofferd!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dit huis is top......
    Eigenaars weten hoe het moet.
    Ik dacht altijd dat ik de enige was met dat vreselijk misselijk makende gevoel van die huizen. Ingericht met de meuk van laten we haar tante Sjaan noemen. Ik heb dan idd geen vakantie gevoel.
    Maar hoor van steeds meer mensen dat ze dit niet leuk vinden. Daarom gingen wij dus wel altijd kamperen. Gewoon mijn leuke vakantie dekschalen , eigen kaarsjes en servies servetten en alles wat je meer nodig hebt om je thuis te voelen.....Maar ja die was
    ruimtes he. Nu hebben we ons eigen kleine bootje helemaal zoals ik het leuk vind gepimt. Dolgelukkig ben ik ermee. Soms gaan we naar een huis van vrienden, die ook weten hoe het moet. Ik kan me dus helemaal indenken hoe rot je je voelde met die Zweedse huizen. Jammer maar helaas voor ons ook geen Zweden.....Fijne dag nog....

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat ziet er geweldig uit. Vanaf nu de nachtjes aftellen tot de vakantie?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Daarom ga ik dus altijd naar Italie. La Dolce Vita. Vanaf mijn 12e kom ik daar dus al (zelfde plek). Ben tussendoor ook wel eens naar iets anders geweest (Griekenland, Spanje, Malediven) maar altijd weer terug naar Italie. Dat is echt mijn plek. Als we de bocht bij Desenzano om gaan en oog in oog staan met het Gardameer, krijg ik kippenvel. Als we het plaatsje binnenrijden denk ik: heerlijk, thuiskomen. En als ik na 3 weken naar huis MOET, dan wil ik niet, dan moet G. me in de auto sleuren en moet ik janken. Te erg he???
    Ik zou er wel willen wonen, maar jij zegt altijd dat het ook wend. Dus 'woon' ik gewoon 3 weken in het jaar in Italie. Begeef me op de markt tussen de Italianen als de toeristen nog liggen te maffen, ga eten bij die restaurantjes waar alleen de Italianen zitten, kook Italiaans (neem altijd mijn receptenboeken mee) en heeeeeeeeeeeeeerlijk die grote supermarkten waar ze echt ALLES hebben. We houden siesta, eten laat, kinderen lopen tot laat rond (net als de italiaantjes) en kijk ik uit, vanuit mijn luie stoel, over het Gardameer.
    En verder geneer ik mij dood voor de Nederlanders die er komen en zich niet kunnen gedragen. Die schreeuwen in de supermarkt of er nog genoeg bier is, die het fruit en groente met de blote handen pakken (dat hoort niet, je trekt plastic handschoentjes aan), die zonder het te vragen het terras verbouwen om maar bij elkaar te kunnen zitten, die 'denken' dat ze overhal maar op moeten afdingen, die de siesta niet kunnen waarderen en het maar onzin vinden dat je je dan gedeist houdt, dat de winkels dan dicht zijn e.d.
    Ik stuur de ober ook steevast terug als hij met een duitse menukaart aankomt. Geef mij maar een italiaanse kaart, dan weet ik tenminste wat ik eet :-)
    Ik geloof dat het wel een heel verhaal is geworden, denk dat ik het maar ga Contr + C-en naar mijn eigen blog :-)
    Groetjes,
    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ja, je gaat toch niet je 2 weken zitten ergeren ergens terwijl je hier naar toe kunt.....
    Geweldig en met hoeveel ga je?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. MAAAR pipi langkous is toch leuk??
    (Zie mijn blog)
    Maar wel lekker Frankrijk, met z'n allen, of met z'n 2??
    lekker vooruitzicht.
    Cobi

    BeantwoordenVerwijderen
  18. DAT ziet er geweldig uit Floor!! leuk hoor!!............dat word genieten................lieve groetjes van mij.........

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Zoooo wat ziet dat huis in Frankrijk er vet uit,nou daar kun je toch wel 2 weken heerlijk vertoeven,ehmm ik zou er wel willen wonen,ik hoop volgend jaar naar Frankrijk te gaan,nog nooit geweest,dus het word de hoogste tijd,fijne zondag nog,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Meid! Mag ik mee als je werkster? Echt van mij heb je geen last, beloof ik. Jammer dat mijn G niet ver kan rijden want ik heb het wel gezien in de Achterhoek, maar ja hij kan er ook niets aan doen en we zijn blij met ons optrekje.
    Veel plezier alvast, het ziet er super uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Super Floor, kom je nog wel terug?????????????? Groetjes Wies.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wij gaan ook ieder jaar weer naar Frankrijk, in ieder geval sinds we zoonlief hebben gekregen. Iedere keer nemen we ons voor om een ander land te kiezen, en we komen steeds weer uit bij Frankrijk, frankrijk is gewoon the best.
    Ik ga dan wel in een sta caravan maar nu ik deze foto's heb gezien denk ik; mag ik met jou mee?? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik MOET (knarsetandend) toegeven dat dit mooier is dan Zweden. Dat van die lage plafonds is zeker waar, anders gaat alle warmte in de winter naar boven en stook je je ongelukkig. Maar dat van dat volproppen is echt meestal niet waar. Het is hier juist zo prachtig dat ze vn die grote houten vloeren hebben met een kleed er op en RUIMTE! Waarschijnlijk brengen ze alle oude troep die ze zelf niet meer gebruiken naar zo'n vakantiehuis, anders kan ik het ook niet verklaren. Ik wens je een hele fijne vakantie enne: never change a winning team (Frankrijk en jou)!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. O mijn hemel.... mag ik mee? Mag ik mee? Mag ik mee??? Toe nou, mag ik als-je-blieft mee???? Ik regel wel iemand die mijn verhuizing doet en dan ga ik gewoon met jullie mee!! PLeassseeeeee...
    *zucht* Wat een gaaf huis!! Ik ga even zwijmelen, want ik mag niet mee natuurlijk.... :-( hihihihi

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Jaaaa, gaan jullie lekker vooral allemaal NIET naar Zweden!! Ik doe dat lekker wel, al jaaaaaaaren. Vind het heerlijk om daar bijna geen Nederlanders tegen te komen. Houden zo!! Hihi. Maarre Floor, wat een práchtig huis daar in Frankrijk. Daar gaan jullie het vast heel erg fijn hebben!
    Groetjes, Lotje

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Gatsie wat een huis, zo frans...dat je daar heen moet in de vakantie..., zal ik gaan met mijn gezin? Dan kun jij lekker naar Zweden :)
    Zweden!! Hoe kom je er bij, als je eenmaal gevallen bent voor Frankrijk ga je niet 2 weken naar Zweden!! hooguit voor een tussendoorvakantietje..
    Pff, ik ben niet jaloers hoor, maar zo'n huis bedoel ook!!
    Groeten, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wow, dat ziet er fantastisch uit!!! Ik ben best jaloers nu. Thanks! :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  28. He Floor,

    Wat en geweldige huis! Ik snap je keuze. Maar beloof me dat je volgend jaar op tijd gaat zoeken en wél naar Zweden gaat, want het is zooo mooi!

    Wij waren er vorig jaar rond deze tijd (en we hadden superweer!). Het lag niet alleen aan het feit dat we tophotels hadden en in de watten werden gelegd (was voor mijn werk), maar de rustige omgeving, de altijd vriendelijke mensen. Ik vond het geweldig!

    Wacht, hier kun je mijn blogs over Zweden vinden: http://www.laurapics.nl/blog/tag/zweden/

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wij liepen al te kwijlen in de Zwaluwhoeve, maar vergeleken met dit is het niets..
    Ik wens je alvast een fijne vakantie!!
    Enne nog bedankt voor jullie lieve gastvrijheid! Al lekker gescrubd?

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Oooohhh.......... Wat een heerlijk huis. En als vakantieland is voor ons Frankrijk ook het summum. 1 keer naar Italie geweest, was ook leuk, maar Frankrijk is het echt voor ons! ook wij gaan dit jaar weer die kant op. Alleen is ons optrekje kleiner....... hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Hey Ilse, Zweden is hartstikke gaaf hoor!!! Ik als verstokte Francofiel kan het weten!Dus als je dit jaar niet gaat , dan maar volgend jaar, maar je MOET er een keer naar toe!!
    Gaaf huis heb je trouwens gevonden in Frankrijk.
    groetjes Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hoera voor G!! Da's nog beter als een serenade :). Hebben jullie heel dat huis voor jezelf..heeerlijk hoor. Wij gaan dit jaar eens niet naar Frankrijk, maar naar Zwe...uhh Portugal (noorden). Als we maar geen spijt krijgen.

    Over Zweden gesproken, Bellavien is verdwenen, moeten we ons zorgen maken???

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Gaaf plekje,,moet eerlijk zeggen dat de interieurs mij ook altijd tegen houden om op vakantie te gaan..wordt daar zo depri van.
    Mijn kinderen zeiden altijd ,het liefst neemt onze moeder behang en verf mee als ze weg gaat.
    Mijn espressomachine ging ook altijd mee.
    tja ...
    groetjes Kari

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wow...geweldig plekje!!
    Daar zou ik me ook wel een paar weken, wat een paar maanden, kunnen vermaken.
    Wat een heerlijk vooruitzicht.....

    Groetjes,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  35. ja joh, tuurlijk, snap ik best, je moet toch érgens heen??? En als je dan toch niet naar Zweden kunt....geef toe je WILDE wel...maar ja....ze maken het je praktisch onmogelijk he, die zweden!!!! Maar goed...je wil natuurlijk bést concessies doen.....geven en nemen, de gulde middenweg enzo....ik snap het......goddank dat G toch nog IETS schappelijks tegenkwam in Frankrijk....of all places........het duurt even eer je eraan gewend bent....en over Zweden heen bent, maar met een beetje goede wil....ga je het er vast wel leuk hebben...beetje inleven.....komt goed......*KUCH*....*ZUCHT*.....ik ga morgen zo NIET mijn tentje in noord holland laten zien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)

    GAAP!
    Groetjes

    Campingheld!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wauw,ziet er super uit.
    Ik heb eerlijk gezegd ook helemaal niets met Zweden.

    Gr van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ja euhm... Ik ben dus gewoon jaloers. Superjaloers...

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wanneer gaan we????

    roetjes, Margotxx

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Kan ik niet mee!!!!! Wil ook niet meer naar Zweden op vakantie, ben pas 1 keer in Frankrijk geweest, was nu meteen onder de indruk, wist gelijk waar de Franseslag vandaan kwam hahaha... maar wil het nog wel in de herkansing gooien, ben heel goed met kinderen kan voetballen, pannekoeken bakken eeeeuuh je noemt het maar.

    Lieve groet.

    Ps. Swedish lifestyle moet je nu toch eens weghalen hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  40. o nog meer gave plaatjes van daar maar ook van zweden hoor, ben toch ook wel heel erg van de scandinavische landen!!! maar goed, voor nu, voor jou, viva la france!

    BeantwoordenVerwijderen
  41. t is ook wel en plaatje hoor... die G van jou weet t goed te vinden!
    o ja en mag ik nu een s op die stoel , ik lig al 24 uur in t zwembad LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Jeetje, wat een vakantieplek!
    Daar wil je nooit meer weg!

    BeantwoordenVerwijderen